VVSV'09-Harkema Opeinde overgoten met een sausje humor

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op een vrij frisse zaterdagmiddag in maart kon het eerste elftal van VVSV zich opmaken met nieuw gekochte make-up (3 voor 10-, bij V&D) voor de clash tegen Harkema Opeinde. Na de hele zware vergadering van de Harkemase vereniging over het wel of niet samengaan met de jeugdopleiding van de Harkemase Boys was het de vraag of de stugge ploeg zich kon opladen voor deze middag in Ulrum.


vvsv09

Bij het warmlopen werd de muziek geregeld door de (speciaal uit Engeland overgevlogen) DJ Drogba. Echter werd vergeten om "Vrijheid is een volgetankte Mercedes" te draaien. Hier geven we dan maar Jaap Tuma de schuld. Gelukkig had hij nog wel een anekdote. Volgens hem is Chuck Norris nooit geboren. Niemand durfde met Chucks moeder het bed te delen. Henk Pruim gaf nog aan dat hij vanwege de zomertijd vroeg naar huis moest.

De eerste helft stond op het punt van beginnen. Even later werd er gefloten en het eerste kwartier was weer erg goed van de Monnik. De 1-0 had deze helft eigenlijk wel moeten vallen maar pech stond de ploeg van Wim Nube in de weg. Het in zeer slechte staat verkerende veld hielp hierbij ook niet mee. De eerst helft duurde 45 minuten en na een goed half uur schoot Henk, en dat was niet Henk Pruim, op de lat. Nog voordat Frank Zijlstra had kunnen zeggen: " Goh is de eerste helft nou al begonnn" werd er al gefloten voor de rust met de brilstand nog op het bord mede mogelijk gemaakt door Hans Anders.

De sociale media gaven in de rust weer opvallende berichten. Bij de Trots uit Leens stond de brilstand ook nog op het bord mede mogelijk gemaakt door Pearle. Hier kwam nog eens bij dat de droomstand van Ziggo van Dijk ook nog op het bord stond bij de Lauwers (Ondanks aantal keer matig optreden Harry Agema). Nadat dit bericht van onbekende bron (Oedse Paauw, secretaris de Lauwers) doorkwam kreeg VVSV het gevoel dat het niet mis kon gaan.

Chuck Norris bleef samen met DJ Drogba achter in de kantine. Chauffeur Bertus van Louwman had gezien dat Omlandia gelijk had gespeeld. Collega Jan Smit had nog buuzen vol munten van Veendam. Bij de aftrap riep Henk Pruim "KOP".

De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan en van goed voetbal was vaak geen sprake. Harkema Opeinde dacht 2x op voorsprong te komen. Jan Wouters haalde echter een bal van de lijn en keeper Wierenga stond goed op te letten toen de aanvoerder van Opeinde zo door kon lopen naar het doel. Gelukkig kwam er goed nieuws binnen. Ite Hoolsema (ex-Pelikaan S speler) had de DJ koffer van Gerard Ekdom terug gevonden. Harry Agema bleek hem de hele week in zijn kofferbak te hebben.

Toen was daar opeens Vince van der Veen. De ijzersterke spits leek geïnspireerd door de aanwezigheid van zijn vriendin en zette VVSV met een mooie lob pardoes op 1-0. De spelers van Harkema Opeinde raakten aardig van het padje en begonnen steeds meer af te geven op de goed leidende scheidsrechter van dienst.

Dit verergerde nog meer nadat Hedzer Rutgers werd neergehaald in de 16 en de scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop te geven. Na zeer kinderachtig gedoe van de spelers van Harkema Opeinde kreeg alleen de aanvoerder de gele kaart. De penalty werd zoals gewoonlijk keurig in de rechterhoek geplaatst door aanvoerder Alfred Venhuizen.

Hierna werd de wedstrijd steeds onvriendelijker aan de kant van Opeinde en werd er een tweede gele kaart uitgedeeld aan de aanvoerder van Harkema. De scheidsrechter deed er dan ook verstandig aan om snel af te fluiten en de punten bleven dan ook in Ulrum. Chuck Norris werd verzocht om naar het veld te gaan. Bij zijn aanwezigheid durft het gras niet te groeien en dat scheelt toch in de kosten.

Opvallend detail: Sinds 19 november 2011 werd er eindelijk eens de nul gehouden door de keeper van VVSV en dat terwijl de twee vaste backs vandaag ontbraken wegens schorsing/blessure. Volgende week staat de topper in de tweede periode op het programma. Het nog ongeslagen ASC in de tweede periode is dan de tegenstander van de nummer 2 van die periode. Dat is VVSV en daarom is die wedstrijd van belang. Daarom zeggen wij graag: Tot volgende week!!