'Droom" is bijna werkelijkheid bij Futsal Marum2 !

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Voorafgaand aan het seizoen was de doelstelling voor FM2 om bovenin "mee te doen". Een doelstelling die naar 5 speelronden al niet meer haalbaar leek.

 fm220112012 web

  Futsal Marum2: Droom is bijna werkelijkheid

In de eerste 5 speelronden behaalde FM2 namelijk maar 8 punten en wisten de mannen van FM2, vooral in de aanval, niet te overtuigen. Na deze matige start van de competitie werd echter een imponerende reeks neer gezet. FM2 is inmiddels al 13 wedstrijden ongeslagen! De doelstelling om bovenin "mee te doen" werd halverwege het seizoen bijgesteld. Kampioen worden was de opdracht! Een doelstelling die na afgelopen vrijdag heel reëel lijkt.

Vrijdag 16 maart moest FM2 uit spelen tegen de talenten van WMC. Een jong team met erg veel technische voetballers. De thuiswedstrijd werd moeizaam gewonnen met 5-4 dus het beloofde een lastige wedstrijd te worden. Gelukkig kon FM2 met een voltallige selectie afreizen naar Winschoten. Keeper Arnvin Wiegersma is al enige tijd in het buitenland en werd ook vrijdag weer vervangen door Menno Snip.

Dat het een lastige wedstrijd zou worden werd direct duidelijk. WMC wist het FM2 met geduldig opbouwen en bewegelijke spitsen erg moeilijk te maken. FM2 was in balbezit te onrustig en zodoende waren de eerste 10 minuten duidelijk voor WMC. Tot echt grote kansen kwamen de talenten van WMC echter niet. Halverwege de eerst helft kwam FM2 tegen de verhoudingen in wel op een 0-1 voorsprong. Een snelle uitbraak en een mooi één-tweetje van Sietse Ouwerkerk en Daniël Dongstra werd door laatste genoemde binnen gewerkt. De youngsters van WMC waren hierdoor duidelijk van slag en werden slordiger in balbezit. Binnen no-time kon de wedstrijdsecretaris van WMC een 0-2 op het scorebord zetten. Opnieuw een snelle uitbraak van FM2 zorgde ervoor dat Rob Groefsema op aangeven van Daniel Dongstra de bal kon binnen schieten.

Met deze 0-2 stand kon coach Tim v/d Meulen meer dan tevreden zijn. Verdedigend stond het goed en aanvallend konden we er telkens snel uitkomen. De coach gaf aan dat we op dezelfde manier verder moesten gaan.. De coach van WMC was duidelijk iets minder tevreden! De talenten van WMC waren weer op scherp gezet en dit zorgde al snel in de tweede helft voor de 1-2. Deze treffer gaf WMC duidelijk weer moed. Er werd knap gevoetbald door WMC en keeper Menno Snip werd een aantal keren behoorlijk op de proef gesteld. Gelukkig voor FM2 keepte Menno een puike pot! Halverwege de tweede helft was het Mart Hoekstra die een vrije trap mocht nemen. Het schot werd gekeerd door de doelman van WMC en kwam weer terug voor Mart zijn voeten. Mart bedacht zich niet en haalde verwoestend uit, het schot vloog de kruising in (1-3). Met nog acht minuten op de klok leek de wedstrijd zo goed als gespeeld. Toch wist WMC weer wat terug te doen. Een goede steekpass werd knap binnen gewerkt, 2-3, de spanning was weer helemaal terug. Maar dan heeft FM2 altijd nog het wapen genaamd Sietsimovic (Sietse Ouwerkerk). Vanaf de aftrap zette Sietsimovic een prachtige individuele actie in, drie man van WMC werden het spreekwoordelijke bos ingestuurd en zo kon Sietsimovic vrij voor de keeper komen en koelbloedig afronden (2-4).

De laatste 5 minuten van de wedstrijd waren erg rommelig. WMC ging full-press spelen en FM2 kon moeilijk onder deze druk uit komen. In deze 5 minuten werd wel duidelijk dat het leeftijdsverschil een groot voordeel voor FM2 was. De talenten van WMC gingen onnodige overtredingen maken en kwamen hierdoor zelfs nog met een mannetje minder te staan. Vlak voor tijd kon WMC nog wel de 3-4 binnen schieten maar de buit was al wel binnen...

En belangrijke wedstrijd in de strijd om de titel. Concurrenten WMC 4, Exstudiantes 3, Groningen 1 en Oranje Nassau 3 zijn door deze overwinnen definitief afgehaakt om de strijd voor de titel. Alleen Leek-Rodenburg 5 maakt nog een kansje.

Woensdag 28 maart speelt FM2 de kampioenswedstrijd uit tegen Drs. Vijfje 9 om 19:00. Bij winst is FM2 niet meer in te halen door Leek-Rodenburg 5 en dus kampioen. Zoals al eerder aangegeven... "Het zou toch wat zijn, FM1 & FM2 beide kampioen". Door deze overwinning is het "sprookje" bijna werkelijkheid. We hopen dat de supporters ons komen aanmoedigen woensdag de 28ste!

Bij winst zullen de mannen van Futsal Marum 2 vrijdag 30 maart gehuldigd worden in sporthal De Holten. Meer informatie hierover volgt op de website.