Futsal Winsum troeft WMC op alle fronten af

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Futsal Winsum won vrijdag 17 februari het vooraf als lastige bestempelde uitduel tegen WMC uit Winschoten met maar liefst 8-1.

futsal winsum 1

De gasten speelden geconcentreerd en in een dusdanig hoog tempo dat thuisploeg WMC, volgens enkele toeschouwers spelend in het tempo van een aftandse brommer, geen moment het gevoel kreeg dat er ook maar iets te winnen zou zijn tegen de koploper uit Winsum.

Beladen duel

Voor aanvang van het duel in Winschoten sprak trainer/coach David Hiariej van een beladen duel omdat de coach en de nu voor Futsal Winsum uitkomende Karim Layeb vorig seizoen nog in Winschoten actief waren. ,, Dat is maakt het bijzonder om hier in Winschoten terug te keren en wat het duel een speciaal tintje geeft. Overigens zouden we hier twee weken geleden al spelen maar de weersomstandigheden waren toen dusdanig dat het niet verantwoord was om naar Winschoten af te reizen.”

Krukken

Doordat het duel twee weken uitgesteld moest worden kon David Hiariej vrijdagavond geen beroep doen op aanvoerder Rob Medema, die in het met 7-3 gewonnen uitduel tegen LTC een ernstige knieblessure had opgelopen en zich voorlopig op krukken voortbeweegt. Futsal Winsum kon voor het duel tegen de middenmoter uit Winschoten echter wel een beroep doen op Rick Schaaphok en Henri Bierling die door de algehele afgelasting van het amateurvoetbal geen competitieverplichtingen hadden met Viboa. Verder was Edu de Jonge Rosa, na een aantal weken van blessureleed eindelijk weer van de partij, waar Hiariej erg blij mee was. ,,Edu is zeer belangrijk voor ons en richting de beslissende fase van de competitie ben ik blij dat hij weer terug bij het team is.”

Scorebord

De wedstrijd, waarin David Hiariej een aanvallend spelende WMC verwachtte, begon bijna een kwartier later dan gepland. Daarnaast gaf in de eerste helft het prachtige elektronisch scorebord van alles aan behalve dat waar een scorebord voor bedoeld is zodat het allemaal niet vlekkeloos begon in Winschoten.

Futsal Winsum begon echter direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Klinkhamer zeer geconcentreerd aan het duel en toonde direct aan dat het voor niets anders dan de drie punten naar Winschoten was gekomen. Met in de basis Marc Kruger, Karim Layeb, Edu de Jonge Rosa, Rick Schaaphok en Ulco Brinkhuizen werd na ongeveer vijf minuten in de wedstrijd een 1-0 voorsprong genomen. Na goed voorbereidend werk van Karim Layeb was Rick Schaaphok de man die de openingstreffer op zijn naam kreeg. Na deze eerste treffer daalde het tempo van de bezoekers een beetje, tot ergernis van David Hiariej. De coach gaf aan dat het tempo hoog moest blijven omdat al snel duidelijk werd dat WMC niet van plan was om er een open duel van te maken. De gastheren bewogen zich in een duidelijk te laag tempo door de sporthal aan de Stikkerlaan in Winschoten en loerden alleen maar op de counter waarbij het voor de Winsumers zaak was om niet in dat tempo mee te gaan. Nadat er wat wisselingen aan de kant van Futsal Winsum hadden plaats gevonden kwam de ploeg halverwege de tweede helft op een 2-0 voorsprong. Goed voorbereidend werk van Job Tichelaar werd uitstekend afgerond door Henri Bierling wat de gasten duidelijk lucht verschafte richting een goed resultaat. In deze fase kreeg WMC wel enkel kleine kansjes maar doelman Marc Kruger stond goed te keepen zodat er geen averij werd opgelopen in de vorm van een tegengoal. Een tegengoal die de gastheren vlak voor het rustsignaal nog wel moesten incasseren toen Karim Layeb het namens Futsal Winsum op zijn heupen kreeg. De balgoochelaar slalomde weer eens op onnavolgbare wijze door de defensie van de blauwhemden en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Rick Schaaphok. De ook in de zaal prima uit de voeten kunnende Schaaphok wist wel raad met dit cadeautje en even later kon doelman WMC-doelman Ron Haans voor de derde keer de trieste gang naar het net maken. De 3-0 was ook de ruststand en het zag er na de eerste helft al naar uit dat dit als lastig bestempelde duel door de Winsumers weleens gemakkelijk gewonnen kon worden.

Dit beeld werd direct na de rust bevestigd door Futsal Winsum dat door twee treffers van Karim Layeb uitliep naar een 5-0 voorsprong. De treffers, die in de 27e en 29e minuut gescoord werden, waren een gevolg van zwak verdedigen van de thuisploeg wat direct betekende dat de wedstrijd na precies dertig minuten al beslist was.

Prachtige goal 

Duidelijk was namelijk te zien dat Futsal Winsum in Winschoten heer en meester was en in deze vorm een grote kans maakt op de titel in de eerste divisie.

Nadat Edu de Jonge Rosa een prima uitgespeelde aanval met de zesde treffer van de avond bekroonde viel er totaal onverwachts een tegentreffer van WMC te noteren. Even te nonchalant verdedigen van de Winsumers bracht Joost Siemens vrij voor Marc Kruger die kansloos was op het schot van de WMC-speler:1-6

De treffer gaf doelman Ron Haans het gevoel dat er nog wat te halen was voor zijn team want de geroutineerde keeper begon zijn teamgenoten geestdriftig aan te moedigen richting het verhogen van het aantal treffers. Helaas voor Haans hadden zijn ploeggenoten daar iets andere ideeën over waardoor de WMC-doelman uiteindelijk inzag dat hij met een kansloze missie bezig was.

Dat was helemaal het geval toen Joost Siemens, na twee keer geel, met rood de kleedkamer mocht opzoeken. De WMC-speler had al een kaart op zak toen hij Rick Schaaphok wederom onreglementair afstopte. Arbiter Klinkhamer kon dan ook niets anders doen dan hem zijn tweede geel en dus rood te tonen.

Uit de overtalsituatie die uit deze veldverwijzing voortkwam wist Futsal Winsum het maximale rendement te halen want nadat de bal snel van voet naar voet was gegaan was de sterk spelende Ulco Brinkhuizen de man die de 7-1 op het in de tweede helft wel werkende scorebord schoot. Duidelijk was dat Futsal Winsum een gemakkelijke overwinning zou gaan behalen in Winschoten waarbij het alleen nog maar de vraag was of er nog meer treffers geproduceerd zouden worden. Dat gebeurde inderdaad hoewel het bij een zou blijven. Maar de achtste treffer van Futsal Winsum werd dat ook direct de mooiste van de avond. Uitblinker Edu de Jonge Rosa mocht op ongeveer 10 meter van de goal van WMC een vrije bal nemen na een overtreding op Rick Schaaphok. De Jonge Rosa joeg de bal werkelijk langs doelman Ron Haans die de plofbal alleen maar voorbij hoorde komen. De corpulente doelman mocht echt blij zijn dat hij niet in de baan van het schot lag want het was niet ondenkbaar geweest dat hij samen met de bal achter de lijn was beland. Deze achtste treffer betekende even later een eindstand van 8-1in het voordeel van Futsal Winsum.

Een ruime overwinning waar trainer David Hiariej, naast zeer tevreden, ook een beetje verbaasd over was. ,,In de thuiswedstrijd tegen WMC hadden we het lastiger dan vandaag. Dat had ik niet verwacht moet ik eerlijk zeggen. Verder vind ik dat we zeer volwassen en geconcentreerd gespeeld hebben. We hebben bijna geen kans weggeven en hadden met een beetje geluk zelfs nog meer goals kunnen scoren. Maar ik ben zeer tevreden met het vertoonde spel van mijn team wat mij veel vertrouwen geeft richting het resterende gedeelte van de competitie.”

WMC- Futsal Winsum: 1-8 (0-3)

5. Schaaphok 0-1, 14. Bierling 0-2, 23. Schaaphok 0-3, 27. Layeb 0-4, 29. Layeb 0-5, 33. Edu De Jonge Rosa, 35. Siemens 1-6, 43. Brinkhuizen 1- 7, 47. Edu De Jonge Rosa 1-8.

Scheidsrechter: Klinkhamer

Rode kaart( 2x geel): Siemens (WMC)

Futsal Winsum: Kruger, Layeb, Schaaphok, Brinkhuizen, Elargoubi, Bierling, Tigelaar, Alex De Jonge Rosa, Edu De Jonge Rosa, Lahdo.