Warffum grote winnaar Kerst-zaalvoetbaltoernooi de Mencke

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Warffum-trainer Marnix Bakker had de sterkte van zijn selectie goed in geschat. De jonge oefenmeester had twee gelijkwaardige ploegen samengesteld die op het Kerstzaalvoetbaltoernooi in sportcentrum de Mencke in de finale terecht kwamen. In die finale was Warffum1 uiteindelijk de sterkste door na een 3-3 eindstand de strafschoppen beter te nemen dan hun teamgenoten van Warffum2.

Warffum-trainer Marnix Bakker had de sterkte van zijn selectie goed in geschat. De jonge oefenmeester had twee gelijkwaardige ploegen samengesteld die op het Kerstzaalvoetbaltoernooi in sportcentrum de Mencke in de finale terecht kwamen. In die finale was Warffum1 uiteindelijk de sterkste door na een 3-3 eindstand de strafschoppen beter te nemen dan hun teamgenoten van Warffum2.

kerstzaalvoetbal_uithuizen_warffum_1__noordpool_2

Spelmoment uit de wedstrijd Warffum2-Noordpool Futsal3 tijdens Kersttoerrnooi de Mencke   foto Herman Spier Bedum

Bron: Ommmelander Courant                                    door: Johan Staal

De beheerder van Sportcentrum de Mencke, Klaas Bisschop organiseerde zaterdag 24 december een Kerst-zaalvoetbaltoernooi. Acht teams waren er uitgenodigd waarbij de zaalvoetbalafdeling van Noordpool met vier teams vertegenwoordigd was. Verder was Warffum met twee teams aanwezig en werd het veld compleet gemaakt door Corenos en Usquert. Het toernooi waarbij er om de spreekwoordelijke eer gespeeld werd kwam wat moeizaam op gang. Op de geplande aanvangstijd van 16.00 uur liep iedereen nog vrolijk in de kantine rond zodat er uiteindelijk twintig minuten later dan gepland met het toernooi begonnen werd. De wedstrijden duurden 12 minuten en de verwachting was dat er geen grote uitslagen op het scorebord zouden komen. In de eerste twee duels werd dit bewaarheid want daarin kwam er twee keer een magere 1-0 op het scorebord te staan. In wedstrijd nummer drie was het echter raak qua grote uitslag want in twaalf minuten tijd wist Corenos acht treffers te produceren tegen het derde Futsalteam van Noordpool.

Serieus

Ondertussen werd al duidelijk dat Warffum er een serieuze aangelegenheid van ging maken want de twee teams boekten in hun eerste poulewedstrijden prima resultaten. Het vierde team van Noordpool had een van de smaakmakers van de avond in hun midden, Kacha Goguadze. De oud-international van Georgië liet regelmatig zien dat hij het voetballen duidelijk nog niet verleerd was. Subtiele steekballetjes en korte passeerbewegingen waren het handelsmerk van de Georgiër die het verdedigende werk met alle plezier aan zijn teamgenoten overliet. Zo ging het uitermate sportief toernooi door en begon het er steeds meer naar uit te zien dat Warffum weleens de grote winnaar van dit toernooi kon worden. Want in het duel tegen de Warffum 2 verloor Futsal 1 van Noordpool verrassend met 2-1. Een avond eerder had het team van Noordpool nog met 8-2(7 goals Ronny Bakker) van Drs. Vijfje gewonnen maar Warffum 2 was nu te sterk voor het eerste team van Uithuizers.

Showtime

Nadat Usquert enigszins verrassend van Noordpool 4 had gewonnen werd het in de poulewedstrijd tussen Warffum1 en Noordpool 3, showtime” voor Leudi Stoepman. De voor Warffum uitkomende Groninger etaleerde zijn fabelachtige techniek. Samen met routinier Klaas de Boer zorgde Stoepman ervoor dat Noordpool 3 op een kansloze 6-0 nederlaag werd getrakteerd. Waren alle goals duidelijk van grote klasse, de 4-0 was het doelpunt van de avond. Een dubbele ½ combinatie tussen De Boer en Stoepman bracht de bal bij laatstgenoemde die nadat hij de bal over de lijn had getikt het publiek op een dansoptreden trakteerde. Een act waar hij ook in de Groninger discotheken geregeld furore mee maakt als we de jonge voetballer mogen geloven

Na dit duel werd duidelijk dat Warffum 1 in de finale zou komen maar wie daar de tegenstander zou worden was nog niet duidelijk. Warffum 2 moest namelijk het laatste duel winnen van Usquert omdat anders Corenos in de finale terecht zou komen. Zo werd het nog spannend in sportcentrum de Mencke want de Warffumers zagen een onderlinge finale tegen elkaar helemaal zitten. Warffum 2 begon dan ook sterk aan het duel tegen de buren uit Usquert die echter uitstekend partij gaven. Toch wisten de mannen van trainer/coach Marnix Bakker, die als toeschouwer op de tribune zat, het duel te winnen met 4-3. In dit duel deed zich nog een prachtig moment voor rond Warffum-speler Joey Peerholte.

Vette grijns

De Warffumer werd op een gegeven moment duidelijk aangetikt maar arbiter Sibolt Hovenga liet doorspelen. Peerholte begreep hier niets van maar besloot om toch maar omhoog te krabbelen. Op dat moment rolde de bal in zijn richting en Peerholte vergat alle pijn en ellende bij het zien van de bal en joeg de 3-1 achter een kansloze Usquert-doelman. Dit leidde tot veel hilariteit op de tribunes en de reactie van Peerholte richting zijn op de tribune zittende teamgenoten was met een vette grijns ook duidelijk.

Zo werd het uiteindelijk een finale tussen Warffum 1 en Warffum 2 die, zo als door velen voorspeld, in een gelijke stand van eindigde. Een 3-3 eindstand werd het waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. In de deze onderlinge strijd kwam Warffum 1 uiteindelijk als beste uit de bus wat uiteraard uitbundig gevierd werd in het Warffum-kamp. Zo kwam de toernooiwinst terecht bij Warffum en keken alle deelnemers met plezier terug op een toernooi waarop de scheidsrechters Sibolt Hovinga en Wout Kluin een gemakkelijke avond hadden en alle wedstrijden in goede banen wisten te leiden.