Bescheiden SIOS vergeet te winnen tegen Oosterparkers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het scorebord gaf na negentig minuten nog steeds een stand van 0-0 aan maar de wedstrijd Oosterparkers- SIOS eindigde toch echt in een 4-3 zege voor de thuisploeg. Een zege waar de thuisploeg de handen bij dicht mocht knijpen want SIOS kreeg de nodige kansen om met de drie punten huiswaarts te keren maar speelde te timide om Oosterparkers pijn te doen met een nederlaag.

Het scorebord gaf na negentig minuten nog steeds een stand van 0-0 aan maar de wedstrijd Oosterparkers- SIOS eindigde toch echt in een 4-3 zege voor de thuisploeg. Een zege waar de thuisploeg de handen bij dicht mocht knijpen want SIOS kreeg de nodige kansen om met de drie punten huiswaarts te keren maar speelde te timide om Oosterparkers pijn te doen met een nederlaag.

 1325092603Noosterparkers_sios

Arnoud Huisman(SIOS) in duel met Stephan Houkes van Oosterparkers   foto: Herman Spier Bedum

Bron: Ommelander Courant                                           door: Johan Staal

De wedstrijd Oosterparkers werd op 10 december afgelast maar een week later lag het hoofdveld van de Stadjerders er prima bij zodat het duel tussen Oosterparkers en SIOS niet op kunstgras gespeeld hoefde te worden. SIOS kende voor aanvang van het duel op Kardinge wat personele problemen. Dirk van der Laan zag een reserverol niet zitten en bleef daarom achter in Sauwerd. Een andere routinier, Rudie Olthof, gaf de voorkeur aan een ontmoeting met de kerstman op een van de vele kerstmarkten die er deze dagen georganiseerd worden. Door deze twee afzeggingen had de bij SIOS vertrekkende trainer Rob Brouwer maar twaalf spelers tot zijn beschikking waar hij duidelijk niet blij mee was.,,Ik vind het erg teleurstellend dat Rudi en Dirk het besluit genomen hebben om niet mee te gaan. Tegen een ploeg als Oosterparkers kunnen we een beetje routine wel gebruiken. Nu moeten de jonge aankomende talenten het maar laten zien die echter qua fysiek nog tekort komen.”

Eerste kans

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Martin Rozema uit Leens was de eerste kans echter wel voor de bezoekers. Een goed uitgevoerde aanval bracht de bal in de 9e minuut bij Bertus Wienke. De frêle linkerspits gaf een uitstekende pass op Jacob de Haan die net niet bij de bal kon. Dit was direct een waarschuwing voor de thuisploeg die echter niet helemaal overkwam. In de 18e minuut kwamen de gastheren namelijk op een 1-0 achterstand. Na een prima SIOS-aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Allard de Haan die van dichtbij Oosterparkers-doelman Mo Jabri passeerde: 0-1

De thuisclub was duidelijk verrast door deze vroege voorsprong van SIOS en hadden in de eerste vijfentwintig minuten van het duel maar weinig in de melk te brokkelen. Daar kwam, helaas voor de bezoekers uit Sauwerd, in de 27e minuut verandering in. Zwak ingrijpen van de SIOS-defensie zorgde ervoor dat beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Marco Voorma was uiteindelijk de schutter van de 1-1 die hij uitbundig vierde met de technische staf van Oosterparkers. Drie minuten later kwam de ploeg van trainer/speler Dennis van Linschoten bijna op voorsprong na een volledig mislukte terugspeelbal van Allard de Haan op doelman Hielke Zijlstra. Oosterparkers-aanvaller Julio Soares pikte de te slap teruggespeelde bal op maar de SIOS-doelman voorkwam met een prima redding dat Oosterparkers op voorsprong kwam. Zo ging het redelijk gelijkopgaande duel richting het rustsignaal die even later met een 1-1 stand aanbrak.

Hernieuwde voorsprong

Na de thee, kwam de jonge equipe van Rob Brouwer, waar Nick Nanninga de plaats van Bertus Wienke had overgenomen, op een hernieuwde voorsprong door Lammert Brinkhuizen. Jacob de Haan ging in de 50e minuut goed door op de rechtervleugel en leverde een prima voorzet af. De goed mee opgekomen Brinkhuizen werd even later door zijn teamgenoten gefeliciteerd nadat hij zijn ploeg op een 2-1 voorsprong had gezet.

Lang mocht SIOS echter niet van deze voorsprong genieten want twee minuten later trok Julio Soares de stand weer in evenwicht. Oosterparkers kreeg in de tweede helft steeds meer grip op de wedstrijd wat in de 64e minuut resulteerde in een 3-2 voorsprong. Zeer matig ingrijpen van de verdediging van SIOS ging aan deze treffer vooraf die door een mooie individuele actie volledig op het conto van Julio Soares geschreven kon worden:3-2. De voorsprong voorzag Oosterparkers duidelijk van zelfvertrouwen en ook de ‘technische staf” van de Stadjerders langs de lijn zag het helemaal zitten. Speler/trainer Dennis van Linschoten stond ondertussen binnen de lijnen en voorzag zijn teamgenoten van nuttige tips die langs de lijn van de overige leden van de technische staf niet te beluisteren waren.

In de 70e minuut zag het er naar uit dat SIOS met tien spelers verder zou moeten spelen. Na een ongelukkige manoeuvre schoot bij Lammert Brinkhuizen de arm uit de kom. De middenvelder had echter ervaring met het terugbrengen van zijn arm in de kom en voetbalde enkele minuten later vrolijk verder alsof er niets gebeurd was. SIOS kreeg na dit incident weer wat grip op het duel en ook kwamen er wat kansen op een derde treffer. Die kansen waren echter niet aan de ploeg uit Sauwerd besteed die dan ook moest toezien dat Oosterparkers wel wist te scoren. Een snelle omschakeling zorgde ervoor dat Julio Soares voor de tweede keer deze middag door zijn teamgenoten gefeliciteerd kon worden wat een 4-2 voorsprong voor de gastheren betekende.

Na deze treffer drong SIOS wel meer aan om de score een dragelijker aanzien te geven maar de kansen die er kwamen waren niet aan de SIOS-voorwaartsen besteed. In deze fase werd duidelijk dat de fysieke kracht van de thuisclub groter was dan dat van SIOS zodat de mannen van Dennis van Linschoten in de persoonlijke duels gemakkelijk overeind bleven. In de slotfase zag het er toch naar uit dat de spanning nog even in het duel zou terugkeren want SIOS kwam in de 86e minuut terug in de wedstrijd. Een uitstekende individuele actie van Jacob de Haan, die hij beheerst afrondde, betekende een 4-3 stand waardoor het verschil maar een treffer meer bedroeg en het duel nog een spannende slotfase zou krijgen. SIOS voerde de druk op de verdediging van Oosterparkers nog meer op en Sjoerd Nomden zag in de 89e minuut zijn schot rakelings naast het doel van Mo Jabri gaan. Even later ging een schot van Lammert Brinkhuizen via de lat over zodat de gastheren in de slotfase over geluk niet te klagen hadden. Pech had SIOS echter want bij een scrimmage in het strafschopgebied had scheidsrechter Martin Rozema de bal ook op de stip kunnen leggen. De onpartijdige besloot dit echter dit niet te doen waar hij SIOS tekort mee deed. Daardoor konden bij Oosterparkers enkele seconden later de armen omhoog omdat men met een 4-3 overwinning de winterstop inging. Voor SIOS waren de druiven zuur vond Rob Brouwer die de mening was toegedaan dat zijn team iets meer durf had moeten tonen. ,,We speelden in bepaalde fases te timide wat ons uiteindelijk een nederlaag heeft opgeleverd die zeker niet nodig was geweest. Maar dat is natuurlijk ook de zwakte van een jong team dat nog niet tegen een fysiek sterkere tegenstander opgewassen is.”

 Oosterparkers- SIOS 4-3 (1-1)

18. Allard de Haan 0-1, 27. Voorma 1-1, 50. Brinkhuizen 1-2, 52. Soares 2-2, 64. Voorma 3-2, 77. Soares 4-2, 86. Jacob de Haan 4-3.

Scheidsrechter: M. Rozema( Leens)

Oosterparkers: Jabri; Thijm, Kuiper(87. Kost), Bakker, Denninger; Wams, Liewes, Vaatstra; Houkes(46.van Linschoten), Voorma, Soares.

SIOS: Zijlstra; Wolters, Zwakenberg, Nomden, Huisman; Bultena, Brinkhuizen, Allard de Haan; Jacob de Haan, Harmen Wienke, Bertus Wienke(46.Nick Nanninga).