Futsal de Heracliden veegt vloer aan met Tolbert

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het op de laatste plaats staande Futsalteam van de Heracliden zorgde vrijdagavond voor een daverende stunt door Tolbert een enorm pak slaag te geven met 11-1Na een ruststand van 4-1 werd Tolbert in de tweede helft bijna letterlijk sporthal Scherphorn uitgeveegd waarbij de ene goal nog mooier was dan de andere. Het goede spel tegen Tolbert en de terugkeer van enkele geblesseerde spelers direct na de jaarwisseling zorgde voor euforie bij de thuisploeg die gebrand is op een goede tweede helft van het seizoen wat gezien het vertoonde spel absoluut gerechtvaardigd is

 

Het op de laatste plaats staande Futsalteam van de Heracliden zorgde vrijdagavond voor een daverende stunt door Tolbert een enorm pak slaag te geven met 11-1Na een ruststand van 4-1 werd Tolbert in de tweede helft bijna letterlijk sporthal Scherphorn uitgeveegd waarbij de ene goal nog mooier was dan de andere. Het goede spel tegen Tolbert en de terugkeer van enkele geblesseerde spelers direct na de jaarwisseling zorgde voor euforie bij de thuisploeg die gebrand is op een goede tweede helft van het seizoen wat gezien het vertoonde spel absoluut gerechtvaardigd is

zvb_Heracliden_Tolbert_Uithuizermeeden_16-12-11-4815

Klaas Dijkhuis(de Heracliden) en Tolbert-keeper Arjen Wit ziet de bal naast het doel gaan.

Foto: Ronnie Afman Baflo

 


Bron: Ommelander Courant                                          door: Johan Staal

 

Het in de tweede klasse uitkomende Futsalteam van de Heracliden moest het vrijdagavond opnemen tegen Tolbert. De verwachtingen waren voorafgaand aan het duel niet erg hooggespannen omdat de Heracliden wederom niet op volle sterkte was. Marco Consten, Albert de Jonge, Wendy Gustina en Krijn Woltjer waren om uiteenlopende redenen niet aanwezig. Dit groot aantal afwezigen speelt de ploeg van coach Arjan Tiekstra al het gehele seizoen parten waardoor de Heracliden de laatste plaats inneemt in de tweede klasse 05 wist teambegeleider Frits Tiekstra. ,,Als we compleet zijn hebben we een prima team. We zijn echter nog niet een keer volledig geweest waardoor we op de laatste plaats zijn terecht gekomen.”

Toen scheidsrechter Wildeboer om negen uur voor het begin van de wedstrijd floot waren er dan ook enkele invallers aan de kant van de thuisploeg te zien. Zo speelden Robert de Vries, die normaliter in het vierde team uitkomt, en de voor het tweede team van de Heracliden spelende Enno Braam in de hoofdmacht mee.

Direct vanaf het begin van de wedstrijd had de thuisploeg het betere van het spel dat in de 3e minuut leidde tot een 1-0 voorsprong. Een prima individuele actie van Robert Landwehr leverde hem het applaus van zijn teamgenoten en het aanwezige publiek op. Na deze snelle openingstreffer behield de Heracliden wel een veldoverwicht maar de verder dan een schot op de paal van Jordy Dijkstra kwamen de gastheren niet. Ondertussen probeerde Tolbert wat aan de achterstand ter doen maar doelman Frank Elzinga was in deze fase de man van de wedstrijd die met enkele prima reddingen zijn ploeg op been hield. In de 15e minuut van het aantrekkelijk duel kwam de Heracliden op 2-0 door een treffer van Peter Heeres die op het veld voor SC Loppersum uitkomt. Nadat in de 18e minuut Tolbert-speler Roel Twijnstra geel had gekregen van arbiter Wildeboer profiteerde de thuisclub daar in de 19e minuut voor de volle 100% van. Een prima uitgooi van Frank Elzinga bracht de bal bij Jordy Dijkstra. Die verzond op zijn beurt een prima pass op Robert de Vries die even later de goed meegelopen Dijkstra de 3-0 op een presenteerblaadje aanbood. De Heracliden putte duidelijk vertrouwen uit deze 3-0 voorsprong en via het extra wapen, de meevoetballende doelman Frank Elzinga, kwam de thuisploeg enkele minuten voor de rust op 4-0. Elzinga had al een paar keer geprobeerd om Tolbert-keeper Arjen Wit te verrassen. Dit lukte echter niet tot aan de 22e minuut toen het wel raak was. Elzinga kreeg de bal goed aangespeeld van aanvoerder Klaas Dijkhuis en nam de‘plofbal” in een keer op zijn slof. Zijn collega-keeper Arjen Wit mocht blij zijn dat hij geen vingers achter de bal kon krijgen want de Tolbert-keeper bevestigde later dat hij alleen maar iets voorbij had horen komen.

Mooie voorsprong

Een mooie voorsprong voor de Heracliden die in de slotseconden van de eerste helft toe moesten staan dat Tolbert via de irritant spelende Roel Twijnstra tegen scoorde. Zo brak de rust aan met een 4-1 voorsprong waarin coach Arjan Tiekstra zijn ploeg vertelde dat er geconcentreerd door gespeeld moest worden. De raad van Tiekstra werd goed opgevolgd door zijn equipe want in de eerste minuut na rust kwam de Heracliden op 5-1 door opnieuw een treffer van Peter Heeres. Vier minuten later kon er weer gejuicht worden in sporthal Scherphorn. Een technisch hoogstandje van Peter Heeres bracht de bal bij Enno Braam die de 6-1 simpel binnentikte. Tolbert kreeg ondertussen in de gaten dat er in dit duel weinig eer meer voor ze te verdienen viel. De ploeg straalde niet meer uit dat ze voor een goed resultaat gingen en begon zich wat irritant te gedragen wat jammer voor de wedstrijd was. Ondertussen gingen de mannen van coach Arjan en begeleider Frits Tiekstra wel door met scoren. In de 35e minuut bracht Enno Braam de stand op 7-1 en een minuut later pikte ook Robert de Vries zijn doelpuntje mee, wat 8-1 betekende. De wedstrijd was nu helemaal gespeeld en scheidsrechter Wildeboer kreeg het nog even lastig met Tolbert-aanvoerder van der Velde en zijn teamgenoot Twijnstra. Beide waren duidelijk geïrriteerd geraakt door het wedstrijdverloop en konden het niet verkroppen dat ze een enorm pak slaag kregen van rodelantaarndrager de Heracliden. Die trok zich niets aan van het irritante gedrag van Tolbert en gingen gewoon door met goed spelen en het opvoeren van de score. In de 45e minuut scoorde Peter Heeres zijn derde treffer van de avond en bracht daarmee zijn team op een 9-1 voorsprong. De supporters van de thuisploeg begonnen steeds duidelijker om de 10e goal te roepen en werden daar in de 47e minuut voor beloond. De voorbereiding van goal nummer tien begon bij de mee opgekomen Frank Elzinga die weer verwoestend hard op doel schoot. De bal werd echter geblokt door een van de verdedigers van de gasten maar kwam terug bij de doelman. Die speelde met een subtiel lobje aanvoerder Klaas Dijkhuis aan die de bal in een vloeiende beweging voorgaf. De Tolbert-verdedigers stonden er bij en keken er naar maar verder kwamen ze niet. Jordy Dijkstra had echter wel goed opgelet en hij tikte de bal dan ook achter een totaal verbouwereerde doelman Arjen Wit:10-1.

Veel vertrouwen

Deze treffer werd dan ook met veel applaus beloond door de toeschouwers die door de thuisploeg met een elfde treffer werden bedankt. Met nog twee minuten op de klok bepaalde Jordy Dijkstra met zijn derde treffer van de wedstrijd de eindstand op 11-1. Een overwinning waar de spelers en begeleiders van de Heracliden erg blij mee waren gaf Frits Tiekstra na afloop ruiterlijk toe. ,,Het is heel frustrerend als je steeds verliest omdat je niet compleet bent. Vanavond hebben we laten zien dat we een goed team hebben. Gezien het spel tegen Tolbert zie ik de tweede helft van het seizoen dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

De Heracliden1-Tolbert1 11-1(4-1)

3. Landwehr 1-0, 15. Heeres 2-0, 17. Dijkstra 3-0, 23. Elzinga 4-0, 24. Twijnstra 4-1, 26. Heeres 5-1, 30. Braam 6-1, 35. Braam 7-1, 36. de Vries 8-1, 45. Heeres 9-1, 47. Dijkstra 10-1, Dijkstra 11-1.

Scheidsrechter: Wildeboer

De Heracliden: Elzinga; Dijkstra, Landwehr, de Vries, Braam, Dijkhuis, Heeres.

 Tolbert: Wit, G. van der Velde, A. van der Velde, Twijnstra, van Wijk, Ignatovic