Middelstum uit de beker geknikkerd door ONS Sneek

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een gehandicapt Middelstum werd kansloos uit het bekertoernooi geknikkerd door ONS Sneek. De koploper in de hoofdklasse, met de in Bedum woonachtige Ivan Landlust onder de lat, walste over de Middelstumers heen met de cijfers van 10-0 waarbij er nog een heldenrol was weggelegd voor doelman Alwin Zwerver die met talloze uitstekende reddingen een nog grotere nederlaag voorkwam

Een gehandicapt Middelstum werd kansloos uit het bekertoernooi geknikkerd door ONS Sneek. De koploper in de hoofdklasse, met de in Bedum woonachtige Ivan Landlust onder de lat, walste over de Middelstumers heen met de cijfers van 10-0 waarbij er nog een heldenrol was weggelegd voor doelman Alwin Zwerver die met talloze uitstekende reddingen een nog grotere nederlaag voorkwam

 1323200769Nmiddelstum

 Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-Middelstum

Bron: Ommelander Courant                                            door Johan Staal 

Middelstum kwam zaterdag in het bekertoernooi uit tegen hoofdklasser ONS Sneek. De Middelstumers begonnen zwaar gehandicapt aan de wedstrijd tegen ONS Sneek want een waslijst aan spelers, zoals Leon en Ivan Milkovic, Martijn Poort, Jasper Gast en Marijn Bosman waren niet op het kunstgrasveld in Sneek aanwezig. Trainer Frank Konneman had in zijn basisopstelling dan ook een plaatsje ingeruimd voor de vorig jaar gestopte routinier Ronnie Medema omdat de personele problemen deze keer wel erg groot waren aan de kant van de bezoekers.

,,We missen meer dan de helft van het basisteam waardoor we op voorhand al een kansloze wedstrijd spelen tegen ONS Sneek. Maar we proberen onze huid zo duur mogelijk te verkopen maar tegen de koploper in de hoofdklasse zal dat lastig genoeg worden.”

De woorden van Konneman leken al snel in de wedstrijd uit te komen want na drie minuten spelen viel de eerste treffer van de wedstrijd te noteren. Even buiten het strafschopgebied kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen waar Patrick Goedhart zich mee belaste. Waar iedereen een bal in de verre hoek verwachtte schoot Goedhart de bal met een akelige precisie in de korte hoek. Hoewel doelman Alwin Zwerver nog een vertwijfelde poging deed om te redden wat er te redden viel verdween de bal toch tegen de touwen en stond ONS met 1-0 voor. Na deze eerste treffer werd al snel duidelijk dat Middelstum geen schijn van kans zou hebben tegen de hoofdklasser. De ene aanval na de andere, met steeds een hoofdrol voor de snelle Curty Gonzales, rolde op het doel van Middelstum en Alwin Zwerver had dan over werk niets te klagen in het doel van de gasten. De Middelstum-doelman verrichtte in de beginfase enkele fantastische reddingen op schoten vanuit de tweede lijn van ONS Sneek. De ploeg van trainer Jan Vlap zocht namelijk de sterke spits Jurjen Bosch(ex-Cambuur) waarbij de middenvelders achter Bosch in stelling werden gebracht om op die manier te proberen Middelstum kapot te spelen. De spits van ONS Sneek toonde zich in de beginfase van de wedstrijd ook een meester in het missen van doelrijpe kansen want had zijn vizier wat scherper gestaan dan was de score na bijna twintig minuten beduidend hoger geweest. In de score kwam namelijk pas verandering in toen Curty Gonzales alles en iedereen van Middelstum zijn hielen liet zien en de bal vlak voor de achterlijn ook nog eens uitstekend voorgaf. Danny Kamstra was vanaf de rechterkant goed naar binnen gekomen om van dichtbij doelman Alwin Zwerver kansloos te laten en de 2-0 binnen te tikken.

Na deze tweede tegentreffer kon Middelstum gedurende twintig minuten stand houden en mocht daar Alwin Zwerver dankbaar voor zijn. De na het vertrek van Dirk Pijl weer in het doel teruggekeerde Zwerver pakte verrichtte de ene prachtige redding na de andere en vooral spits Jurjen Bosch werd er duidelijk moedeloos van als de Middelstum-doelman met een fantastische redding weer eens doelpoging van hem verijdelde. Met nog vijf minuten te gaan volgens de elektronische tijdwaarneming kreeg Bosch zijn vurig gewenste treffer dan toch. Een goed voor het doel gebrachte corner werd nu wel goed met hoofd geraakt door de lange spits en op deze geplaatste kopbal moest Alwin Zwerver het antwoord dan ook schuldig blijven:3-0

Na de rust bleef de smaakmaker van de eerste helft aan de kant van ONS Sneek, Curty Gonzales, in de kleedkamer achter samen met aanvoerder Leo de Wagt. Voor deze twee vaste basisspelers kwamen Roy van Egten en Chalong de Bruin binnen de lijnen. Frank Konneman had besloten om zijn basiself ook aan de tweede helft te laten beginnen die binnen een minuut al tegen een 4-0 achterstand aankeken. ONS Sneek bleef namelijk op een precies eendere manier voetballen als in de eerste helft en een door Jurjen Bosch goed afgelegde bal werd door Ale de Boer onhoudbaar achter Alwin Zwerver geschoten. Na de vierde treffer ging het nu rap met het scoreverloop want vier minuten na de 4-0 kwam ook de 5-0 al op het scorebord te staan. En net als bij de 4-0 was ook nu Ale de Boer de gevierde man aan de kant van de gastheren door de bal met een mooie boogbal over Zwerver heen te schieten:5-0.

Zo werd duidelijk dat Middelstum moest proberen om de schade beperkt te houden tegen een thuisploeg die niet eens vol gas gaf volgens enkele trouwe volgers van het team.

Zo bleef het negen minuten lang 5-0 voor de thuisploeg alvorens Patrick Goedhart er in de 59e minuut 6-0 van maakte. De veel bewegende middenvelder kreeg de bal goed aangespeeld van wie anders dan Jurjen Bosch en wist binnen de lijnen van het strafschopgebied met een strakke schuiver Alwin Zwerver kansloos te laten. Na deze zesde treffer begonnen de fans van de thuisploeg al om de tiende treffer te schreeuwen maar daar zag het, richting de slotfase van het eenzijdige duel nog niet naar uit. Met nog tweeëntwintig minuten te spelen kwamen de Oranjehemden op 7-0 toen Ale de Boer zijn derde treffer van de middag maakte. Het werd eentonig maar ook nu waren het de bewegende middenvelders die er voor zorgden dat Bosch de afspeelmogelijkheden voor het uitkiezen had. De lange spits koos voor de optie Ale de Boer die het goed breed gelegde speeltuig keurig achter Zwerver deponeerde:7-0. Nadat in de 70e minuut Danny Kamstra de stand op 8-0 had gebracht brak er voor spits Jurjen in de 76e minuut een fase van ‘partytime’ aan. In de 76e bracht hij door een kopbal de stand op 9-0 waardoor iedereen van ONS Sneek hoopte en verwachtte dat de tiende treffer ook zou volgen. Maar de klok ging toch sneller dan verwacht en het zag er naar uit dat Middelstum de schade onder de dubbele cijfers kon houden. Maar in de 89e minuut viel de tiende treffer dan toch en het was ook direct ook de mooiste van de wedstrijd. Jurjen Bosch werd op borsthoogte aangespeeld door Patrick Goedhart. Waar de spits de hele middag alle ballen liep af te leggen deed hij nu iets totaal onverwachts door de bal met zijn borst goed aan te nemen en even later met een geweldige omhaal de totaal verrasste Alwin Zwerver te passeren. Zelfs de meegereisde Middelstum-supporters konden deze wonderschone treffer waarderen die voor hun ploeg echter een 10-0 nederlaag betekende.

Over de nederlaag werd echter niet lang getreurd zo viel in het Middelstum-kamp te beluisteren waar men al vooruit keek naar de wedstrijd tegen FC LEO van aanstaande zaterdag waarin men goede zaken hoopt te doen wat betreft de ranglijst.

 

ONS Sneek- Middelstum: 10-0 (3-0)

3. Goedhart 1-0, 20. Kampstra 2-0, 40. Bosch 3-0, 46. Ale de Boer 4-0, 50. Ale de Boer 5-0, 59. Goedhart 6-0, 68, Ale de Boer 7-0, 70. Kampstra 8-0, 76. Bosch 9-0, 89. Bosch 10-0.

 

Scheidrechter: R. Kerkoven

 

ONS Sneek: Landlust; Berger(66. Harvey de Boer), de Wagt(46. Van Egten), Pruiksma, Post; van der Meer, Kampstra, Ale de Boer, Goedhart, Gonzales(46. De Bruin), Bosch.

 

Middelstum: Zwerver; Frits Venema, Oosterhof, Wiersma, van Dijken(77.Ten Hove); Medema, Paul Venema(86. Bolhuis), Chiel Hoeksema, Thijs Hoeksema, Hovenga(63.Boelema), de Graaf.