Middelstum wint in 'zandbak" eenvoudig van SGV.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op een veld dat door het te veel opgebrachte zand de vergelijking met de Sahara bijna kon doorstaan won Middelstum met 3-0 van SGV. De met afstand beste man van het veld, Thijs Hoeksema was bij twee van de drie treffers betrokken en was ook verder een ware plaag voor de zwak spelende bezoekers die dan ook op een terechte nederlaag werden getrakteerd. Dankzij deze broodnodige zege blijft Middelstum in de derde klasse een rol van betekenis spelen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Op een veld dat door het te veel opgebrachte zand de vergelijking met de Sahara bijna kon doorstaan won Middelstum met 3-0 van SGV. De met afstand beste man van het veld, Thijs Hoeksema was bij twee van de drie treffers betrokken en was ook verder een ware plaag voor de zwak spelende bezoekers die dan ook op een terechte nederlaag werden getrakteerd. Dankzij deze broodnodige zege blijft Middelstum in de derde klasse een rol van betekenis spelen in de strijd om de bovenste plaatsen.

 12-11-2011_vvM-_SGV_3-0_6

 Alwin Zwerver stijlvol in actie in de wedstrijd tegen SGV     Foto: Jan Lüürssen Middelstum

 

Bron: Ommelander Courant                                         door: Johan Staal

Middelstum was na het debacle van een week eerder tegen CSVH duidelijk gebaat bij een overwinning tegen het laag geklasseerde SGV. De Middelstumers wilden namelijk graag aansluiting houden bij koploper CSVH en runner up Scheemda waar nog eens bij kwam dat bij hernieuwd puntverlies minimaal een van de achtervolgers, FC LEO of Marum, de ploeg van trainer Frank Konneman op de ranglijst zou passeren. Konneman kon in het thuisduel tegen SGV wederom geen beroep doen op de geblesseerden Leon en Ivan Milkovic waar in de warming up Marijn Bosman nog eens bijkwam. Bosman werd in de basiself vervangen door Klaas Remminga die als linkervleugelverdediger ging spelen waardoor Rudy van Dijken naar de middenlinie verhuisde.

Afwachtend

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Alex Traa werd er in de beginminuten door beide teams zeer afwachtend gespeeld. Na een rustig begin kreeg de thuisploeg echter iets meer grip op de wedstrijd wat ze in de 11e minuut de eerste kans op een doelpunt opleverde. Een vrije trap van Rudy van Dijken werd echter door SGV-doelman Vincent Dijk met veel kunst en vliegwerk buiten de palen gehouden zodat de stand op het scorebord in Middelstum nog niet veranderd hoefde te worden. Die verandering kwam er in de 16e minuut we toen Middelstum, gezien het spelbeeld, verdiend op 1-0 kwam. Op de linkervleugel leverde Thijs Hoeksema in eerste instantie een fantastisch stukje voorbereidend werk af door het rechterverdedigingsblok van de gasten compleet aan flarden te spelen en een prima voorzet gaf. De verdediging van SGV kon de bal nog half wegwerken waardoor de jonge Middelstumer weer in balbezit kwam. Op zijn nieuwe voorzet reageerde Paul Venema nu wel attent die keeper Vincent Dijk van dichtbij passeerde:0-1.

Zandbak

Door deze openingstreffer ging de thuisploeg iets rustiger spelen zonder dat er van hoogstaand voetbal gesproken mocht worden. Als verzachtende omstandigheden mocht voor de spelers echter aangevoerd worden dat het hoofdveld van Middelstum rijkelijk bestrooit was met grote hoeveelheden zand waarvan de reden volstrekt onduidelijk was. Middelstum kreeg richting het slot van de eerste helft nog een paar kansen op een tweede treffer maar moest ook oppassen voor de counters van SGV met aanvoerder Jos Hoeksema in de hoofdrol. De spits was samen met zijn gezette teamgenoot Lucien Janszen een van de weinige aan de kant van de gasten die in aanvallend opzicht nog wat probeerden maar doelman Alwin Zwerver kwam in de eerste vijfenveertig minuten niet of nauwelijks in de problemen. Die problemen doemden er in de 44e minuut wel op voor de bezoekers toen Jasper Gast opeens vrij voor SGV- doelman Vincent Dijk opdook. In plaats van de rust te bewaren schoot de aanvaller te gehaast op het vijandelijk doel en ging deze 100%  kans in de bekende rook op.

Matig SGV

Zo zochten beide teams met een 1-0 voorsprong voor de gastheren de kleedkamer op waar ze vijftien minuten later in een ongewijzigde samenstelling weer uit tevoorschijn kwamen. In de tweede minuut na rust was Middelstum al dichtbij een tweede treffer maar Rudy van Dijken zag zijn schot rakelings naast het doel van SGV gaan. Middelstum hield de bezoekers echter stevig in de greep en in de 49e minuut werd de voorsprong door Jasper Gast wel uitgebreid. De ijverige aanvaller reageerde zeer adequaat op slap ingrijpen van de SGV-defensie en bleef nu alleen voor keeper Dijk wel rustig zodat de 2-0 op het scorebord kwam te staan in Middelstum. Na deze tweede treffer werd het al snel duidelijk dat de thuisploeg een gewonnen wedstrijd speelde want SGV liet duidelijk zien waarom het in de onderste regionen van de derde klasse terug te vinden was. Behalve enkele aanvallende acties van Jos Hoeksema stelde SGV aanvallend namelijk helemaal niets voor waarbij de defensie van de thuisploeg ook nog eens als leverancier voor de kansen van de gasten optrad door soms iets te gemakkelijk in te grijpen. Met iets minder dan een half uur te spelen kreeg Middelstum echter een kleine tegenslag te verwerken toen de goed spelende Martijn Poort geblesseerd het veld moest verlaten. Chiel Hoeksema kwam als zijn vervanger binnen de lijnen en nam de positie van Poort op het middenveld over. Twee minuten later kon de invaller samen met zijn teamgenoten juichen toen een derde treffer van Middelstum de wedstrijd definitief op slot gooide. Op het middenveld zette Jasper Gast een aanval op die via Thijs Hoeksema bij Paul Venema terecht kwam. Venema evenaarde zijn ‘kunstje” van de eerste helft en scoorde in de 64e minuut de 3-0. De wedstrijd kon nu helemaal als een duel van drie punten in de tas beschouwd worden want de gasten uit Schildwolde hadden werkelijk niets op de bank zitten om ook maar iets te forceren richting een dragelijkere stand. De voetbalvereniging Sportiviteit, Gezelligheid en Voetbal, had namelijk maar één wissel meegenomen wat op derde klasse niveau als een bedenkelijke zaak gezien mag worden.

Daar hadden de Middelstumers uiteraard geen boodschap aan en de thuisclub ging dan ook vol voor een vierde treffer om op die manier het doelsaldo weer enigszins in balans te brengen na de 9-0 nederlaag in Hoogkerk van en week eerder. Hoewel er nog wat kansjes op een treffer kwamen werd er niet meer gescoord zodat de prima fluitende Alex Traa uit Warffum, die in de slotfase nog twee keer geel moest geven aan Bjorn Kamps en Lucien Janszen die ernstig twijfelden aan het gezichtsvermogen van de arbiter, de wedstrijd met een 3-0 overwinning voor de thuisploeg de geschiedenis inblies. Een overwinning waar volgens aanvoerder Koen Wiersma niets op aan te merken viel. ,,We zijn geen moment in de problemen geweest en de uitslag had zelfs nog wel hoger kunnen uitvallen. Dat is misschien het enige wat we ons kunnen verwijten want helaas leende het veld zich niet voor goed voetbal.”

 

Middelstum- SGV: 3-0(1-0)

16. Paul Venema 1-0, 49. Gast 2-0, 64. Paul Venema 3-0

Scheidsrechter: A. Traa (Warffum)

Gele kaarten: Kamps, Janszen ( beide SGV)

 

Middelstum: Zwerver; Oosterhof, Wiersma, Frits Venema, Remminga; Poort( 62. Hoeksema), Van Dijken, Hoeksema, De Graaf; Paul Venema, Gast(85. Boelema).

 

SGV: Dijk; Slager; Bos, Hooyer(74. Breeuwsma), Ramm; Klooster, Hoek, Lok, Kamps, Janszen; Hoeksema.