De (tijdelijke) comeback van 'De Reporter"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Marum-trainer Bart van Veen gooit nieuw wapen in de strijd en spoort zijn mannen aan om te scoren... tegen HS 88!!

Marum-trainer Bart van Veen gooit nieuw wapen in de strijd en spoort zijn mannen aan om te scoren ...tegen HS 88!!
hs88-marum-04

Spelmoment uit de wedstrijd HS 88-Marum.              foto: Jan Baar Hoogezand

Beste lezers, vandaag zult U het even met mij moeten doen omdat Hans (Uw verslaggever) met zijn geliefde in het land met de zachte G, Limburg, vertoeft. Echter mijn pen is gretig vandaag en de aanvoer van stof tot schrijven evenzo "van vlaai tot schoonzeu" tot mooie winstpot!! Geweldig om voor zo'n mooie club als Marum is te mogen verslaggeven, vandaag vanaf Sportpark de Kalkwijck dus in Hoogezand.
Vandaag speelt Marum tegen HS 88 uit Hoogezand, de grootse vereniging uit Hoogezand en omstreken met 550 leden, een mooie club met dito uitstraling is onze mening. Als een club ook een G team herbergt ben je voor ons een club met een hele grote dikke PLUS... HS 88.

Vrouwelijk schoon

Aftrap op een goed bespeelbaar veld en voor een goed gevulde tribune onder een bescheiden zonnetje, prima externe omstandigheden dus. Wat ons wel opvalt, is bijzonder mooi vrouwelijk schoon, vier in getal, dat positie heeft gekozen naast de dug out. Het gehele kader van Marum, m.n. de wisselspelers lijken nogal afgeleid behalve toch wel trainer Van Veen. Is het nu een zodanig koude of gaat voor dit voetbaldier voetbal op dit moment voor alles? 

Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Talsma uit Farmsum gaan we. Mooie graadmeter is altijd eigenlijk hoe past hij de voordeelregel(of totaal niet)toe! Prima dus. HS88 knalt uit de startblokken en test meteen keeper Beimers. Marum schakelt echter goed om en test de keeper van HS88 met eerst Wilco Elshof, daarna Melle Kuipers, corner, bal afgeslagen voor de voet van Erwin Bandringa die hij schitterend in de lange bovenhoek schiet. Marum pakt veel percentage balbezit en speelt gewoon goed. Omschakelen, bal lekker laten gaan, schot van de actieve Tjibbe Bakker verwerkt tot corner. Gave voorzet van Melle K. wordt door Auke v.d.Vlugt. naast gekopt, Marum swingt als een Love Song lijkt het wel!!

Love Song

We genieten even na, heb je wel eens meer in deze sferen hoor ik naast me maar, belangrijk, we (fans) genieten. HS88 mist topspits Hans van Tamelen, schakelt even door met veel sportieve agressie en Marcel Fokkinga scoort 1-1.Het voelt als een confrontatie in de liefde maar dan de verkeerde kant ervan hoort er ook bij. Martijn Berends een revelatie dit seizoen legt met zijn gave linker de bal op de blonde kruin van Auke v.d. Vlugt en 1-2 ligt in het netje. Na een fantastische actie van Tjibbe Bakker, in combinatie met Wilco Elshof, scoort wederom Erwin Bakker 1-3.
Ik denk even Hans wat doe je in Limburg, maar dit doelpunt gaat hier erin als een vlaai in een Maastrichtenaar hoor, genieten is het.
Rens(5), zeun van Johan Mulder onze "oud" keeper, roept, nog een keer en hij mag de bal houden. Mooie opmerking Rens, ik denk Johan als je deze lijn kunt doortrekken in de opvoeding scoor je heel hoog!
Beimers redt twee keer op een vrije bal van HS en weet een perfecte voortzetting in werking te zetten waardoor Floris Appelhof een prachtige dieptebal kan afleveren op Wilco Elshof die op snelheid de 1-4 aantekent.
Mooie goal temeer dat HS ondanks te weinig snelheid in de achterste linie op een lijn blijft spelen!
 

Rust
In de rust laven we even de inwendige mens ter voorbereiding op het tweede bedrijf waar we veel van verwachten.
HS heeft andere bedoelingen en blijft strijdbaar, ook mooi om te zien trouwens. Een zondagschot van Henk Hoekstra verdwijnt in de rechter bovenhoek. Een geweldig doelpunt volgens trainer Van Veen echter makkelijk houdbaar, wij hebben onze twijfels! Allard Gritter is getergd, hij wil graag spelen en komt binnen de lijnen voor Captain Auke v/d. Vlught. Is het de gretigheid, getergdheid, charme van de vier, wie het weet mag het zeggen maar Allard Gritter zijn eerste balcontact zo ongeveer is 2-5. Alles wat een beetje Marum hart in zich draagt geeft applaus en terecht.
Melle Kuipers en Allard Gritter zetten een mooie aanval op die door Wilco Elshof beheerst wordt afgerond 2-6. Marum heerst Kino Elias komt voor Erwin Bandringa,Bart Jan Niebuur voor Tjibbe Bakker en Marum stoomt door.
Er doemen nog meerdere kansen op voor de mannen van Bart van Veen maar slordigheid maakt dat we niet scoren omdat we het zelf willen afmaken, er zit nog winst in. Remco Drenth van HS pakt nog geel, Wilco Elshof scoort nog een keer en de eindstand 2-7 staat op het bord van sponsor Moedt van HS.

Cement

We waren allemaal goed vandaag maar ik wil toch Hielke de Jong en Anton Wensink even noemen, veel cement en verbindingslijnen vandaag wat de ploeg beter laat spelen. Na de wedstrijd sprak ik een paar jonge spelers die het nog even over de tactiek van trainer Van Veen hadden. Opdracht vandaag was scoren, wat hij vertelde nadat hij had gezegd dat zijn lieve vrouw en prachtige dochters (de charmante vier dus!) langs de lijn zouden staan vandaag. Dit gehoord hebbende wilden ze maar al te graag scoren heb ik het idee, of het nu een doelpunt of de hand van mooie dochter is geweest is me niet geheel duidelijk geworden. Maar als dat het voor de jonge jongens vandaag niet zo zeer een doelpunt behoefde te zijn kan ik me best wat bij voorstellen.

Limburgse vlaai

Dat trainer Van Veen in meerdere opzichten een wedstrijd weet te inspireren is ons geheel en al duidelijk geworden vandaag. Mijn maten riepen al van die dames nodigen we zeker weer uit en als het kan iedere wedstrijd; we zijn nieuwsgierig! Hans het was me een genoegen om de honneurs een keer weer te mogen waarnemen. Heb het graag voor je gedaan, ik weet hoe je in elkaar zit vandaar dat ik de eventueel meegebrachte vlaai niet zal weigeren. We zijn nieuwsgierig of je samen met je lieve vrouw Esther de zachte G goed beheerst na dit weekend.