Zwak spelend Noordwolde makkelijke prooi FC LEO:0-2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

 FC LEO-trainer Jaap van der Ploeg gaf een duidelijke analyse na afloop van het met 2-0 gewonnen uitduel tegen Noordwolde. ,,We hebben in een van onze kant matig duel drie punten behaald en daar is bijna alles mee gezegd want als kijkspel was het niet best wat beide teams de toeschouwers lieten zien.” Duidelijke woorden van de succesvolle trainer die daarmee de spijker op de kop sloeg want behalve het prachtige weer viel er weinig te genieten in Noordwolde waar de thuisploeg duidelijk met te weinig passie speelde om een goed resultaat te behalen.

FC LEO-trainer Jaap van der Ploeg gaf een duidelijke analyse na afloop van het met 2-0 gewonnen uitduel tegen Noordwolde. ,,We hebben in een van onze kant matig duel drie punten behaald en daar is bijna alles mee gezegd want als kijkspel was het niet best wat beide teams de toeschouwers lieten zien.” Duidelijke woorden van de succesvolle trainer die daarmee de spijker op de kop sloeg want behalve het prachtige weer viel er weinig te genieten in Noordwolde waar de thuisploeg duidelijk met te weinig passie speelde om een goed resultaat te behalen.

 vvn_-_leo

 Rowan Rozema(FC LEO) en Frans van Zwieten(Noordwolde) in het spelletje waar is de bal.   foto: Egbert Euser Zuidwolde 

Voor het duel tussen Noordwolde en FC LEO was volstrekt duidelijk dat het bij de thuisclub rommelde. De laatste overwinning dateerde van 24 september en pikant detail was dat Daniel Postema in die wedstrijd zijn laatste minuten tot nu toe voor Noordwolde speelde. De goalgetter stond sindsdien niet meer op het wedstrijdformulier en of dat in de toekomst nog zal gebeuren is iets waar niemand iets over of kan zeggen. Wel werd bekend dat het probleem van de afwezigheid van Postema in de relationele sfeer ligt wat een samenwerking met trainer Marinus Siekman op dit moment een beetje beladen maakt.

Milton George

Naast het ontbreken van Daniel Postema bij Noordwolde was ook de afwezigheid van Milton George opvallend. De middenvelder had een woordenwisseling in de kleedkamer met een van zijn teamgenoten op een vervelende manier opgelost zodat ook hij niet op het wedstrijdformulier verscheen waarbij ook niet duidelijk werd of er nog een toekomst voor George bij Noordwolde ligt. Dit alles maakte op voorhand het duel tegen FC LEO al beladen voor de thuisclub waar de Leensters uiteraard part nog deel aan hadden. De gasten hadden namelijk de duidelijke boodschap van trainer Jaap van der Ploeg meegekregen dat er drie punten te halen waren in het duel tegen een verzwakt Noordwolde. Door deze eventuele zege zou het gat met ploegen in de onderste regionen namelijk negen punten of meer bedragen wat richting de winterstop een prima basis zou zijn voor de rest van het seizoen.Trainer Marinus Siekman, die met zijn team zeven punten bijelkaar had gesprokkeld, had echter ook het volste vertrouwen in zijn basiself waar een plaats was ingeruimd voor de jonge Dannick Meima waar de ervaren oefenmeester de nodige verwachtingen van had. ,,Dannick is een jonge speler maar met een goede actie in huis en is verder zeer bewegelijk als spits. Hij is nog wel jong maar ik heb alle vertrouwen in hem dus hij mag het laten zien vandaan.”

Regie

Nadat beide teams enkele minuten later dan de geplande tijd van half drie aan het duel, dat onder leiding stond van scheidsrechter Wever, waren begonnen was de eerste kans voor de thuisclub. Aanvoerder Thijs Boerkamp kwam over rechts gevaarlijk door maar Roelof Bolt in het doel van FC LEO hoefde nog niet echt in actie te komen. Na deze eerste speldenprikken van de thuisploeg namen de gasten uit Leens de regie van de wedstrijd steeds meer over. Zo kwam er in de 12e minuut een kans voor Ronald Ritsema die door de routinier echter niet goed werd beoordeeld zodat ook Lennart Havinga in het doel van Noordwolde niet actie hoefde te komen. In de 16e minuut gingen de armen bij de Oranjebrigade uit Leens echter wel de lucht in toen Mart Buikema de gasten aan de leiding bracht. Aan deze goal ging een prima aanval van FC LEO aan vooraf die opgezet werd door Marco Rietema. De middenvelder paste uitstekend op rechtervleugelaanvaller Rob de Vries die met een uitstekende voorzet het hoofd van Buikema vond die even later Lennart Havinga kansloos en de 0-1 op het scorebord kopte. Een op dat moment niet onverdiende voorsprong want na een redelijk begin zakte Noordwolde duidelijk terug qua spel. FC LEO kreeg de wedstrijd steeds beter onder controle en de verdediging van de bezoekers kende dan ook weinig problemen om de 1-0 voorsprong vast te houden.

Horrorwinter

Zo kabbelde de wedstrijd verder, terwijl de toeschouwers de lenteachtige temperaturen en de door diverse weerstations verwachtte: ‘Horrorwinter” bespraken, richting het rustsignaal die met een minieme voorsprong voor de bezoekers aanbrak. Na de theepauze had bij Noordwolde Patrick Benink plaats gemaakt voor Jermain Plassaer en de gastheren namen direct na het begin van de tweede helft het heft in handen om te proberen de gelijkmaker te forceren. Weer was Thijs Boerkamp dicht bij een treffer voor Noordwolde maar de aanvoerder van de geelhemden vond de uitstekend keepende doelman Roelof Bolt op zijn weg. Zo bleef de druk van de gastheren op de verdediging van de gasten hoog in de beginfase hoog maar gek genoeg kwam FC LEO in de 54e minuut op een 2-0 voorsprong. Een verre uitrap van doelman Bolt kwam ver op de helft van Noordwolde terecht waar Rob de Vries de bal na een pittig duel van Thijmen de Jonge afpikte. De rechterspits van de Leensters begon direct aan een vlijmscherpe demarrage waarbij hij met de bal aan de voet sneller was dan de verdediging van de gastheren. Enkele ogenblikken later was ook doelman Lennart Havinga kansloos toen hij door Rob de Vries zeer beheerst werd uitgespeeld wat de 2-0 voor de formatie van trainer Jaap van der Ploeg betekende. Na deze tweede treffer van FC LEO werd al snel duidelijk dat de echte strijdlust bij de thuisploeg ontbrak in het duel met een alles behalve briljant spelend FC LEO. Aanvoerder Thijs Boerkamp probeerde nog wel om wat aan de achterstand te doen maar hij moet zich af en toe een roepende op een onbewoond eiland hebben gevoeld bij zijn pogingen om de achterstand te verkleinen.

Gemoederen verhit

Zo bleef FC LEO gemakkelijk overeind en kreeg de ploeg uit Leens zelfs nog enkele kansen om de voorsprong te verhogen zoals in de 70e minuut. De behendige Marco Rietema was zijn directe tegenstander Patrick Meima weer eens te snel af en gaf een voorzet op Rob de Vries. De blonde aanvaller schoot echter te gehaast zodat Lennart Havinga nog redding kon brengen en daarmee een derde tegentreffer voorkwam. Enkele minuten later was Jeroen Batema dicht bij een goal maar de ook deze wedstrijd weer sterk spelende Batema zag zijn schot rakelings over het vijandelijk doel zeilen. In de ondertussen aangebroken slotfase was scheidsrechter Wever, die een uitstekende wedstrijd floot, genoodzaakt beide aanvoerders bij zich te roepen omdat de gemoederen wat verhit dreigden te raken en de arbiter dat graag netjes wilde oplossen. Nadat iedereen weer terug op aarde was konden de laatste minuten van het duel in Noordwolde uitgespeeld worden waarbij doelman Roelof Bolt nog een paar keer in actie moest komen om een tegentreffer van de thuisploeg te voorkomen. Maar alle pogingen van Noordwolde om nog wat aan de stand mislukten echter zodat om bijna vijf voor vier de vijfde seizoensoverwinning voor FC LEO een feit was waardoor de Leensters op een keurige vierde plaats terug te vinden zijn. Voor Noordwolde betekende het de vijfde nederlaag van het seizoen waarbij duidelijk voelbaar was dat zaterdag de bijna wolkeloze hemel boven Noordwolde schone schijn was. In figuurlijke zin hangt er namelijk een donkergrijs wolkendek boven de voetbalclub die had gehoopt mee te strijden om de prijzen maar in werkelijkheid in de onderste regionen terug te vinden is.

 

Noordwolde- FC LEO: 0-2

 

16.Buikema 0-1, 54. de Vries 0-2

 

Scheidrechter: Wever( Assen)

 

Gele kaart: Chia(FC LEO)

 

Noordwolde: Havinga; P. Meima, Mulder, van Zwieten, Narain; Boerkamp, de Jonge(62. Hollink), Benink(46.Plassaer), Siekman; D. Meima, Nanu.

 

FC LEO: Bolt; Batema, Zuidema, Oost; Kadijk, Chia(80.van der Ploeg), Ritsema(60.Kolkena), Rietema, Buikema, de Vries(80.Valstar); Rozema.