“Niels v/d Maar is de held bij De Held.”

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een mooi verslag van Joost Gerdez die samen met de D-junioren van Kloosterburen ten strijde trok tegen De Held

Kloosterburen

Zaterdag moesten de D’ers uit tegen De Held. We vertrokken rond 09.15 richting Hoogkerk. Toen we daar eenmaal aankwamen bleek dat parkeren best lastig is. Overal stonden auto’s geparkeerd. We moesten boven aan de kant van de weg in de berm de auto’s parkeren.Onze auto’s hadden er nog best tussen gekund als de eerdere bezoekers hun auto’s er wat netter tussen hadden gezet.
We zochten snel onze (beschimmelde) kleedkamer op om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Onze tassen werden in de kluisjes gedaan en we waren klaar voor de warming-up. We moesten op veld 2 voetballen, kunstgras! Een type veld waar, ik geloof, niemand ooit nog op had gespeeld. Van een warming-up was geen sprake want overal werd gevoetbald. Alle 4 velden + trainingsveldje waren bezet. Er was een komen en gaan van wedstrijden en toen de wedstrijd voor ons was afgelopen kwam onze scheidsrechter al aangehuppeld om meteen te starten met de wedstrijd. Gelukkig had onze scheidsrechter wel een sportief outfit aan, in tegenstelling tot de scheidsrechter op het veld ernaast, die in z’n gewone kloffie stond te fluiten. Zonder warming-up begonnen we aan de aftrap.
Het veldoverwicht was meteen voor ons en we drukten de tegenstander al gauw naar eigen helft door goed opschuiven van Thijs en Anouk. Hierdoor was het balbezit ongeveer 80-20% in het voordeel van ons. Gedurende de gehele wedstrijd waren we vrijwel de hele tijd in balbezit maar konden geen echte kansen creëren. Het kunstgras speelde hier in mee maar ook de verdedigende houding van De Held. Het was een muur van spelers waar geen doorkomen aan was. In de eerste helft schoot Bo nog vanuit het niets op de paal, dit was de enige echte kans die we kregen. Doordat we veel op de helft van de tegenstander speelden kon De Held er een paar keer uitkomen met een counter. Ze waren hiermee één keer erg gevaarlijk, waarbij de spits van De Held op Jelmer af kwam. In een één tegen één situatie was Jelmer onze redder in nood. Een knappe redding tot twee maal toe zorgde ervoor dat het 0-0 bleef.
In de rust werd er een pakje drinken genuttigd in plaats van de gebruikelijke thee of ranja. Aan het begin van de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en ging Kloosterburen door met waar het mee bezig was. Er werd voornamelijk op de helft van de tegenstander gespeeld met hier en daar een kansje. Ook De Held kwam er weer een aantal keren uit met een counter. Kloosterburen begon in de laatste 10 minuten steeds meer aan te dringen maar de bal wilde er niet in. Dennis kreeg een kans maar schoot te slap in, een bal vanuit één van de vele corners werd van de doellijn gehaald, er belandde nog een bal op de paal..kortom, het balletje viel net niet goed. 3 minuten voor tijd viel dan toch nog de bevrijdende goal. Geoffrey toverde in de linkerhoek twee heerlijke acties uit zijn trukendoos en passeerde hiermee twee verdedigers. Hij zette de bal vervolgens voor met zijn linkerbeen en vond Niels die de bal vanaf de penaltystip kon binnenschieten. Een zwaar bevochten overwinning. Erg spannend. Jelmer was vandaag niet te stoppen en hield voor het eerst dit seizoen zijn doel schoon. De aankomende twee wedstrijden moeten we thuis voetballen. Zaterdag beginnen we met de thuiswedstrijd tegen Noordpool. De nummer 6 en 7 van de competitie! Voor de verdere stand van zaken in onze competitie kijk je op www.kloosterburend1.webklik.nl

Tot op de velden,

Joost Gerdez