FC LEO de mindere van CSVH:0-3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

FC LEO verloor zaterdag met 3-0 van CSVH uit Hoogkerk. Voor de Leensters was dit de eerste thuisnederlaag van het seizoen die tot stand kwam door persoonlijke fouten van de thuisclub in een wedstrijd die gerust als zeer matig gekwalificeerd mocht worden.

FC LEO verloor zaterdag met 3-0 van CSVH uit Hoogkerk. Voor de Leensters was dit de eerste thuisnederlaag van het seizoen die tot stand kwam door persoonlijke fouten van de thuisclub in een wedstrijd die gerust als zeer matig gekwalificeerd mocht worden.

                                               1320091900Nleo_csvh

 bron: Ommelander Courant    foto: Ommelander Courant Herman Spier Bedum                                                                                      

door: Johan Staal

FC LEO ontving zaterdag nummer drie uit de competitie CSVH uit Hoogkerk. De Leensters stonden voor aanvang van het duel zelf op een keurige vierde plaats en trainer Jaap van der Ploeg hoopte dat zijn ploeg ook tegen CSVH weer een prima resultaat zou neer zetten. ,,Ik heb weer een fitte selectie tot mijn beschikking en ik hoop dat we vandaag een goed vervolg aan de eerste zes duels kunnen geven. Bij een eventuele winst passeren we CSVH zelfs op de ranglijst wat helemaal mooi zou zijn.”

Stroeve start

De wedstrijd op het zonovergoten sportpark in Leens kende echter een stroeve start want de gasten hadden de tas met wedstrijdkleding in Hoogkerk laten staan. Via druk telefoonverkeer en een snelle auto viel de ellende achteraf nog mee en kon er twintig minuten later dan gepland afgetrapt worden in Leens. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wagenaar werd duidelijk dat de Hoogkerkers een voetballende ploeg hadden waar FC LEO het wel eens lastig tegen kon krijgen. De eerste voorbode van eventueel naderend onheil voor de Leensters was in de 8e minuut toen Steven Hofsteenge een vrije bal van broer Rutger op de paal schoot. FC LEO probeerde wel om onder de druk van de gasten uit te komen maar moest in de 10e minuut toezien dat CSVH bijna weer op voorsprong kwam. Joost van der Meijs zag zijn schot echter uitstekend gestopt worden door doelman Roelof Bolt. De thuisclub creëerde zich na een kwartier spelen ook enkele kansjes waarbij het dankzij CSVH-doelman Remco Been bijna op 1-0 kwam. Been besloot met de bal aan de voet op avontuur te gaan richting het middenveld maar vergat even dat er ook een paar Oranjehemden in het veld liepen die hem dan ook de weg versperden. Met een uiterste reddingspoging wist de doelman de bal nog net op tijd weg te werken want anders had FC LEO-aanvaller Peter Kolkena de bal zo in het verlaten doel kunnen schieten.

Zware blessure

In de 18e kon er wederom een kans voor de gastheren genoteerd worden. Rowan Rozema kon echter net niet bij de voorgetrokken bal van Marco Rietema zodat de 0-0 stand op het scorebord bleef staan. De wedstrijd die veelbelovend begonnen was kreeg steeds meer het predicaat matig want beide ploegen waren duidelijk niet in hun beste doen. In de 29e minuut was de wedstrijd voor CSVH-speler Michel Ypema al afgelopen want de onfortuinlijke Hoogkerker scheurde zijn enkelbanden terwijl er geen tegenstander in de buurt was. De onfortuinlijke Ypema, die net hersteld was van een zware enkelblessure, werd even later voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en als zijn vervanger kwam Enrico Maätita binnen de lijnen. Richting het rustsignaal werd steeds duidelijker dat CSVH het betere van het spel had en wat verzorgder speelde dan de thuisploeg die veelvuldig de lange bal hanteerde wat echter allesbehalve zinvol was. In de slotminuten van de eerste helft kropen de gastheren door het oog van de naald toen Enrico Wardenier de 1-0 binnenschoot maar de verder wat warrig fluitende arbiter Wagenaar had buitenspel geconstateerd.

Sterk begin 

Na de rust was Peter Kolkena in de kleedkamer achtergebleven bij FC LEO en kwam Ronald Ritsema binnen de lijnen. De gasten hadden hun team verder intact gehouden wat gezien de eerdere wissel in de eerste helft ook wel een beetje te begrijpen was. FC LEO begon goed aan de tweede helft en Marco Rietema was in de 49e minuut dicht bij een treffer. Een voorzet van Rowan Rozema kon door de middenvelder net niet goed genoeg onder controle gebracht worden zodat deze kans helaas voor de aanhang van de thuisclub in rook opging. Verder gebeurde er in de beginfase van de tweede helft weinig spannends voor beide goals waar in de 58e echter verandering in kwam. Linkermiddenvelder Rutger Hofsteenge gaf na een uitstekend stukje voorbereidend werk een prima voorzet af waar Frans Brouwer zeer attent op reageerde en doelman Roelof Bolt kansloos liet: 0-1

De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en direct vanaf de aftrap stond het bijna 1-1. Een voorzet van Rowan Rozema kwam terecht bij invaller Ronald Ritsema die de bal in een keer op de slof nam. Helaas voor Ritsema en zijn teamgenoten miste de bal de juiste richting zodat de 1-0 voorsprong voor CSVH gehandhaafd bleef.

You Tube

De wedstrijd kabbelde zo rustig door richting de slotfase waarbij FC LEO bleef hopen op minimaal een gelijkspel. Trainer Jaap van der Ploeg probeerde in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog wat aan de stand te doen door centrale verdediger Eduard Zuidema naar de kant te halen en Jonghaur Chia in te brengen. Door deze wissel probeerde de trainer om via opportunistisch voetbal paniek te zaaien in de verdediging van de bezoekers. Chia ging op het middenveld spelen en Gert Jan van der Ploeg moest de ballen vanuit de achterste linie in het zestienmeter proberen te pompen. Dit strijdplan kon vijf minuten later echter als niet bedacht beschouwd worden want CSVH kwam in de 85e minuut wel heel goedkoop aan zijn tweede goal. Doelman Roelof Bolt wilde een teruggespeelde bal opnieuw in het spel brengen maar dit ging faliekant mis. Met een actie die rijp was voor een filmpje op You Tube speelde de FC LEO-keeper de bal in de voeten van tegenstander Joost van der Meijs. De middenvelder van CSVH wist dan ook wel raad met dit cadeautje zodat enkele tellen later de 0-2 op het scorebord stond. Een grotere deceptie voor de Oranjehemden was bijna niet denkbaar die een minuut later de grabbelton met presentjes nogmaals opengooiden. Nu was invaller Jonghaur Chia degene die de bal simpel aan een al vijfentachtig minuten lang aan een in een groen shirt spelende Joost van der Meijs meegaf die zijn tweede treffer van de middag scoorde en daarmee CSVH op een 3-0 voorsprong bracht. Zo eindigde het duel in een duidelijke 3-0 nederlaag voor de Leensters waar trainer Jaap van der Ploeg een duidelijke analyse over had. ,,Een beter CSVH maakte het ons vandaag op alle fronten lastig want als we heel eerlijk zijn hebben we niet een minuut echt in de wedstrijd gezeten. We hebben vol inzet gespeeld maar tegen een tegenstander als CSVH moet je duidelijk meer brengen dan inzet en dat zat er vandaag niet in.”

 FC LEO- CSVH 0-3 (0-0)

58. Brouwer 0-1, 85. van der Meijs 0-2, 86. van der Meijs 0-3

Scheidsrechter: J. Wagenaar (de Westereem)

Gele kaarten: van der Ploeg(FC LEO), van der Meijs( CSVH)

FC LEO: Bolt; Batema, Zuidema(80. Chia), Oost; van der Ploeg, Kadijk, Rietema, Buikema, de Vries; Kolkena(46.Ritsema), Rozema(65. Valstar)

CSVH: Been; Wieringa, de Vries, S. Hofsteenge, Holman; Heerssema, Ypema (29. Maätita), R. Hofsteenge, van der Meijs; Wardenier, Brouwer(75. Woltjes)