Wedstrijd van de week: FC LEO-CORENOS

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In de 92e minuut zorgde doelman Roelof Bolt er met een uitstekende redding voor dat FC LEO drie punten overhield aan het duel met Corenos. De uiteindelijke 3-2 had echter veel hoger kunnen uitvallen als de Leensters niet zo onzorgvuldig met de kansen om waren gesprongen in een matig duel dat onder prachtige weersomstandigheden werd gespeeld.

 

In de 92e minuut zorgde doelman Roelof Bolt er met een uitstekende redding voor dat FC LEO drie punten overhield aan het duel met Corenos. De uiteindelijke 3-2 had echter veel hoger kunnen uitvallen als de Leensters niet zo onzorgvuldig met de kansen om waren gesprongen in een matig duel dat onder prachtige weersomstandigheden werd gespeeld.

 FCLeo                                                                   Corenos1

 

 Bron: Ommelander Courant                                 door: Johan Staal

FC LEO was zaterdagmiddag gastheer van het op de laatste plaats vertoevende Corenos en trainer Jaap van der Ploeg had dan ook alle vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd voor zijn team. "Iedereen is fit wat mij een luxeprobleem geeft dat iedere trainer graag wil. Ik heb namelijk spelers teleur moet stellen door ze buiten de basis te laten zodat ook de bank vandaag goed bezet is en ik er vanuit ga dat we de drie punten in eigen huis houden."

Zijn collega van Corenos, Klaas van der Ploeg, kende geen luxeprobleem want de Winsumer oefenmeester had noodgedwongen enkele niet fitte spelers mee naar Leens genomen. Bert Winter, Siert Brontsema, Frank Elzinga en Jari Koopman waren lichtgeblesseerd waarvan alleen laatstgenoemde in de basiself startte. Een elftal waarvan Klaas van der Ploeg hoopte dat het eindelijk eens een overwinning uit het vuur zou slepen. ,,We hebben gewoon een overwinning nodig maar FC LEO is een ploeg in vorm op dit moment dus zal dat nog lastig genoeg worden. Als team zijn ze vanuit de vijfde klasse in twee jaar tijd doorgegroeid naar de derde klasse en dat is een voordeel wat wij niet hebben. Wij moeten spelers direct op derde klasse niveau inpassen en dat is lastiger wat direct onze lage klassering verklaart.”

Kansen

De woorden van de Corenos-trainer werden in de beginfase van de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Visser uit Assen, direct bewaarheid door de thuisploeg. FC LEO creëerde zich al snel enkele kansen om op voorsprong te komen maar moest in de eerste minuten wel op zijn tellen passen bij uitvallen van Corenos. Die uitvallen kwamen tot stand via de broers Wouter en Anne Jan ten Harkel waarbij laatstgenoemde in de 10e minuut de bezoekers ook op een 1-0 had kunnen zetten. De jonge aanvaller produceerde echter een afzwaaier die FC LEO-doelman Roelof Bolt ver naast zag gaan. Na deze kans voor de gasten kwam FC LEO in de 11e minuut wel op voorsprong. Verdedigende middenvelder Gert Jan van der Ploeg wist met een prima pass de naar de rechtervleugel uitgeweken Rowan Rozema te bereiken. De spits behield goed het overzicht en gaf de bal uitstekend voor op de goed meegelopen Marco Rietema die van dichtbij de bal achter een kansloze Willem Duinkerken schoof: 1-0. Na deze vroege treffer kwam de wedstrijd, tot teleurstelling van de aanwezige toeschouwers echter niet op gang hoewel FC LEO een duidelijk veldoverwicht had. Een veldoverwicht dat in de 32e minuut tot een tweede treffer voor de Oranjehemden zou leiden. Een corner van Ronald Ritsema werd door doelman Willem Duinkerken niet goed beoordeeld zodat het voor Rowan Rozema een koud kunstje was om de 2-0 voor FC LEO binnen te koppen. Corenos stelde hier maar bitter weinig tegenover en mocht zijn handen dichtknijpen dat Peter Kolkena een minuut na de tweede treffer van de gastheren zijn schot op de paal zag belanden. Aan de actie van de snelle middenvelder ging prima voorbereidend werk van Rowan Rozema vooraf die achteraf misschien wel voor eigen succes had moeten gaan. Zo kabbelde het duel richting het rustsignaal waarbij FC LEO de ploeg met de betere kansen was en de gasten de indruk wekten dat ze niet beter konden

Spelbeeld 

In de rust bleek dat Pieter Bolt te geblesseerd was om verder te spelen. Zijn plaats werd ingenomen door de duidelijk niet fitte Frank Elzinga die in de spits geposteerd werd door Klaas van der Ploeg. In de eerste minuten van de tweede helft veranderde het spelbeeld nog niet en vielen er in de eerste vijf minuten zeker drie 100% kansen te noteren waarmee FC LEO de wedstrijd direct na de rust definitief op slot had kunnen gooien. Dit gebeurde echter niet zodat Corenos, dat in de tweede helft duidelijk beter speelde en ook meer strijd leverde, door de Leensters in de wedstrijd werd gehouden. Zo bleef het een duel waarin de ploeg van trainer Jaap van der Ploeg weigerde de trekker over te halen en daardoor de bezoekers het geloof gaf dat er nog wat te halen was in Leens. Nadat aan de kant van FC LEO Gert Jan van der Ploeg en Rowan Rozema waren vervangen door Rob de Vries en A-junior Stan Buikema kwam als een donderslag uit de strak blauwe lucht boven Leens de 2-1 vallen. Een corner van Frank Elzinga werd door Roy Reininga richting het FC LEO-doel gekopt. Waar iedereen verwachtte dat de verder uitstekend keepende Roelof Bolt de bal simpel uit de lucht zou plukken gebeurde dit echter niet. De jonge doelman liet de bal door zijn vingers glippen en de op de achterlijn geposteerd staande arbiter Visser zag dat de bal de doellijn was gepasseerd zodat Reininga de 2-1 op zijn naam kreeg. Corenos begon nu echt in een stunt te geloven maar moest zestig seconden later toezien dat FC LEO de marge weer op twee goals bracht. Een corner van Marco Rietema werd door invaller Rob de Vries op een uitstekend manier achter een kansloze Corenos-doelman Willem Duinkerken gekopt: 3-1.

Billen knijpen

De gasten probeerden nog te redden wat er te redden viel en centrale verdediger Klaas Duinkerken werd naar het front gestuurd om op die manier nog wat aan de achterstand te doen. Dit gaf de thuisclub de kans om via een messcherp uitgevoerde counter de gasten nog meer pijn te doen maar doordat de wisselwerking tussen scheidsrechter en zijn assistent van Corenos wel wat te wensen overliet bleef het voorlopig bij de 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. Mede daardoor werd het in de slotfase nog billen knijpen voor de Oranjehemden die in de 85e moesten toestaan dat Klaas Duinkerken de 3-2 op het scorebord schoot. Corenos gooide nu alles op de aanval waardoor het voor FC LEO en zijn supporters nog een spannende slotfase werd en doelman Roelof Bolt in de 92e met een formidabele redding Klaas Duinkerken van zijn tweede, en de gelijkmaker voor Corenos, afhield. Maar gelukkig voor de thuisploeg, en tot verdriet van de gasten bleef het bij 3-2 waar trainer Klaas van der Ploeg een duidelijke mening over had. ,,We hebben, zeker in de eerste helft, ons zelfvertrouwen in Roodeschool laten liggen. We liepen als makke schapen over het veld. Dat hebben we in de tweede helft wel wat recht kunnen zetten maar over de hele wedstrijd genomen was ons spel te matig om hier een goed resultaat te behalen.”

Zijn collega, Jaap van der Ploeg vond dat zijn team in de eerste helft ruimer afstand had moeten nemen maar was verder niet ontevreden. ,,We hebben veel kansen weten te creëren waarbij de afwerking wat te wensen overliet. Dus daar is volgende week als CSVH op bezoek komt een schone taak voor ons weggelegd.”

 FC LEO- Corenos 3-2 (2-0)

11. Rietema 1-0, 32. Rozema 2-0, 79. Reininga 2-1, 80. de Vries 3-1, 85. Klaas Duinkerken 3-2.

 Scheidsrechter: Visser (Assen)

FC LEO: Bolt; Batema, Zuidema, Oost; van der Ploeg(75.Chia), Kadijk, Ritsema(58. de Vries), Rietema, Mart Buikema, Kolkena; Rozema(71.Stan Buikema).

Corenos: Willem Duinkerken; Bakker, Klaas Duinkerken, Reininga; Koopman, Bolt(46. Elzinga),Wezeman, Aalderd Duinkerken, Knot; Wouter ten Harkel(67.van Dijken), Anne Jan ten Harkel