Warffum verliest eervol van FC Groningen A1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Ter ere van de opening van het kunstgrasveld dat op het complex van de voetbalvereniging Warffum was aangelegd kwam FC Groningen A1 voor een vriendschappelijk duel naar Warffum. De jeugdige Groningers wonnen het duel met 6-1 maar een hoofdrol was er voor Warffum-doelman Rodney Ritsema die in de begin en slotfase met enkele uitstekende reddingen er voor zorgde dat het bij een relatief kleine nederlaag bleef wat gezien de prima tegenstand wat Warffum bood niet meer dan terecht was.

Ter ere van de opening van het kunstgrasveld dat op het complex van de voetbalvereniging Warffum was aangelegd kwam FC Groningen A1 voor een vriendschappelijk duel naar Warffum. De jeugdige Groningers wonnen het duel met 6-1 maar een hoofdrol was er voor Warffum-doelman Rodney Ritsema die in de begin en slotfase met enkele uitstekende reddingen er voor zorgde dat het bij een relatief kleine nederlaag bleef wat gezien de prima tegenstand wat Warffum bood niet meer dan terecht was.

                                            

                   Warffum                                                                                          fcgroningen

 

De wedstrijd tussen Warffum en de A-junioren van FC Groningen werd uiteraard niet op het nieuw aangelegde kunstgrasveld gespeeld want dat voldoet qua afmetingen niet aan de richtlijnen van de KNVB voor het spelen van een seniorenwedstrijd. Maar daar was, zo vertelde wethouder Jan Dobma van de gemeente Eemsmond, het kunstgrasveld ook niet voor bedoelt. Het kunstgrasveld moest in een behoefte voorzien richting de trainingsfaciliteiten van de voetbalvereniging Warffum. De wethouder, met onder andere sportzaken in zijn portefeuille, gaf aan dat het project gezien de slechte trainingsomstandigheden van de voetbalclub versneld uitgevoerd was wat even later door Warffum-voorzitter Erik de Graaf volmondig werd beaamd.

, Met dit prachtig veld zijn we als vereniging erg blij omdat onze jeugd nu op een prima veld kan spelen die qua belijning alles heeft wat een groot speelveld ook heeft. Daarnaast zijn we er qua trainingsomstandigheden duidelijk op vooruit gegaan waar we de gemeente Eemsmond dan ook zeer erkentelijk voor zijn zodat we deze dag dan ook als een feestelijke dag beschouwen voor de voetbalvereniging Warffum.”

Een feestelijke dag die aan het begin van de avond begon met een minitoernooi voor de jeugd en zoals gezegd werd afgesloten met een vriendschappelijk duel tussen de hoofdmacht van Warffum en de A-junioren van FC Groningen.

De wedstrijd in Warffum werd door de technische staf van de Groningers gebruikt om spelers die in de competitie wat minder aan bod komen te laten spelen vertelde teammanager Jack Jans.

,,Dit soort vriendschappelijke duels worden door de trainers van FC Groningen gebruikt om spelers die nog niet tot de basiself behoren speelminuten te geven of om spelers die terugkeren van een blessure weer speelritme op te laten doen. Bij Warffum was elftalleider Kees Maring de eindverantwoordelijke omdat trainer Marnix Bakker verhinderd was en de interim-coach gaf voor het duel al aan dat hij alle achttien spelers zou laten spelen waarbij zelfs Leudi Stoepman van de partij was. De jonge middenvelder moest op 11 september tijdens de wedstrijd tegen Tynaarlo nog naar het ziekenhuis vervoerd worden met hoofdletsel maar was wonderbaarlijk snel hersteld en maakte in de tweede helft zijn rentree in de hoofdmacht van de Warffumers.

De eerste minuten van het duel, dat onder leiding stond van de prima fluitende Alex Traa, werden gekenmerkt door een drietal uitstekende reddingen van doelman Rodney Ritsema die er verantwoordelijk voor was dat Warffum de eerste twintig minuten zonder noemenswaardige kleerscheuren doorkwam. Gesteund door het publiek en de uitstekend keepende Ritsema zorgde de thuisploeg in de 22e minuut zelf voor een daverende verrassing door de leiding te nemen in de wedstrijd door Genrick Wawoe. De spits werd geen strobreed in de weg gelegd door de slap ingrijpende verdediging van FC Groningen en ook doelman Robert Smit zag er niet goed uit bij het schot van Wawoe: 0-1

Grote vreugde uiteraard bij de thuisclub wat in de 25e minuut getemperd werd toen een foutieve terugspeelbal van Hilbert Korthuis opgepikt werd door Hilal Ben Moussa. De aanvoerder van de Groningers drong het strafschopgebied binnen en maakte enkele ogenblikken later van Rodney Ritsema een kansloze doelman die de trieste gang naar het net moest maken: 1-1. Deze eerste treffer werd al snel gevolgd door nummer twee die tien minuten later tot stand kwam. Een niet goed weggewerkte bal in de verdediging van de gastheren kwam voor de voeten van spits Ifeayi Gorissen die zich niet bedacht en de bal achter een kansloze Rodney Ritsema schoot, waarmee hij zijn team op een 2-1 voorsprong zette. Drie minuten later werd de voorsprong door FC Groningen verder uitgebreid toen linkerspits Atilay Batbay een voorzet van Allen Bossman van dichtbij achter doelman Ritsema tikte: 1-3. De treffers volgen elkaar nu in een hoog tempo op wat echter een verkeerd beeld van de wedstrijd gaf want om nu te zeggen dat de bezoekers sprankelend aanvalsspel op de door de regen nat geworden grasmat legden was duidelijk niet zo. Voorspelbaar, en met weinig ruimte voor een sprankelende individuele actie, werd Warffum bestookt dat zelf via de counter probeerde om tot een tweede goal te komen. Tot verdriet van aanwezige toeschouwers lukte dat echter niet die moesten toezien dat Ifeayi Gorissen zijn tweede treffer van de avond achter de in de eerste helft excellerende doelman Rodney Ritsema schoot: 1-4.

Na de thee besloot interim-coach Kees Maring tot een zevenkoppige wissel waarbij het verder opvallend was dat bij Groningen maar een wissel binnen de lijnen kwam. De wedstrijd die voor de rust als kijkspel niet echt hoogstaand was kende ook in de tweede helft een saai verloop omdat Warffum zich logischerwijs steeds verder moest laten terugzakken en de A-jeugd van FC Groningen in aanvallend opzicht geen vuist kon maken richting de defensie van de thuisploeg. Zo kabbelde het duel voort en kon na zeventien minuten in de tweede helft pas weer een treffer gemeld worden. De beste man aan de kant van de Groningers, Hilal Ben Moussa, was met een individuele actie verantwoordelijk voor de vijfde treffer van FC Groningen waar trainer Paul Raveneau duidelijk niet tevreden was over het spel van zijn team. Warffum hield gedurende de rest van de tweede helft dan ook redelijk gemakkelijk stand tegen de aankomende profs. Veel kansen om tot scoren te komen kreeg de thuisploeg niet maar weggespeeld werden ze ook niet door de bezoekers die in competitie een bescheiden middenmoot positie innemen. Richting de slotfase werd duidelijk dat een nederlaag met dubbele cijfers iets was waar de Warfummers niet bang voor hoefden te zijn want waar hij in de beginfase al enkele keren fantastisch ingreep stond Rodney Ritsema ook in de slotfase zijn mannetje. De talentvolle doelman verrichte ook nu weer enkele prima reddingen zodat, door een late score van Atilay Batbay, het uiteindelijk 1-6 werd wat gezien het tegenspel van Warffum zelfs nog aan de geflatteerde kant was. Die mening was ook Kees Maring toegedaan die hoopte dat dit eervol verlies de ploeg het nodige vertrouwen zal geven richting het duel van zondag tegen SVZ.

,,We hebben onze eerste twee competitieduels ongelukkig verloren maar gezien ons spel van vanavond, wat een mooie afsluiting was van een voor Warffum feestelijke avond, verwacht ik een goed resultaat tegen SVZ.”

 

 

 

Warffum- FC Groningen A1: 1-6

22. Wawoe 1-0, 25. Moussa 1-1, 35. Gorissen 1-2, 38. Batbay 1-3, 45. Gorissen 1-4, 62. Moussa 1-5, 87. Batbay 1-6

Scheidsrechter: A. Traa(Warffum)

 

Warffum: Ritsema, Woltjer, Bos, Klaassen, Dijkhuizen, Korthuis, de Boer, Kloosterhuis, Kamminga, Bosma, Doornbos, Ramirez de los Santos, Wawoe, Stoepman, Klinkhamer, Peerbolte, van der Helm, Dijksterhuis.

 

FC Groningen: Smit, van der Veen, Ottens, van Leyenhorst, Gazarjan, Moussa, Bouthamar, Gorissen, Jancovic, Batbay, Mennega, Toussian, van der Lei, Holder, Bossman