Kloosterburen te sterk voor Kwiek: 8-0

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vijf doelpunten van Peter Reitsma en goals van Marcel Remijn, Gideon Steur en Annejan Osinga zorgden ervoor dat Kloosterburen met 8-0 over Kwiek heenwalste. Ondanks de acht tegentreffers die hij moest incasseren was Kwiek-doelman Eric Land echter de man van de wedstrijd die met fantastisch keeperswerk het saaie duel nog enig kleur gaf en er voor zorgde dat Kloosterburen het eenzijdige duel niet met dubbele cijfers won.

Vijf doelpunten van Peter Reitsma en goals van Marcel Remijn, Gideon Steur en Annejan Osinga zorgden ervoor dat Kloosterburen met 8-0 over Kwiek heenwalste. Ondanks de acht tegentreffers die hij moest incasseren was Kwiek-doelman Eric Land echter de man van de wedstrijd die met fantastisch keeperswerk het saaie duel nog enig kleur gaf en er voor zorgde dat Kloosterburen het eenzijdige duel niet met dubbele cijfers won.

 

                                                              DSC00346

 De 16 jarige Gideon Steur in duel met een speler van Kwiek                        foto: Jan Gerdez Zoutkamp

Bron: Ommelander Courant                                                                                   door Johan Staal

Kloosterburen kreeg zondag Kwiek uit Hoogezand op bezoek en trainer Willem Pettinga hoopte dat zijn team een goed vervolg aan de twee eerste duels van de competitie kon geven tegen deze op papier zwakke opponent. ,,We hebben met twee overwinningen in de eerste twee duels een prima start gemaakt waar we graag op door willen borduren tegen Kwiek dat op papier een tegenstander is die ons niet in grote problemen zal brengen. Verder heb ik vandaag de beschikking over een fitte groep zodat ik keuzes kon maken qua opstelling.”

Brede bank

Daardoor begonnen Bart Korhorn, William de Lange en Jos Streefkerk op de bank en had Willem Pettinga voor de 16 jarige Gideon Steur, de van een zware rugblessure op de terugweg zijnde Annejan Ozinga en de 17 jarige Sebastiaan Frik een basisplaats gegeven. Metname de terugkeer van Annejan Ozinga stemde de trainer tot tevredenheid. Een rugblessure had er namelijk voor gezorgd dat aan de voetballoopbaan van de jonge spits bijna vroegtijdig een einde gekomen was.,,Daar zijn we inderdaad even bang voor geweest maar gelukkig viel dat uiteindelijk mee en kan ik hem weer de nodige speelminuten geven, Daarbij houden we uiteraard zijn fysieke gesteldheid goed in de gaten wat overigens ook geldt voor Gideon en Sebastiaan.”

 Betere ploeg

Al snel werd na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Cleveringa uit Baflo duidelijk dat Kloosterburen de betere ploeg was in het duel op sportpark Westerklooster. In de eerste vijf minuten vielen er namelijk drie grote kansen voor de thuisploeg te noteren die echter nog niet verzilverd konden worden dankzij goed keeperswerk van de jonge Eric Land in het doel van Kwiek. De stand bleef, ondanks het veldoverwicht van de thuisploeg, in het eerste kwartier op 0-0 omdat steeds meer bleek dat doelman Eric Land in vorm was en met uitstekende reddingen de thuisclub steeds van het scoren afhield. In de 16e minuut kwam de thuisploeg toch op de al eerder verwachtte voorsprong toen Peter Reitsma bij een uit de verdediging terugkomende bal het hoofd koel hield. De frêle middenvelder nam de bal prima aan en lobte de bal naar de verste hoek van het vijandelijk doel waarbij hij de half uit positie gespeelde doelman Land het nakijken gaf: 1-0

Deze treffer werd negen minuten later gevolgd door doelpunt nummer twee voor Kloosterburen waar Marcel Remijn verantwoordelijk voor was. De rappe linkermiddenvelder werd goed de diepte ingestuurd door centrale verdediger Arjan van der Klei en maakte het van dichtbij goed af waardoor Klooosterburen in de 25e minuut al op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. Een voorsprong die gezien de kansen al veel groter had moeten zijn maar Kloosterburen speelde in het van trainer Willem Pettinga in een te laag tempo. Daarnaast was de oefenmeester maar matig te spreken over de onzorgvuldigheid in de afronding bij zijn pupillen waar de spelers van de thuisclub zich ook onderling druk om maakten.

Benjamin

Maar in de 40e minuut was het wel raak toen de benjamin van Kloosterburen, de zestienjarige Gideon Steur, even buiten het zestienmetergebied de bal goed kreeg aangespeeld. De technisch begaafde jongeling schoot het speeltuig vervolgens met een akelige precisie in de uiterste rechterbenedenhoek waarbij hij doelman Eric Land volstrekt kansloos liet. Een minuut later kreeg Kloosterburen de volgende kans om de score te verhogen maar linkervleugelverdiger Marco Bos werd in het strafschopgebied neergelegd. Scheidsrechter Cleveringa, die een uitstekende wedstrijd floot, wees gedecideerd nar de penaltystip en even later schoot Peter Reitsma de strafschop onhoudbaar achter doelman Land. Nog voor de rust kwam de 5-0 op het denkbeeldige scorebord in Kloosterburen te staan waarbij Annejan Ozinga de bal het laatste tikje over de lijn gaf.

Met deze tussenstand gingen beide teams richting de kleedkamers waarbij het voor iedereen duidelijk was dat het duel tussen Kloosterburen en Kwiek gespeeld al voor de rust al gespeeld was. Na de rust, waarin het ongeluk van PSV-doelman Przemyslaw Tyton een belangrijk gespreksthema was, werd het dan ook een duel waarin de spanning verder volledig zou ontbreken.

De jonge formatie van trainer Willem Hulshof kon logischerwijs geen vuist maken en Kloosterburen vond in de persoon van Eric Land een doelman tegenover zich die in een geweldige vorm stak. Keer op keer ranselde de jonge keeper de ballen buiten de palen waar hij bij vriend en vijand bewondering voor oogste. Na dertien minuten spelen in de tweede helft kreeg Peter Reitsma het echter op zijn heupen door aan een serie van drie goals te beginnen. In de 58e minuut scoorde de middenvelder via een individuele actie de 6-0 waar twee minuten later nummer zeven aan toegevoegd werd toen hij in het zestienmetergebied van Kwiek enkele tegenstanders het bos in stuurde en de bal beheerst achter keeper Land schoot: 0-7.

Dubbele cijfers

Voorzichtig begonnen enkele supporters, gezien de kreten, al aan de dubbele cijfers te denken wat echter nog wat voorbarig was. Prima keeperswerk van Land en het onzorgvuldig met de kansen omspringen van de thuisploeg zorgde er namelijk voor dat het met nog iets meer dan vijf minuten te spelen nog steeds 7-0 was. Een score die in de 82e minuut door Peter Reitsma op 8-0 werd gebracht waarbij hij keeper Eric Land, na een voorzet van Marcel Remijn, van dichtbij kansloos liet. Kwiek dat sporadisch op de helft van Kloosterburen verscheen verdiende echter wel een compliment want het jonge team bleef sportief tegenstand bieden waar ook een prima rol voor arbiter Cleveringa in was weggelegd. De onpartijdige begreep dat Kloosterburen- Kwiek een wedstrijd moest worden zonder dat een van de voetballers een kaart gepresenteerd kreeg en hield zijn borstzak dan ook gesloten. Zo kabbelde de wedstrijd, waarbij de toeschouwers gezellig keuvelend langs de lijn stonden, richting het eindsignaal dat na drie minuten blessuretijd eindelijk kwam en wat niemand op het sportpark in Kloosterburen echt vervelend vond. Willem Pettinga was dan ook kort in zijn commentaar na afloop toen hij stelde dat het na de 1-0 in de 14e minuut eigenlijk een gelopen koers was. In de woorden van de Kloosterburen-trainer kon de absolute uitblinker in het onderlinge duel tussen Kloosterburen en Kwiek, doelman Eric Land, zich wel in vinden.,, Al snel werd duidelijk dat hier voor ons niets te halen was vandaag en ik ben dan ook blij dat we het onder de tien goals hebben kunnen houden.”

 

Kloosterburen- Kwiek: 16. Reitsma 1-0, 25. Remijn 2-0, 41. Steur 3-0, 43. Reitsma 4-0(Str.), 45. Ozinga 5-0, 58.Reitsma 6-0, 60. Reitsma 7-0, 82. Reitsma 8-0.

 

Scheidsrechter: Cleveringa (Baflo)

 

Kloosterburen: Stok; Cordes, van der Klei(68. de Lange), Mennes, Bos; Frik, Timmer(75. Streefkerk), Remijn, Steur, Reitsma, Ozinga(68.Korhorn).

 

Kwiek: Land; Berghuis, Tillema, Spakman(50. Nuijen), van Zuijlen; Vaneker, Prins, Wilbrink; van der Werff, Kamphuis, Dijkhuizen.