ZEC verliest weer en rood Bakker breekpunt wedstrijd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Twee tegengoals in de slotseconden, Robert Bakker die in de 78e minuut volledig door het lint ging en een scheidsrechter die het in de slotfase allemaal niet meer bij kon sloffen zorgden ervoor dat ZEC na drie wedstrijden nog steeds op nul staat punten hoewel de ploeg in het met 3-1 verloren duel tegen Niekerk op zijn minst een gelijkspel had verdiend.

Twee tegengoals in de slotseconden, Robert Bakker die in de 78e minuut volledig door het lint ging en een scheidsrechter die het in de slotfase allemaal niet meer bij kon sloffen zorgden ervoor dat ZEC na drie wedstrijden nog steeds op nul staat punten hoewel de ploeg in het met 3-1 verloren duel tegen Niekerk op zijn minst een gelijkspel had verdiend

                                                            vb_ZEC_Niekerk_Zandeweer_17-0911-3465 

Verdediger Roland Boelema in fel duel met en speler van Niekerk  

Bron: Ommelander Courant    foto: Ommelander Courant: Ronnie Afman Baflo

door : Johan Staal

ZEC wachtte als enige ploeg in de vijfde klasse E nog op de eerste competitiepunten. De ploeg kende met wedstrijden tegen Engelbert en Noordpool een zware opening van het seizoen en hoopte vandaag tegen Niekerk de eerste overwinning van het nog prille seizoen te behalen. Wout Kluin die, behalve Marco Noeken, over dezelfde selectie kon beschikken als een week eerder tegen Noordpool had dan ook alle vertrouwen in een goede afloop van het duel in Zanderweer. ,,We hebben deze week goed getraind en ik heb er alle vertrouwen in dat we de eerste punten vandaag in de wacht zullen slepen omdat ik Niekerk duidelijk van een ander niveau acht dan Engelbert en Noordpool.”

Hoge verwachtingen

De hoge verwachtingen van de oefenmeester werden, nadat scheidsrechter Schouten uit Hoogeveen voor de eerste keer had gefloten, niet direct omgezet in grootse daden door zijn pupillen. De eerste minuten van de wedstrijd leverde namelijk geen spectaculaire acties van beide teams op richting het aanwezige publiek. Daar kwam helaas voor de thuisploeg in de 21e minuut verandering in toen het bezoekende Niekerk op een 1-0 voorsprong kwam. De roodhemden kregen op het middenveld veel ruimte van de gastheren om een aanval op te zetten en brachten op ongeveer twintig meter van het doel Edwin Zwier in stelling. De jonge spits wist wel raad met de hem geboden ruimte en schoot de bal achter een te laat reagerende Dennis Werkman: 0-1

De wedstrijd kreeg door deze treffer niet die impuls die het nodig had en bleef, tot frustratie van Wout Kluin, te vlak van karakter. De gasten behielden in de eerste helft een veldoverwicht die in de 32e minuut bijna tot een uitbreiding van de voorsprong leidde. Edwin Zwier was dicht bij zijn tweede treffer maar de in de eerste helft sterk spelende Roland Boelema kon verdere averij voorkomen voor de thuisclub. Waren de aanvallende aspiraties van ZEC in de eerste helft op de vingers van een hand te tellen de tweede helft gaf een duidelijk ander beeld.

Grip op de wedstrijd

Met Marcel Wit voor Kasper Buitenwerf trok de thuisploeg vanaf de 46e minuut direct ten aanval. Niekerk gaf het overwicht dat de ploeg in het eerste part had opgebouwd volledig weg en bracht zich daar duidelijk mee in de problemen. ZEC kreeg steeds meer grip op het duel en het wachtten was dan ook op de gelijkmaker van de gastheren dat, gezien het veld overwicht, een kwestie van tijd moest zijn. Nadat in de 52e minuut doelman Dennis Werkman uitstekend ingreep op een inzet van Lukas Lont, en daarmee de 2-0 voor Niekerk voorkwam, was het in de 60e minuut feest aan de kant van ZEC. Invaller Marcel Wit stond met een fantastische pass aan de basis van de meer dan verdiende gelijkmaker van de thuisploeg. De middenvelder stuurde namelijk de op volle snelheid liggende Arjan Wieringa op avontuur die enkele ogenblikken later Dennis Ottens in het doel van Niekerk kansloos liet en de 1-1 aantekende

Na deze treffer werd het duel wat feller van karakter en moest scheidsrechter Schouten even opvoedkundig optreden toen er over en weer wat vloekwoorden vielen tussen spelers van beide teams. In de 65e minuut zorgde een vrije bal van Arjen Knol bijna voor euforische taferelen aan de kant van ZEC maar Niekerk-doelman Dennis Ottens wist met een uiterste krachtsinspanning het speeltuig onder uit de hoek te tikken. Hierdoor bleef de 1-1 op het scorebord staan hoewel de thuisclub in de tweede helft de ploeg was die het meeste recht had op de overwinning. Richting de slotfase leek het een kwestie van tijd dat de thuisploeg op voorsprong zou komen zoals in de 73e minuut.

Rode kaart

Spits Robert Bakker werd door Alwin Jonker uit balans gebracht in het strafschopgebied. Bakker bleef al strompelend op de been zodat de kans voor ZEC om op voorsprong te komen op deze manier verkeken was. Enkele ogenblikken later was Bakker weer een van de hoofdrolspelers op het veld toen hij commentaar op de leiding had. Scheidrechter Schouten, die voor de wedstrijd nog verkondigde dat hij niet te boek stond als een kaartentrekker, was niet van het commentaar gediend en gaf de spits direct de gele kaart. Robert Bakker voegde daarop de onpartijdige nog enkele opmerkingen toe en kwam direct in aanmerking voor de actie, twee halen een betalen, en mocht met de daarop volgende rode kaart naar de kleedkamer vertrekken. Wout Kluin was zeer slecht te spreken over de actie van zijn spits en binnen de lijnen werd het, met arbiter Schouten in de hoofdrol, steeds meer een chaos. Dreigend met geel en er af en toe een gevend worstelde de onpartijdige zich door het duel waarbij er van zijn stoere teksten van voor het duel weinig tot niets meer overbleef. Ondanks een man minder bleven de betere kansen voor de thuisploeg die in de 86e minuut via Rein van Kleef bijna op 2-1 kwam. De hardwerkende middenvelder zag zijn schot echter rakelings voorlangs het Niekerk-doel gaan zodat richting het eindsignaal de 1-1 op het scorebord bleef staan.

Schiphol

Waar iedereen zich al met een remise had verzoend kreeg de thuisploeg in de 88e minuut een domper van jewelste te verwerken. Bij een onoverzichtelijke situatie voor het doel van ZEC viel vanuit het niets de 2-1 voor Niekerk toen Jeroen Tjoelker de bal wel of niet met zijn arm over de lijn drukte. De onpartijdige keurde de treffer echter goed wat tot nog meer frustratie bij de thuisploeg leidde. De ervaren arbiter voelde de wedstrijd nu totaal niet meer aan en stond met zijn mapje met kaarten te zwaaien alsof hij de vliegtuigen op Schiphol naar binnen moest loodsen. De escapades van de referee leverde uiteindelijk het centrale verdedigingsduo van ZEC, Pascal Koolhof en Arjen Knol, nog een gele prent op waarbij het verbazend was dat niet meer spelers op de bon geslingerd werden. In de slotseconden wisten de Niekerkers nog wat meer zout in de wonden van de thuisploeg te gooien door via Lukas Lont de 3-1 binnen te schieten zodat een teleurgestelde Wout Kluin na afloop zeer kort van stof was. ,,Waardeloos dat we deze wedstrijd, die we in de tweede helft goed onder controle hadden, hebben verloren waarbij de domme rode kaart van Robert Bakker het breekpunt van de wedstrijd was.”

 

 

ZEC- Niekerk: 1-3(0-1)

21.Zwier 0-1, 60.Wieringa 1-1, 88.Tjoelker 1-2, 90+3. Lont 1-3.

 

Scheidsrechter: Schouten( Hoogeveen)

Rode kaart: Bakker (2x geel)

Gele kaarten: Koolhof, Knol (beide ZEC), Jonker, Tjoelker( beide Niekerk)

 

ZEC: D. Werkman; Koolhof, Buitenwerf(46.Wit); Boelema(76.Luth), Knol; Wieringa, van Kleef, L.Werkman, Weijermars, van Nieuwenhuyzen, Bakker.

 

Niekerk: Ottens; de Wind, van der Maar, Poker(76.Veenstra), Lont; Brandsma, Dennis Zwier(86.Veenstra), Jonker, Hoogsteen; Eddy Zwier, Tjoelker.