Warffum verliest in kansenfestival van Tynaarlo: 1-2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Ook dit seizoen zullen de verslagen van de wedstrijden waar ik voor de Ommelander aanwezig ben weer op www.puurvoetbalonline.nl te lezen zijn.Dat zal, zo is met de redactie afgesproken, een week na het uitkomen van de Ommelander Courant zijn.

 

Ook dit seizoen zullen de verslagen van de wedstrijden waar ik voor de Ommelander aanwezig ben weer op www.puurvoetbalonline.nl te lezen zijn. Dat zal, zo is met de redactie afgesproken, een week na het uitkomen van de Ommelander Courant zijn.

Warffum verloor het thuisduel tegen Tynaarlo met 2-1 maar gezien de kansenverhouding was een zege voor de thuisploeg de normaalste zaak van de wereld geweest. Naast de verliespartij verloor het ook middenvelder Leudi Stoepman die na een buiteling in de dug out van Tynaarlo terecht kwam en met hoofdletsel voor nader onderzoek naar het UMCG afgevoerd moest worden.

                                pupil

      De selectie van Warffum voor het duel tegen Tynaarlo,met in hun midden pupil van de week Jennifer Smit

 

Bron: Ommelander Courant                                                                                                        door: Johan Staal 

Warffum ontving in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen Tynaarlo dat als de grote onbekende voor trainer Marnix Bakker naar Warffum was afgereisd.,We weten inderdaad niet veel van Tynaarlo want ze hebben, doordat Westerbroek de spelerspassen niet op orde had, vorig weekend niet gespeeld waardoor we geen beeld hebben van onze tegenstander van vandaag.”

 De jonge oefenmeester had in vergelijking met de wedstrijd van een week eerder tegen Eenrum noodgedwongen zijn basiself op enkele plaatsen moeten wijzigen. Zo was Martijn Woltjer, na zijn rode kaart tegen Eenrum, voor drie wedstrijden geschorst en waren Genrick Wawoe en doelman Rodney Bos disciplinair geschorst door de oefenmeester.,,We hebben als groep duidelijke afspraken gemaakt waar iedereen zich aan moet houden en dat is niet gebeurd. Dan moet je naar de rest van de selectie toe consequent zijn is mijn mening en daarom zijn Rodney en Genrick er vandaag niet bij.”

Zo verscheen Warffum met veldspeler Gert-Jan Dijkhuizen onder de lat aan de aftrap van het duel tegen Tynaarlo met als scheidsrechter Mc Bean uit Groningen als leidsman die een rustige en betrouwbare indruk maakte tijdens het duel. Na het eerste fluitsignaal van de onpartijdige gebeurde er in de beginfase van de wedstrijd weinig wat het vermelden waard was. Beide teams creëerden enkele kleine kansen maar beide keepers hoefden niet of nauwelijks in actie te komen. De eerste kans kon in de 17e minuut voor Warffum genoteerd wordt toen een prima vrije trap van Heinse Dijksterhuis door aanvaller Jeffrey Doornbos tegen de paal werd gekopt. Na deze grote kans kreeg Warffum steeds meer grip op het duel zonder dat Tynaarlo-doelman Johan Veendijk in grote problemen kwam. In de 30e minuut waren de gastheren voor de tweede keer dicht bij de openingstreffer toen een gevaarlijke vrije trap van Hilbert Korthuis nog net op het nippertje door Sander Leuning van richting kon worden veranderd zodat de Warffumers niet op een op dat moment verdiende voorsprong kwamen. In aanvallend opzicht hadden de gasten weinig in de melk te brokkelen en als men gevaarlijk werd was Gerco Brands de man die om de meeste aandacht vroeg. De technisch begaafde spits zorgde er dan ook voor dat Warffum in de 43e minuut op achterstand kwam. Nadat een schot van Hilbert Korthuis enkele ogenblikken eerder op de lat uiteen spatte kwam Tynaarlo met een razendsnelle counter uit de verdediging. Aanvoerder Jan Erik Blauw wist met een prima pass Gerco Brands te bereiken die even later invaller-doelman Gert-Jan Dijkhuizen simpel wist te passeren. Na deze onverwachte 1-0 achterstand was de thuisploeg even de kluts kwijt waar in de blessuretijd van de eerste helft nog een tweede domper overheen kwam. Vanaf het middenveld verzond Dries Wessels een prima pass op Gerco Brands die volgens assistent-scheidsrechter Alex Traa buitenspel liep. Scheidsrechter Mc Bean was echter een andere mening toegedaan en liet doorspelen waarna het voor Brands een koud kunstje was om met zijn tweede treffer zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten. Ondanks hevige protesten van de spelers van Warffum, wat Robin Klaassen een gele kaart opleverde, hield referee Mc Bean voet bij stuk en had Warffum nog vijfenveertig minuten om wat aan de achterstand te doen.

Na de rust kwam Warffum zonder Hilbert Korthuis uit de kleedkamer waar David Kloosterhuis voor binnen de lijnen kwam. De thuisploeg begon direct voortvarend aan het tweede gedeelte van de wedstrijd maar de zo gehoopte snelle aansluitingstreffer wilde echter niet vallen. Een duidelijk sterker Warffum creëerde de nodige kansen maar Timon van der Helm en Jeffrey Doornbos moesten het duidelijk afleggen tegen de fysiek sterke Tynaarlo-defensie. In de 60e minuut gebeurde er echter iets waardoor de stand in de wedstrijd opeens bijzaak werd. In een duel met Tynaarlo-speler Alex Leuning viel Leudi Stoepman in de dug out van de bezoekers. De onfortuinlijke speler werd direct bijgestaan door de technische staf van Tynaarlo en al snel werd duidelijk dat het er niet goed uitzag voor de jonge middenvelder. Naast twee hoofdwonden werd Stoepman voor de zekerheid naar het UMCG in Groningen gebracht voor een nader onderzoek naar eventueel verder hoofdletsel. Na deze onderbreking, die ruim een kwartier duurde, maakte Youri Kamminga het elftal van Warffum weer compleet en ging de thuisploeg op jacht richting een beter resultaat dan de 2-0 achterstand. Een minuut nadat de wedstrijd weer hervat was kwam de zo broodnodige aansluitingstreffer tot stand toen aanvoerder Heinse Dijksterhuis de bal uitstekend in het strafschopgebied van de gasten bracht. In een mêlee van spelers reageerde Mark Ramirez Des Los Santos het meest attent en tikte de bal achter de vertwijfeld vallende doelman Johan Veendijk: 1-2. Warffum voerde de druk nog meer op en de kansen, op in eerste instantie de gelijkmaker, regen zich aaneen. Tynaarlo kwam nog maar spaarzaam in de buurt van het doel van Gert- Jan Dijkhuizen en beperkte zich tot het verdedigen van de minieme voorsprong. Richting de slotfase van de wedstrijd werden het een waar bombardement op het doel van de gasten maar of doelman Johan Veendijk lag in de weg of het vizier van de schutters stond niet goed afgesteld waardoor de achterstand bleef voor de gastheren. Zo kropen de minuten voor Tynaarlo voorbij en zag Warffum echter dat de wedstrijd weleens sneller afgelopen kon zijn dan men hoopte. De thuisploeg verhoogde de druk nog meer en hoewel de verdediginglinie van de bezoekers bijna op instorten stond behield het de kleine voorsprong en gingen de drie punten zeer verrassend mee naar Tynaarlo waar Tynaarlo-trainer Gradus Wilthof een simpele verklaring voor had.,,Warffum was duidelijk de betere ploeg maar vergat echter te scoren wat wij uit die paar kansen die we kregen twee keer deden.”

Warffum-trainer Marnix Bakker kon zich wel vinden in de woorden van zijn collega maar plaatste als kanttekening dat zijn ploeg absoluut niet goed had gespeeld.,,Zeker in de eerste helft gaven we het te gemakkelijk weg en dan loop je in de tweede helft achter de feiten aan. Erg jammer want vorige week verloren we ook al ongelukkig maar gelukkig is het seizoen nog maar net begonnen en wanhopen we zeker nog niet.”

 Warffum-Tynaarlo: 1-2( 0-2) 43. Brands 0-1, 45+2 Brands 0-2, 62. Ramirez de los Santos 1-2

Scheidsrechter: Mc Bean (Groningen)

Gele kaarten: Klaassen( Warffum), Sander Leuning, Alex Leuning( beide Tynaarlo)

Warffum: Dijkhuizen, Bosma, Klaassen, Dijksterhuis, Bos; de Boer, Korthuis(46. Kloosterhuis), Ramirez de Los Santos, Stoepman(61.Kamminga); van der Helm(70.Peerbolte), Doornbos.

Tynaarlo: Veendijk; Alex Leuning, Blauw, Timmer, Sander Leuning; Dallinga, Wessels(75. Lammerts), Nossent, de Jonge, Brands, Andriol.