Nog geen punten voor Marum

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De eerste thuiswedstrijd leek voor Marum een prima gelegenheid om het verlies van vorige week te doen vergeten. Met veel supporters langs het veld en voor de toeschouwers prachtig weer waren de randvoorwaarden hiervoor ook aanwezig. Zelfs verstokte zondag supporters waren aanwezig om het team te steunen.

De eerste thuiswedstrijd leek voor Marum een prima gelegenheid om het verlies van vorige week te doen vergeten. Met veel supporters langs het veld en voor de toeschouwers prachtig weer waren de randvoorwaarden hiervoor ook aanwezig. Zelfs verstokte zondag supporters waren aanwezig om het team te steunen.

marum

De eerste de beste aanval van Marum over rechts levert een grote mogelijkheid op die helaas niet wordt benut. Een aanval door het midden van Middelstum die lijkt te eindigen met een dwarrelbal richting de keeper. De bal beland achter de verdediging de verdediging van Marum. Die reageert  te afwachtend maar Middestum is allert pikt de bal op en scoort. 0-1 in de 10e minuut. In het spel van Marum zit te weinig lijn wat mede een gevolg is van een aantal omzettingen op het middenveld. Middelstum is, vooral op basis van inzet, de sterkere partij maar creëert weinig kansen. Marum komt af en toe goed door over rechts zonder werkelijk gevaarlijk te worden. In de 40e minuut trekt Hielke de Jong aan de noodrem met een gele kaart als gevolg.

Ruststand 0-1

In de tweede helft is Marum het eerst uit de startblokken. Een prima aanval over links lijkt een niet te missen kans op te leveren. Helaas heeft Allard Gritter iets teveel tijd nodig waardoor zijn schot wordt geblokt.
Marum speelt beter dan in de eerste helft maar echt soepel oogt het allemaal nog niet. Middelstum hanteert vooral de lange bal die meestal wordt onderschept. Maar het blijft uitkijken want Middelstum beschikt over twee snelle aanvallers die regelmatig voor gevaar zorgen. Bij een gevecht om de bal wordt een overtreding gemaakt op Hielke de Jong. De scheidsrechter laat doorspelen en Hielke verovert de bal en speelt terug op de keeper, alleen veel te zacht!  Middelstum pikt de bal op en de uikomende Mechiel van Valen kan niet anders dan de speler van Middelstum neerleggen binnen de 16 meter. Penalty voor Middelstum. En hoewel de keeper in de goede hoek zat belande de bal buiten bereik in het net. 0-2 voor Middelstum. En net als je dan begint af te vragen waarom er niet goed wordt gevoetbald gooit Marum alle schroom van zich af. Over rechts beginnen Melle Kuipers en Allard Gritter elkaar steeds beter te vinden. Waardoor er vanaf rechts veel dreiging ontstond. Michel Jonker had een prima invalbeurt en droeg mede bij aan het betere spel van Marum.
Verschillende mooie aanvallen rolden over de grasmat maar de gewenste aansluitingstreffer wilde niet vallen. Verdedigend zat de boel goed in het slot waarbij Melle Kuipers voor de aanvallers een niet te nemen hindernis bleek te zijn. En eindelijk in de 85e minuut is het raak. Auke van der Vlugt (zonder “h”) neemt de bal in een keer uit de lucht op zijn schoen en scoort met een prachtige volley. En hoewel Marum bleef aandringen was er niet voldoende tijd voor de gelijkmaker. Een jammerlijk verlies want nu heeft Marum na twee duels nog geen punten. Als de volgende wedstrijd in zijn geheel wordt gespeeld zoals de laatste 30 minuten van deze wedstrijd zullen de eerste punten echter niet lang op zich laten wachten.