VIBOA krijgt geen loon naar werken tegen L.T.C : 2-2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Ook dit seizoen zullen de verslagen die ik schrijf over de wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant bij aanwezig ben weer op Puurvoetbalonline te lezen zijn. Dit zal ongeveer een week na het uitkomen van de Ommelander Courant gebeuren wat volgens afspraak met de redactie is.

Ook dit seizoen zullen de verslagen die ik schrijf over de wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant bij aanwezig ben weer op Puurvoetbalonline te lezen zijn. Dit zal ongeveer een week na het uitkomen van de Ommelander Courant gebeuren wat volgens afspraak met de redactie is. 

 VIBOA behaalde in de eerste wedstrijd van het seizoen 2011-2012 een 2-2 gelijkspel tegen LTC uit Assen. De Winsumers kwamen twee keer op achterstand maar door twee treffers van aanvoerder Robbert Slob werd er in ieder geval een punt aan het duel overgehouden. De remise kwam verder moeizaam tot stand doordat een hard werkende thuisclub onder bijna tropische omstandigheden vijftig minuten lang met een man minder in het veld stond na twee keer geel voor Wilco in ’t Veld.

Bron: Ommelander Courant                                        Door: Johan Staal

vb_Viboa_LTC_Winsum_03-09-11-2042

 Otto Mekkel tegen een overmachtvan L.T.Caan het verdedigen

Na in het bekertoernooi de eerste twee wedstrijden tegen hoofdklasser ONS Sneek en zondag eerste klasser Achilles 1894 te hebben verloren werd er vorige week een ruime 5-1 zege behaald op Velocitas dat in dezelfde klasse uitkomt dan Achilles 1894. Die zege zorgde het nodige zelfvertrouwen bij de Winsumers richting het openingsduel tegen LTC uit Assen volgens trainer Hans van der Ploeg. ,,Naast de prima zege tegen Velocitas hebben we deze week uitstekend getraind waardoor ik alle vertrouwen heb in een goed resultaat vandaag. LTC is wel een fysiek sterke ploeg maar toch denk ik dat wij voetballend de bovenliggende partij zullen zijn hoewel voor snel combinatievoetbal het gras wel iets aan de hoge kant is vind ik persoonlijk.”De aan zijn vierde seizoen bij VIBOA beginnende oefenmeester kon over een bijna complete selectie beschikken want alleen de langdurig geblesseerden Marcel Kok en Christiaan Eleveld ontbraken in de selectie van de Winsumers.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Schaper uit Dokkum trok de thuisploeg ten aanval en de eerste kans was dan ook voor VIBOA maar centrale verdiger Herman Timmer wist tot opluchting van de Assenaren nog net op tijd weg te werken voordat Rick Schaaphok gevaarlijk kon worden. In de 7e minuut hadden de gastheren het geluk niet aan hun zijde toen arbiter Schaper weigerde te fluiten voor een overtreding op Neil Judkins. De onpartijdige hoefde de bal misschien niet op de stip te leggen maar een vrije bal voor VIBOA binnen het strafschopgebied was zeker op zijn plaats geweest. De beginfase bleef echter voor de VIBOA dat in de 14e minuut vanuit het niets op achterstand kwam. Robbert Slob was in fel duel verwikkeld met LTC-aanvaller David Modderman en de centrale verdediger van de Winsumers probeerde de bal af te schermen voor de uit zijn doel komende Germen Bouwman. De doelman bedacht zich echter en keerde op het laatste moment terug richting zijn doel, waarmee hij Slob totaal verraste. Voor David Modderman was het toen een koud kunstje om de 0-1 achter een uit positie gespeelde Germen Bouwman te schieten. Door deze, gezien het spelbeeld, onterechte achterstand sloop er even wat irritatie in de thuisploeg wat Wilco in ’t Veld op een gele prent kwam te staan na een overtreding op Rob Schreuder. Na dit voorval herpakte VIBOA zich echter en nadat in de 23e minuut LTC-doelman Tom Eulink nog uitstekend had gered op een inzet van Rick Schaaphok kwam de thuisploeg in de 38e minuut op een op dat moment zeer terechte 1-1.

Een goed voorgegeven corner van Otto Mekel werd snoeihard ingekopt door aanvoerder Robbert Slob die keeper Eulink volslagen kansloos liet. Twee minuten later stond VIBOA echter opeens met een man minder op het veld toen scheidsrechter Schaper een tweede gele prent aan Wilco in ’t Veld gaf. De middenvelder maakte een overtreding op David Modderman en deed dat op een plaats waar je met een kaart op zak geen overtreding moet maken. Als verzachtende omstandigheid dient echter wel vermeld te worden dat Scheidsrechter Schaper de kaart wel erg snel uit zijn broekzak trok.

Voor de gastheren betekende dit dat ze met een man minder moesten proberen de drie punten in Winsum te houden wat gezien de zomerse omstandigheden nog een zware klus zou worden tegen het fysiek spelende LTC. Na de voor de spelers en arbitrage broodnodige rustpauze begon VIBOA met nieuw elan aan de tweede helft maar kreeg het in de 49e minuut direct al een tegenslag te verwerken toen de ploeg uit Assen op een hernieuwde voorsprong kwam. Spits Johan van Dijk kreeg in het centrum even teveel ruimte van de verdediging van de Winsumers en kon bijna ongehinderd voor doelman Germen Bouwman opduiken die enkele seconden later de trieste gang naar het net kon maken: 1-2. Na deze treffer van LTC kwam er nog meer strijd in de wedstrijd en het tiental van VIBOA voerde de druk nog meer op richting het doel van de tegenstander die steeds meer in de verdediging gedrongen werd wat in de 53e minuut resulteerde in de 2-2. Een vrije bal van Otto Mekel, na een overtreding op de als rechtervleugelverdediger sterk spelende Thomas Kauw, kopte Robbert Slob zijn tweede treffer, en de gelijkmaker voor de thuisploeg, in de verre hoek waarbij hij keeper Tom Eulink volledig kansloos liet. Deze tweede keer vanuit een achterstand terugkomen gaf VIBOA nog meer energie en de thuisploeg hield de gasten uit Assen steeds meer op hun eigen helft. Toch probeerde LTC onder de druk van de thuisclub uit te komen en trainer Zephnad Wattimury bracht de oud-speler van Middelstum, Paul Koen, en Theo Hoogeveen voor Rob Schreuder en Tim Korenhof om met frisse spelers te proberen VIBOA definitief op de knieën te krijgen. Ook Hans van der Ploeg besloot richting de slotfase te gaan wisselen en ging Neil Judkins, waar de snelle Cees Jan Diepeveen voor binnen de lijnen kwam.

De invaller aan de kant van VIBOA ging als diepe spits spelen waarmee de thuisploeg wilde proberen om de verdediging van de gasten in opperste staat van paraatheid te houden. Dit lukte het hard werkende tiental, met Flaviou Fatima als de absolute uitblinker, regelmatig en in de defensie van de bezoekers werd dan ook vaak alarmfase 1 aangekondigd als Diepeveen weer eens door een van zijn teamgenoten op avontuur werd gestuurd. Maar richting de slotminuten van het voor de toeschouwers aantrekkelijk duel werd steeds duidelijker dat de krachten bij spelers van de thuisploeg weg begonnen te vloeien. De hoge temperaturen hadden hun werk gedaan en LTC, waar oud-Winsumer Rick Muller de laatste tien minuten als invaller binnen de lijnen kwam,  probeerde via een gevaarlijke counter nog een paar keer om de overwinning te ‘stelen”. Maar Germen Bouwman in het doel van Viboa keepte, behalve het taxatiefoutje in de eerste helft, een prima wedstrijd en zorgde er dan ook voor dat de wedstrijd VIBOA in ieder geval een meer dan verdiend punt opleverde.

Een punt waar Hans van der Ploeg niet ontevreden mee was maar waarbij hij vond dat de rode kaart van Wilco in ’t Veld een cruciale rol had gespeeld in het wedstrijdverloop.

,,We spelen vijftig minuten met een man minder en waren de bovenliggende partij. Als de scheidsrechter Wilco die tweede kaart niet zo gemakkelijk geeft dan kan ik niet anders concluderen dat, gezien ons spel van vandaag, er een grote kans in had gezeten dat we de wedstrijd hadden gewonnen.”

VIBOA-LTC: 2-2 (1-1)

14. Modderman 0-1, 38. Slob 1-1, 49. van Dijk 1-2, 53. Slob 2-2.

Scheidrechter: Schaper( Dokkum)

Rode kaart: Wilco in ’t Veld ( 2x geel)

Gele kaart: Lubberts (LTC)

VIBOA: Bouwman; T. Kauw, van Dalen, Slob, Fatima; in 't Veld, Judkins(71. Cees- Jan Diepeveen), Mekel; Roeters(85. Knol), Bierling, Schaaphok(80. Dijkstra).

LTC: Eulink, Hofsteenge, R. Hoogeveen, Timmer( 80. Rick Muller), Buist; Bulthuis, Korenhof(71. T.Hoogeveen), Schreuder(69. Koen); Modderman, van Dijk, Lubberts.