Wissels helpen Eenrum aan zege op Warfum :2-0

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Ook dit seizoen zullen de verslagen die ik schrijf over de wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant bij aanwezig ben weer op Puurvoetbalonline te lezen zijn. Dit zal ongeveer een week na het uitkomen van de Ommelander Courant gebeuren wat volgens afspraak met de redactie is.

Ook dit seizoen zullen de verslagen die ik schrijf over de wedstrijden waar ik voor de Ommelander Courant bij aanwezig ben weer op Puurvoetbalonline te lezen zijn. Dit zal ongeveer een week na het uitkomen van de Ommelander Courant gebeuren wat volgens afspraak met de redactie is.1315664428Nvb_Eenrum_Warffum_Eenrum_04_09_11_2124

Eenrum won thuis de derby tegen Warffum met 2-0 maar de eerste negenenzeventig minuten hadden bijna schriftelijk afgedaan kunnen worden. Na de 1-0 van Basjan Oosting werd het speltechnisch gezien matig duel nog een beetje een derby met in de 84e minuut een rode kaart voor Warffum-speler Martijn Woltjer. De linksback moest dan ook vanaf de kant toezien dat zijn opponent, Niek Nienhuis, de 2-0 binnenschoot in een duel dat gezien het beeld van de wedstrijd geen winnaar verdiende.

Bron: Ommelander Courant                                          door: Johan Staal

 

De derby Eenrum- Warffum stond als eerste competitieduel op het programma met direct een stevige lading spanning voor beide teams. Warffum had namelijk op 29 augustus in het bekertoernooi Eenrum op een 5-0 nederlaag getrakteerd en dat waren de mannen van Siebrand Solinger nog niet vergeten. Dit gold trouwens ook voor de oefenmeester zelf die vond dat zijn ploeg in die wedstrijd, ondanks een groot aantal invallers, duidelijk niet goed voetbalde.,,Naar aanleiding van het bekerduel in Warffum hebben we wel even stevig met elkaar gesproken want vooral tijdens de tweede helft van het duel in Warffum was het niveau zeer matig.”

De bij de senioren debuterende Warffum-trainer Marnix Bakker zag ook een duidelijk gevaar in de 5-0 zege van ruim een week eerder.,,Eenrum zal gebrand zijn om zich voor die 5-0 nederlaag te revancheren en de jongens moeten dan ook niet denken dat het een gemakkelijke middag zal worden in Eenrum. Beide teams konden niet in de sterkste opstelling aantreden want bij de thuisclub waren Milan Rutkowsky en de weer op het oude nest teruggekeerde Jaap Nienhuis niet aanwezig. De gasten uit Warffum waren ook gehandicapt want die konden niet beschikken over centrumspits Genrick Wawoe die zich ziek had afgemeld.

Na het eerste van fluitsignaal van scheidsrechter Jacob Cleveringa uit Baflo kwamen beide teams maar moeizaam op gang en werd de beginfase gekenmerkt  door een veelvoud aan foutieve passes, weinig kansen voor beide doelen of een oogstrelende combinatie. Na vijfentwintig minuten spelen in de eerste helft kon er eindelijk een heugelijk feit genoteerd worden. Warffum kreeg namelijk via Jeffrey Doornbos een kleine kans op een treffer maar de spits schoot buiten bereik van Eenrum-doelman Niels Nienhuis tegen de buitenkant van de paal. Een actie waarmee hij de gezellig keuvelende toeschouwers wel  even wakker schudde want die hadden nog weinig hoogtepunten mogen aanschouwen na bijna een half uur spelen.

Ruim zes minuten later had Timo van der Helm de 1-0 op zijn schoen toen hij zich uitstekend vrij speelde op het randje van het zestienmetergebied van Eenrum. De 19 jarige aanvaller zag zijn schot echter over het doel van Eenrum-doelman Niels Nienhuis gaan zodat de wedstrijd richting het rustsignaal geen wijziging in de 0-0 score bracht. Na de thee kwam bij Eenrum Niek Nienhuis binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte Joris Honings. De voorstopper had een blessure aan zijn heup opgelopen waardoor Jeroen Smit naar de verdediging verhuisde en Niek Nienhuis samen met Ringer Solinger de aanval van de thuisploeg ging vormen. Het matige niveau van de eerste helft, slordige passing en weinig combinaties zette zich in het tweede bedrijf voort en de wedstrijd verdiende dan ook niet meer dan het predicaat matenalle waarin beide teams, gezien het vertoonde spel, geen enkel aanspraak mochten maken op de overwinning. Zo kabbelde de wedstrijd, wat een flauw aftreksel was van hoe een derby behoort te zijn, rustig naar het in de verte lonkende eindsignaal zonder dat er zich schokkende taferelen op het veld afspeelden.

De betere kansen waren in deze periode voor de gasten uit Warffum die via onder andere een prachtig schot in de bovenhoek van Klaas de Boer bijna op voorsprong kwamen. De routinier zag zijn schot echter uit de bovenhoek getikt worden door doelman Niels Nienhuis die in het doel van Eenrum prima stond te keepen. Trainer Siebrand Solinger bracht met nog vijfentwintig te spelen zijn troefkaart, Basjan Oosting binnen de lijnen waardoor bij Eenrum Ringer Solinger naar de kant ging. Ondanks het inbrengen van de snelle Oosting bleven de betere kansen er voor de bezoekers komen zoals in de 75e minuut.  David Kloosterhuis kreeg de bal op het middenveld de bal  goed aangespeeld en nam de bal vol op de pantoffel. Het vlammend schot spatte echter boven Eenrum-doelman Niels Nienhuis tegen de last uiteen zodat de gastheren duidelijk met de schrik vrij kwamen.

Na dit waarschuwingsschot werd Eenrum wakker geschud en de ploeg begon wat feller te spelen waardoor het spel zich iets meer op de helft van de Warffumers begon af te spelen. Dat was in de 80e minuut ook het geval toen Mattheus Nubé op het middenveld de bal ontving van aanvoerder Tim Veenstra. De jonge middenvelder liet zien dat hij een speler met overzicht is en gaf een uitstekende steekbal op de,alsof hij uit een katapult was gelanceerd, wegsprintende Basjan Oosting. De nummer 14 van de Eenrumers kwam oog in oog met doelman Rodney Ritzema te staan en maakte het karwei koelbloedig af:1-0

De invaller vierde zijn treffer uitbundig met enkele salto,s waarmee hij tijdens het Nederlands Kampioenschap Turnen, op het onderdeel vrije oefening, ongetwijfeld een medaillekandidaat was geweest. In Eenrum moest hij het echter doen met een open doekje van het aanwezige publiek maar dat mocht de pret niet drukken bij Oosting die duidelijk blij was met zijn treffer. Na de 1-0 kwam er en beetje meer ‘derbysfeer” in het duel en werden de duels wat feller. Scheidsrechter Cleveringa moest dan ook wat vaker handelend optreden zoals in de 84e minuut toen linksback Martijn Woltjer zich liet provoceren door Niek Nienhuis. De Warffumer trapte duidelijk zichtbaar na onder de ogen van de onpartijdige die niets anders kon dan de linkervleugelverdediger met direct rood weg te sturen. Met tien tegen elf probeerde Warffum nog te redden wat er te redden viel maar toen Niek Nienhuis na een individuele actie de 2-0 binnenschoot was de wedstrijd beslist waardoor de thuisploeg drie punten rijker was en Warffum een illusie armer vond Warffum-trainer Marnix Bakker.

,,Tot aan de tachtigste minuut zag het er naar uit dat het een 0-0 zou worden hoewel wij de betere kansen hadden. Maar Eenrum weet dan in de slotfase nog toe te slaan en dat was erg teleurstellend waarbij ik ons zeker in aanvallend opzicht maar matig vond spelen.” Ook Siebrand Solinger was van mening dat een gelijkspel in de lijn der verwachting lag na tachtig minuten matig voetbal. ,,Daar had ik mij eerlijk gezegd al mee verzoend maar de twee wissels hebben ons drie punten bezorgt en daar ben ik erg blij mee hoewel een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven.’

Eenrum- Warffum: 2-0 (0-0)

80. Oosting 1-0. 86. Niek Nienhuis 2-0

Scheidsrechter: J. Cleveringa(Baflo)

Rode Kaart: Woltjer (Warffum)

Gele kaarten: Veenstra ( Eenrum), Ritzema (Warffum)

Eenrum:Niels Nienhuis, Lindenbergh, Harsema, van der Woude, Honings(46. Niek Nienhuis); Nubé, Veenstra, Rijzinga, Hamminga; R. Solinger(65.Oosting), Smit.

Warffum: Ritsema, Woltjer, Klaassen, Dijksterhuis, Dijkhuizen(67. Bosma); de Boer, Korthuis, Ramirez de los Santos(70.Kloosterhuis), Stoepman; van der Helm(67.Kamminga), Doornbos.