CSVH van het veld geblazen door SV Aduard 2000 : 2-7

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een 7-2 nederlaag, twee rode kaarten en een zonder passie spelende thuisploeg zorgde ervoor dat het duel tussen CSVH en SV Aduard een ware anticlimax werd voor de vele toeschouwers op het sportpark in Hoogkerk die behalve van het prachtige weer weinig reden hadden om te genieten van hun favorieten die volgend seizoen weer in de derde klasse uitkomen.

Een 7-2 nederlaag, twee rode kaarten en een zonder passie spelende thuisploeg zorgde ervoor dat het duel tussen CSVH en SV Aduard een ware anticlimax werd voor de vele toeschouwers op het sportpark in Hoogkerk die behalve van het prachtige weer weinig reden hadden om te genieten van hun favorieten die volgend seizoen weer in de derde klasse uitkomen.

 aduard_1_-_csvh_na_comp_21

 Een spelmoment uit het eerste duel tussen Aduard en CSVH op 28 mei (2-0)

 

 

CSVH moest met meer dan twee doelpunten verschil winnen van buurtgenoot SV Aduard 2000 om te promoveren naar de tweede klasse. De boodschap, vol op de aanval spelen, was dus duidelijk voor de Hoogkerkers die het zonder Remko Been moesten doen. De zesentwintigjarige doelman was in het eerste duel tussen beide teams met een rode kaart van het veld gestuurd waardoor trainer Johan Wardenier een beroep op de normaliter in het tweede elftal keepende Chris Wijchers moest doen. Toch zagen de Hoogkerkers kansen om de marge van drie treffers te maken. Het spelbeeld in het eerste duel had aangegeven dat de thuisploeg niet onderdeed voor de Aduard dat met een fitte selectie naar Hoogkerk was vertrokken. Dat betekende dat de gasten het zich konden permitteren om de van een schorsing teruggekeerde Danny Beerda op de bank te laten beginnen. Enkele minuten over half drie kwamen beide teams, onder aanvoering van scheidrechter van Doorn uit Boven Pekela, het veld op en waren de toeschouwers in afwachting van

een spannend en attractief duel.

Wenken bediend

De supporters van thuisclub CSVH werden werkelijk op hun wenken bediend want in de 2e minuut van de wedstrijd stonden de gastheren al met 1-0 voor. Topscoorder Johan Honebeek was er als de kippen bij om een onoplettendheid in de achterhoede van Aduard genadeloos af te straffen. Een opening van het duel waar alles en iedereen van CSVH van gedroomd had. De vreugde in het CSVH-kamp was echter van korte duur want in de 10e minuut voltrok zich het drama voor invaller-doelman Chris Wijchers. De keeper had in de 3e minuut alle geluk van de wereld gehad toen hij een slap slot door zijn benen liet glippen. Met een snelle reflex wist hij toen nog ernstige averij te voorkomen maar dat geluk had hij in de 10e minuut zoals gezegd niet. De warrig fluitende arbiter van Doorn gaf op het randje van het strafschopgebied een vrije bal aan de bezoekers en even later zag de doelman het schot van Mathijs van Beusekom door zijn benen gaan en stonden beide partijen op gelijke hoogte: 1-1.

 

Domper

 

Een domper van jewelste voor de Hoogkerkers die in de 18e minuut nog groter werd toen Eltjo Velting met behulp van doelman Wijchers de 2-1 voorsprong voor Aduard aantekende. De middenvelder van schoot de bal niet noemenswaardig hard richting het CSVH-doel maar de onzekere ogende

Keeper Wijchers tikte de bal zelf min of meer over de doellijn. Zo zat Aduard na twintig minuten spelen al op rozen en nam de frustratie bij de gastheren alleen maar toe. Scheidsrechter van Doorn was de grote boosdoener bij spelers en trainer en lieten dat in woord en gebaar steeds meer blijken. Er ontstonden enkele opstootjes op het veld en langs de lijn vielen de eerste namen al te horen van de Hoogkerkers die kandidaat waren om met een rode kaart richting de kleedkamer te moeten vertrekken. De toeschouwers die hun geld op Johan Honebeek hadden gezet konden in de 28e een eventuele winstuitkering vergeten want de goaltjesdief moest met een knieblessure het strijdtoneel verlaten. De maker van de openingstreffer werd vervangen door Sadjad Sheykhi die verderop in de eerste helft nadrukkelijk van zich zou doen spreken. De wedstrijd werd ondertussen steeds grimmiger van karakter en de eerste kaart viel in de 31e minuut dan ook te melden.

Opstootje

 

Een opstootje rond de middencirkel zorgde voor het nodige rumoer en irritatie waardoor Klaas Wobbes de primeur van de eerste kaart van de wedstrijd kreeg. De verdediger haalde stevig door op Rik van Noord die neerging op een manier waarbij je zou verwachten dat het complete traumateam van het UMCG binnen enkele seconden in de middencirkel zou landen.

Toen de kruitdampen echter weer opgetrokken waren kon Rik van Noord gewoon doorvoetballen en mocht Wobbes na zijn ontvangen rode kaart in de kleedkamer van CSVH een verkwikkende douche nemen. De stemming binnen uit buiten de lijnen bleef onprettig en steeds duidelijker werd het dat CSVH met een kansloze missie bezig was. Aduard had de touwtjes stevig in handen en bij CSVH stond niemand op om de kar te trekken om te proberen nog voor rust de gelijkmakende 2-2 te produceren. Het werd echter nog erger voor de gastheren want in de extratijd ging de bal na een overtreding binnen de beruchte lijnen op de stip en zette Daniel Postema zijn team op een 3-1 voorsprong. De emmer met azijn moest wat de eerste helft betrof helemaal leeggedronken worden door CSVH. Enkele ogenblikken nadat doelman Wijchers geel had ontvangen was zijn teamgenoot Sadjad Sheykhi de volgende die een prent kreeg. Geel was in eerste instantie de kleur van het kartonnetje maar even later fladderde er voor de tweede keer binnen vijfenveertig minuten ook het rode gevaar door de lucht. Dat betekende dat Sheykhi kon vertrekken uit een wedstrijd die allang geen wedstrijd meer was en CSVH met negen tegen elf een in eerste instantie 3-1 achterstand moest wegpoetsen.

 

Grote cijfers

Na de rust werd echter snel duidelijk dat er een nederlaag met grote cijfers voor CSVH in het verschiet lag want in de 48e minuut schoot Daniel Postema de 4-1 achter doelman Chris Wijchers. Vier minuten later kon de vijfde treffer voor Aduard omgeroepen worden waarbij de naam van topscoorder Daniel Postema weer genoemd kon worden. De goalgetter schoot met de 5-1 zijn derde treffer tegen de touwen en liet het half dozijn over aan zijn teamgenoot Eltjo Velting. CSVH liet zich in de beginfase als makke schapen naar de slachtbank leidden en moest uitkijken dat de eindstand niet richting de duidelijke cijfers zou gaan. Dat het die kant niet opging mocht ook op het conto van invaller-doelman Chris Wijchers geschreven worden. De goalie herstelde zich namelijk goed van zijn catastrofale optreden in de eerste helft en behoedde zijn team met enkele reddingen voor een grotere achterstand. De wedstrijd die duidelijk gespeeld was werd door de beide trainers, Johan Wardenier en Jan ten Brinke, om alle wisselmogelijkheden te gebruiken zodat het in de slotfase helemaal rommelig werd. Nadat de naar Noordwolde vertrekkende Daniel Postema met zijn vierde treffer van de middag de stand op 7-1 had gebracht was het slotakkoord voor de thuisploeg. Joost van der Meijs wist zowaar een tweede treffer achter doelman Jaap de Vries te schieten zodat het uiteindelijk een 7-2 overwinning werd voor Aduard.

Door de twee gewonnen duels tegen CSVH verzekerde Aduard zich van een langer verblijf in de tweede klasse waarin het echter zonder topscoorder Daniel Postema weleens een moeilijk seizoen tegemoet kan gaan wist Danny Beerda.

‘Daniel was dit seizoen goed voor in totaal dertig treffers en die lever je volgend seizoen in. Verder gaan er geruchten dat er meerdere spelers vertrekken maar dat is elk jaar hetzelfde verhaal.

Dezelfde geruchten klonken ook bij CSVH dat de wonden moet likken en moet proberen volgend seizoen de stap naar de tweede klasse wel te maken. Dat zal volgens de trouwe volgers van CSVH met meer inzet moeten gebeuren als in het thuisduel tegen Aduard want vele Hoogkerkers vonden het maar een slappe hap wat hun favorieten lieten zien.

 

CSVH- SV Aduard 2-7 ( 1-3)

2. Honebeek 1-0, 10. van Beusekom 1-1, 18. Elting 1-2, 45+2. Postema 1-3, 48. Postema 1-4, 52. Postema 1-5, 56. Elting 1-6, 84. Postema 1-7, 89. v/d Meys 2-7.

Scheidsrechter: van Doorn (Boven Pekela)

 

Gele kaarten: Wijchers, Sheykhi ( CSVH)

Rode kaarten: Wobbes, Sheykhi (CSVH)

 

CSVH: Wijchers, Hofsteenge, de Vries, Post, Wobbes, van der Meys, Heersema, Brouwer, Honebeek, Paas, Bantema.

Wissels: Holman, Woltjes, Sheykhi.

 

SV Aduard: de Vries, van Beusekom, van Noord, Postema, van der Werff, Velting, van Merode, Nieuwhuizen, Eggens, Alt, Krijgsveld.

Wissels: Beerda, Woudt