Kloosterburen tenonder aan blessureleed

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het seizoen voor Kloosterburen zit er op na de 1-4 nederlaag van zondag tegen kampioenskandidaat Harkstede.

De eerste helft was een gelijkopgaande strijd, Harkstede wist vrij weinig te creeren en de dikste kansen waren aan de kant van Kloosterburen. Na een minuut zag Tu Vo zijn inzet via een Harkstede-been net naast de goal verdwijnen. Harkstede liet Kloosterburen duidelijk komen en gokte op de counter. Geheel tegen de verhouding in was het toch Harkstede dat op voorsprong kwam. na dom balverlies op het middenveld wist Harkstede dit direct af te straffen. 1 kans 1 goal zoals dat zo mooi heet. Niet vlak daarna wist Kloosterburen wat terug te doen. Marcel Remijn kon simpel intikken na strakke voorzet van Eelco Korhorn. 1-1 was ook de ruststand. Teruggekeken kon Kloosterburen tevreden zijn, geen kansen weggegeven en zelf hier en daar wat leuke kansjes gecreerd. een gelijkspel was niet genoeg. Om nog in aanmerking te komen voor nacompetitie was alleen winst aan de orde.

Helaas was dit niet te zien in het begin van de 2e helft. Het was alleen Harkstede dat aan het aanvallen was, en Kloosterburen onder druk wist te houden. het logische gevolg hier op was dat de 1-2 viel. vanaf dat moment wist de gehele ploeg dat het er niet meer in zat. er werd nog gestreden voor wat het waard was, maar in het achterhoofd weet je dan al dat het nergens meer voor gaat. Chielus en Jorne vielen verdienstelijk in, maar ook deze 2 wisten niet te voorkomen dat Harkstede nog 2 maal het net wist te vinden. 1-4 is al met al een terechte uitslag. De eerste helft deden we niets voor elkaar onder, maar in de 2e helft zie je dan toch dat we teveel spelers missen. Te veel om mee te draaien in de top van deze klasse. Dus ik kan alleen maar zeggen, volgende jaar beter en hopen op wat meer geluk qua blessures. Terugkijkend op dit seizoen hebben we een leuk seizoen gehad en hele goede wedstrijden gespeeld. Wat jammer is, is dat je na dit verlies direct terugzakt naar de 6e plaats terwijl je toch een tijd lang meedraait om het kampioenschap. Volgende week nog even op visite bij Froombosch. een wedstrijd die voor Froombosch nog van belang is in de periode, maar voor Kloosterburen alleen een formaliteit is. Het zal dan uiteraard zijn sportieve plicht vervullen en voor de volle 100 procent ten strijde gaan!

Verder speelde Richard Durenkamp na 18 (!) seizoenen voor het laatst in het eerste elftal! Deze werd bedankt voor bewezen diensten, en werd met een biertje het verdriet verdronken. Richard, je weet het wel maar ik wil toch nog even noemen dat er niemand is die jou vertrek toejuicht, uiteraard heb je hier goede redenen voor en we zullen je steun aan de kant volgend seizoen van harte ontvangen!
BEDANKT NAMENS HET EERSTE ELFTAL EN TECHNISCHE STAF!