Noordwolde verzuimt te scoren tegen Onstwedder Boys:0-3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Als Noordwolde na tien minuten spelen in het duel tegen Onstwedder Boys met 2-0 voor hadden gestaan was dat heel normaal geweest. Maar de thuisploeg verzuimde te scoren wat de tegenstander in het vervolg van de wedstrijd wel drie keer deed. Daardoor verloor Noordwolde het niet onaantrekkelijke duel met 3-0 en zal het in de resterende wedstrijden nog minimaal een punt moeten halen om het derde klasserschap veilig te stellen.

Als Noordwolde na tien minuten spelen in het duel tegen Onstwedder Boys met 2-0 voor hadden gestaan was dat heel normaal geweest. Maar de thuisploeg verzuimde te scoren wat de tegenstander in het vervolg van de wedstrijd wel drie keer deed. Daardoor verloor Noordwolde het niet onaantrekkelijke duel met 3-0 en zal het in de resterende wedstrijden nog minimaal een punt moeten halen om het derde klasserschap veilig te stellen.

noordwoldelogo                                    door: Johan Staal                   bron: Ommelander Courant                                                           

 

Noordwolde kon een zege in het inhaalduel tegen Onstwedder Boys goed gebruiken om zich definitief in veiligheid te spelen. De ploeg van interim-trainer Bennie Berghuis stond met een wedstrijd minder gespeeld vijf punten los van HS’88 en echt veel kon er dan ook niet meer fout gaan wist ook Berghuis.

,,We staan er rooskleuriger voor dan enkele weken geleden maar een zege vandaag zou ons definitief in veiligheid brengen.”

Berghuis kon niet beschikken over doelman Melvin Jonker, die geblesseerd uit de wedstrijd tegen Middelstum gekomen was, en de verhinderde Angelo Nanu.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Neiboer trok de thuisclub ten aanval en doelman Rein Koudstaal zag de geelhemden direct al gevaarlijk voor zijn neus verschijnen. Noordwolde probeerde namelijk direct de tegenstander zijn wil op te leggen om te laten zien dat de 4-1 zege van enkele weken eerder geen toevalstreffer was. Frans van Zwieten en Thijs Boerkamp waren in de eerste minuten dan ook dicht bij het eerste doelpunt maar met het nodige kunst en vliegwerk wisten de gasten ernstige averij te voorkomen. Na het openings- offensief van de gastheren kwam de wedstrijd na twintig minuten spelen duidelijk in rustiger vaarwater terecht en kregen de toeschouwers kansen voor beide teams te zien. Onstwedder probeerde vanuit een gesloten verdediging Noordwolde op achterstand te zetten terwijl de thuisploeg iets meer risico in zijn spel legde om aan de leiding te komen. Bij Noordwolde, waar de van blessureleed verloste Frans van Zwieten voor de eerste keer weer in de basis stond, werd er echter te roekeloos met de kansen omgesprongen zodat de wedstrijd op een 0-0 ruststand leek af te stevenen. Maar in de 40e minuut veerde de Noordwolde-aanhang op toen Frans van Zwieten alleen op doelman Koudstaal leek af te gaan. Assistent-scheidsrechter Henk Hartsuiker van Onstwedder Boys had echter buitenspel geconstateerd, een signaal dat door onpartijdige Neiboer werd overgenomen. Het duo ontnam hiermee Noordwolde een kans op de 1-0 want van Zwieten stond absoluut geen buitenspel en had dan ook een vrije doortocht naar het vijandelijk doel moeten krijgen. Helaas voor de thuisclub gebeurde dit niet zodat beide teams enkele minuten later toch met een brilstand de kleedkamer opzochten. De wedstrijd kreeg in het tweede part direct een dramatische wending voor Noordwolde want terwijl enkele toeschouwers hun koffie nog niet ophadden stond het al 1-0 voor de bezoekers. Een uitstekende voorzet van Gerwin van Wijk werd binnen dertig seconden door Robert de Vries uitstekend achter de kansloze Martin Oltmans geschoten zodat Noordwolde direct op jacht kon naar de gelijkmaker. Onstwedder Boys was duidelijk scherper uit de kleedkamer gekomen dan de gastheren want de oranjehemden creëerden duidelijk een veldoverwicht. Het spelbeeld van de eerste helft met de meeste kansen voor de thuisploeg was namelijk totaal veranderd. De gasten kregen zich nu de grootste kansen en de equipe van interim-coach Bennie Berghuis mocht zijn handen dichtknijpen dat een schot van Robert de Vries op de lat uiteen spatte. Duidelijk werd echter in de tweede helft ook dat Frans van Zwieten nog wedstrijdritme tekort kwam. De lange spits begon sterk aan het duel met Onstwedder Boys maar zakte gaandeweg het duel steeds verder weg waardoor Noordwolde in aanvallend opzicht duidelijk stootkracht inleverde.

Stootkracht die de thuisploeg die de ploeg vanaf de 60e minuut bitter hard nodig had om een 2-0 achterstand goed te maken. Onstwedder Boys-aanvaller Gerwin van Wijk had bij de eerste goal laten zien met links over een uitstekende traptechniek te beschikken. De jonge aanvaller bleek echter ook met rechts uitstekend uit de voeten te kunnen. Een corner vanaf de linkerkant werd door de technicus met zijn rechterbeen richting de rechterbovenhoek gedirigeerd en verdween over de graaiende handen van doelman Martin Oltmans rechtstreeks in het doel.

Na deze onfortuinlijke tegentreffer moest Noordwolde nog meer risico, s nemen om de achterstand goed te maken en Peter de Jong kwam binnen de lijnen voor de iets verdedigender ingestelde Michiel Bultena.

De gasten hielden hun verdediging echter goed gesloten en voor de thuisploeg was het dan ook lastig om bij het doel van Rein Koudstaal te komen. Dat moest dan gebeuren via schoten van afstand zoals in de 68e minuut. Thijs Boerkamp nam een voorzet van Anthonie Buist in een keer op zijn slof maar zag tot zijn afgrijzen dat de Onstwedder Boys-doelman met een katachtige redding de bal over de lat ranselde. Duidelijk werd het steeds meer dat Noordwolde dinsdagavond met een kansloze missie bezig was. Het beeld was namelijk dat er eerder nog een derde treffer voor de gasten te bewonderen zou zijn dan dat Noordwolde terug in de wedstrijd zou komen. De gastheren probeerden aanvallend nog meer risico, s te nemen en brachten Rick Setz voor rechtervleugelverdediger Patrick Meima in het veld. Setz was na een liesblessure op de weg terug en mocht dan ook zijn eerste minuten maken onder het bewind van Bennie Berghuis. De Onstwedder-defensie kwam nu meer onderdruk te staan en even zag het er naar uit dat Noordwolde de belangrijke aansluitingstreffer toch zou scoren. Kansjes voor Peter de Jong en Frans van Zwieten gingen echter in rook op zodat de wedstrijd met een 2-0 voorsprong voor de gasten de laatste vijf minuten in. In de 86e kwam er de wijziging in de stand waar sommigen al op gerekend hadden. De beste man van het veld, Gerwin van Wijk, gaf in de 86e minuut nog een keer zijn visitekaartje af. Op een diepe pass van Nanne Huiges ging hij uistekend door en wat Noordwolde-verdediger Theo Maats ook probeerde van Wijk was niet meer in te halen. De snelle spits liet enkele seconden later ook zien over een prima techniek te beschikken want ook doelman Martin Oltmans moest zijn meerdere in hem erkennen: 0-3. Terwijl de duisternis intrede deed in Noordwolde werd het figuurlijk ook donker voor de thuisploeg met een 3-0 achterstand, wat enkele minuten later toen de prima leidende arbiter Neiboer  het duel teneinde blies, ook de eindstand was. Na afloop was Noordwolde-coach Bennie Berghuis dan ook zeer realistisch in zijn commentaar.

,,We hadden, en die kansen waren er wel degelijk, binnen tien minuten er twee doelpunten in moeten schieten. Maar we misten voorin stootkracht, en daar komt bij dat Onstwedder Boys een degelijke en goede ploeg heeft. Geen overwinning vandaag helaas want we hadden ons graag veilig willen spelen. Dat moet nu zaterdag, als we Corenos ontvangen, dan maar gebeuren.”

 Noordwolde- Onstwedder Boys 0-3(0-0)

46. de Vries 1-0, 61. de Wijk 0-2, 84. de Wijk 0-3

Scheidsrechter: Neiboer (Winschoten)

Gele kaart: de Jong ( Noordwolde)

Noordwolde: Oltmans; Meima(70.R.Setz), Tervelde, Maats, Narain; Boerkamp, George, Buist, Bultena(65. de Jong); van Zwieten(85.Jonker). Boekholt.

Onstwedder Boys: Koudstaal; Bijl, Huiges, Sterenberg, Visser; Strockmeijer, de Vries, A.Wilzing; de Wijk (82.Orsel), B. Wilzing, Buitelaar