Moeizaam spelend Hunsingo gelijk tegen Farmsum: 2- 2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Hunsingo speelde het in het eerste kwartier van het duel tegen Farmsum dramatisch slecht. Ongeconcentreerd spelend keek de thuisploeg na dertien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Uiteindelijk sleepte de thuisclub, door treffers van Rangaz Anwar en invaller Laurens Groeneveld, nog  een 2-2 gelijkspel uit maar vriend en vijand waren het over eens dat de Winsumers bepaald niet hun beste wedstrijd van het seizoen hadden gespeeld.

 hunsingo                                                                             Farmsum

door : Johan Staal                                                                                            bron : Ommelander Courant

Voor Hunsingo stond zondagmiddag het duel tegen Farmsum op het programma. De ploeg van trainer Egbert Darwinkel draait dit seizoen prima mee in de vierde klasse mee terwijl de bezoekers zich in de onderste regionen van de vierde klasse C terug vonden . Voor het duel waren beide trainers, Egbert Darwinkel en Ronald Bouwman het roerend met elkaar eens waren dat de thuisploeg duidelijk favoriet was hoewel Darwinkel niet over een complete  beschikte. Naast de met een afgescheurde knieband langdurig uitgeschakelde Déni van Dalsem ontbraken ook Jilles Meijer en David de Jong. Door het ontbreken van genoemd drietal stond Rangaz Anwar dan ook in de basis voor het duel tegen Farmsum dat ruim twintig te laat begon. De arbiter wou namelijk de kaarten via het digitale systeem controleren maar Farmsum had deze nog niet in het systeem ingevoerd. Dit moest vlak voor het duel nog gebeuren zodat het publiek, verwarmd door de heerlijke zonnestralen,van een uitgebreide warming up van beide teams kon genieten. Om tien minuten voor half drie klonk dan eindelijk het eerste fluitsignaal op sportpark Schilligeham en slalomde pupil van de week Jelle van der Veen door de verdediging van de bezoekers om vervolgens met buitenkantje rechts doelman Erwin Tjalma te passeren.

Voor Hunsingo had dit een mentale opsteker moeten zijn maar niets was minder waar. De thuisploeg begon namelijk zeer slap aan de wedstrijd en moest dan ook toe zien dat de eerste kans voor de bezoekers was. Slecht verdedigen en niet goed communiceren tussen Elwin van Dalsem en doelman Jacco Knol bezorgde de bal bij Ruben Meijer. De linkerspits schoot echter veel te gehaast en tot opluchting van de thuisclub ging zijn schot rakelings naast. De gastheren bleven slordig spelen en de kansen op de openingstreffer waren in de beginfase dan ook op de vingers van een hand te tellen. Een ongeschreven wet in de voetballerij is dan vaak dat er aan de andere kant wel een goal valt en die theorie ging ook in Winsum weer op. Ging het enkele minuten eerder al bijna mis in de 13e minuut ging het helemaal fout. Erwin Venema speelde terug op doelman Jacco Knol maar zag niet dat Farmsum-spits Herbert van Brugge zich rond de zestienmeter lijn ophield. De geroutineerde spits kreeg op deze manier een dot van een kans aangeboden en wist daar wel raad mee:0-1. De thuisclub zat in de beginfase duidelijk niet in de wedstrijd wat gaandeweg de eerste helft iets beter werd. Er kwamen meer kansen voor de roodhemden maar te vaak strandden ze in schoonheid of stond doelman Erwin Tjalma op de juiste plaats. Farmsum, waar verdediger Marcel van Es in de 36e minuut geblesseerd naar de kant ging en werd vervangen door Teun Westerhuis, kwam nog maar sporadisch uit de verdediging en het wachten was dan ook op de gelijkmaker voor de thuisploeg. Die goal kwam er voor de rust  niet meer waardoor Hunsingo met een 1-0 achterstand de kleedcabine opzocht. Na de rust keerden dezelfde 22 spelers terug op het veld waar beide trainers de eerste helft mee geëindigd  waren maar er veranderde niets aan het spelbeeld. Hunsingo ging verder op jacht naar de, in eerste instantie, gelijkmaker en Farmsum hoopte via een uitval de gastheren nog meer pijn te kunnen doen. In de 56e minuut kwamen de Winsumers dan eindelijk naast hun opponenten door een treffer van Rangaz Anwar. De frêle dribbelaar kreeg de bal uitstekend aangespeeld door Erik Magnin en passeerde de prima keepende Erwin Tjalma met een droge schuiver:1-1

Na deze gelijkmaker was de verwachting langs de lijn dat de thuisploeg nu door zou drukken en de kansen daarvoor waren duidelijk aanwezig. Maar het beeld van de eerste helft herhaalde zich dat kansen nog geen doelpunten zijn wat Hunsingo helaas moest constateren. Vol inzet strijdend bleven de mannen van trainer Egbert Darwinkel ten strijde trekken waarbij aangetekend moet worden dat de ploeg het overzicht steeds meer kwijt raakte. Zo bleef het een spannende aangelegenheid in Winsum waar in de vijfenzeventigste minuut Ricardo Terhave geblesseerd uitviel. De middenvelder werd vervangen door Laurens Groeneveld die de positie op het middenveld van Terhave overnam. Ondertussen kregen de bezoekers steeds meer zicht op het bonuspunt zoals trainer Ronald Bouman een eventueel gelijkspel voor het duel noemde want het duel ging richting de slotfase. Een slotfase die de wedstrijd bijna volledig op zijn kop zette want in de 83e minuut kwam Farmsum opnieuw aan de leiding. Op een diepe bal van Dennis Boerma anticipeerde Herbert van Brugge uitstekend en even later was Jacco Knol deze middag voor de tweede keer geklopt. De Hunsingo-doelman kreeg in de tweede helft bijna geen schot op doel maar moest nu toezien dat hij geen enkel verweer had tegen het schot van de goaltjesdief die zijn team op een 2-1 voorsprong zette. De Farmsum- spits kwam verder nauwelijks in het stuk voor maar zoals het een echte spits betaamd stond hij tot twee keer toe op de juiste plaats.

Hunsingo had nu echter sneller de gelijkmaker achter doelman Erwin Tjalma liggen dan eerder in de wedstrijd want binnen zestig seconden stond de 2-2 op het scorebord. Invaller Laurens Groeneveld was in een mêlee van spelers zeer attent na een prima pass van centrale verdediger Elwin van Dalsem en schoot de gelijkmaker achter Erwin Tjalma. Hunsingo gooide er in de resterende minuten nog een waar slotoffensief uit om te proberen de drie punten in eigen huis te houden maar het missen van kansen was door de thuisploeg in het duel tegen Farmsum bijna tot kunst verheven. Toen scheidsrechter Balta, die een prima indruk achterliet in Winsum, dan ook af blies waren de Winsumers duidelijk teleurgesteld in tegenstelling tot de bezoekers die het puntje koesterden al gold het een overwinning. Dat koesteren van een punt ging niet op voor Egbert Darwinkel die vond dat zijn team zeer slordig aan het duel was begonnen.

,,Het eerste kwartier was zeer zwak van onze kant waarin we ook nog eens op achterstand kwamen. Dan weet je dat je snel moet scoren om niet onnodig in de problemen te komen wat helaas niet lukte .Daardoor werd het een moeizaam duel en mogen we nog blij zijn dat het 2-2 werd. Maar het seizoen is gelukkig nog niet afgelopen want mede door onze positie in de tweede periode, waarin we nog een duel tegen Niekerk op het programma hebben staan, zijn we nog steeds in de race voor een nacompetitieplaats.”

 Hunsingo- Farmsum: 2-2 (0-1)

13e minuut. Van Brugge 0-1, 56. 56. Anwar 1-1, 83. van Brugge 1-2, 84. Groeneveld 2-2.

 Scheidsrechter: Balta (Hoogezand)

Hunsingo: Knol; E. van Dalsem, Magnin, Durenkamp, Bisschop; Venema, Broekhuizen, Terhave (75. Groeneveld); Sven Smit, Sander Smit, Anwar.

Farmsum: E. Tjalma; ten Hove, M van Es (36. Westerhuis), A. Tjalma, N. van Es; Noorman, Veenstra, Krist, Boerma; Meijer, van Brugge.