wedstrijd van de week: Eenrum- Warffum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Eenrum trekt aan het langste eind tegen Warffum:3-2

 Eenrum                                                                                                         Warffum

Vijf goals, een gefrustreerde arbiter en een rode kaart voor Niek Nienhuis waren de opvallendste gebeurtenissen tijdens Eenrum- Warffum. Verder viel er, behalve de overvloedige zonneschijn, weinig te genieten in het duel tussen de twee middenmoters waar voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte werd gehouden voor de slachtoffers in Alphen aan de Rijn.

 

Door Johan Staal                                                  bron: Ommelander Courant

 

Voor Eenrum en Warffum stond er zondagmiddag niets meer op het spel. Beide ploegen konden zowel qua stand als in de strijd om een periodetitel geen rol van betekenis meer spelen. Eerder dit seizoen wist Warffum in het thuisduel met 4-2 te winnen van Eenrum, dat dus duidelijk uit was op een revanche. De gastheren traden bijna in dezelfde opstelling aan als in het inhaalduel van donderdagavond tegen Kloosterburen. Alleen Niek Nienhuis keerde terug na een schorsing en voor hem verdween Kevin Oostema uit de basis. Trainer Siebrand Solinger hoopte dat zijn team tegen Warffum dezelfde strijdlust op de mat zou leggen als donderdagavond tegen Kloosterburen zodat de drie punten in Eenrum zouden blijven.

,,Ik heb tegen de jongens gezegd dat ik de resterende wedstrijden winnend wil afsluiten. Ook al spelen we geen rol van betekenis meer, ik wil niet dat we er een gezapig einde van de competitie van maken. Daarom verwacht ik, hoewel Warffum een lastig te bespelen tegenstander is, dat we als winnaar dit duel zullen afsluiten.”

Warffum-trainer Willem Kluin kende meer personele problemen dan zijn collega want naast de aan zijn knie geopereerde doelman Rodney Ritsema ontbraken de middenvelders Klaas de Boer en Hilbert Korthuis. Klaas de Boer was door werkzaamheden niet beschikbaar en Korthuis gaf tijdens de warming up aan dat hij niet kon spelen zodat Michel Doornbos in de basis verscheen. De oefenmeester was dan ook gematigd positief over het te behalen resultaat.

,,Eenrum als tegenstander ligt ons wel maar het loopt bij ons de laatste weken niet echt en dat is jammer. Gelukkig kunnen we nu weer in Warffum trainen waar het kunstgrasveld gereed is en ik hoop dat we het seizoen goed af kunnen sluiten de komende wedstrijden. Maar ik merk dat het team een slopend seizoen achter de rug heeft want de kracht is er een beetje uit.”

Nadat er een minuut stilte was gehouden naar aanleiding van het drama in Alphen aan de Rijn was het Warffum dat direct het doel van Eenrum opzocht maar tot veel gevaar leidde dit niet in de verdediging van Eenrum. Dat gevaar kwam er in de zesde minuut aan de andere kant wel toen Sybolt Lindenbergh van ruim vijfentwintig meter op het doel van Warffum schoot. De bal was goed zichtbaar voor doelman Frank Ensink maar helaas voor de gasten verdween het speeltuig toch in het doel wat Eenrum een vroege voorsprong opleverde:1-0 De gastheren kregen door deze voorsprong een licht veldoverwicht maar moest toezien dat Warffum via Niels Bosma in de 17e minuut weer op gelijke hoogte kwam waarbij doelman Niels Nienhuis duidelijk niet vrijuit ging. De wedstrijd werd er in het middengedeelte van de eerste helft niet beter op en de toeschouwers kregen dan ook weinig spectaculairs voorgeschoteld. Daar kwam in de 26e verandering in toen Tim Veenstra de bal op het middenveld veroverde en diepe spits Ringer Solinger aanspeelde. Solinger gaf de bal goed mee aan zijn aanvoerder die tussen twee Warffum-verdedigers geklemd richting het doel van Frank Ensink sprintte. Veenstra hield het hoofd koel bij deze actie en wist met een strak schot de Warffum-goalie enkele seconden later de trieste gang naar het net te laten maken:2-1

Na deze hernieuwde voorsprong kreeg de thuisploeg nog enkele kansen om de voorsprong te vergroten maar metname Ringer Solinger had bepaald het geluk niet aan zijn om tot scoren te voorkomen.

De rust brak dan ook aan met een nipte 2-1 voorsprong waar gezien het aantal kansen een grotere voorsprong voor de gastheren logischer was geweest. Nick Rijzinga keerde na de rust niet terug binnen de lijnen en voor de jonge middenvelder kwam Jeroen Smit het elftal completeren. Scheidsrechter Lap kwam duidelijk gefrustreerd uit zijn kleedkamer voor de tweede helft want de arbiter had door een communicatiestoring bij het kantinepersoneel geen thee ontvangen. Waar de leidsman in de eerste helft alle overtredingen aan de kant van de bezoekers en Eenrum met een vermaning afdeed was het nu na twintig seconden raak. Een overtreding die zeker niet zwaarder was dan die in de eerste gemaakt werden leverde Niek Nienhuis een gele kaart op. De arbiter maakte hiermee zichzelf een klein beetje belachelijk wat later in de wedstrijd nog grotere vormen aan zou nemen. In de drieënzestigste minuut werd elftalleider Kees Maring van Warffum namelijk door de onpartijdige vriendelijk verzocht om achter de omheining plaats te nemen. Maring had volgens Lap commentaar op zijn arbitreren en was daar duidelijk niet van gediend. Ook trainer Willem Kluin werd tot orde geroepen door de leidsman en het vlaggen van grensrechter Nick Rijzinga, die na de rust deze taak van Dorian Disse had overgenomen, was in zijnde ogen ook zwaar onvoldoende. De arbiter, die voor het duel duidelijk aangaf dat hij normaliter op een veel hoger niveau floot, liet zich hier duidelijk van zijn slechtste kant zien wat tot irritatie leidde.

Ondertussen werd er ook nog gevoetbald in Eenrum waar het nog steeds 2-1 stond ondanks een schot op de lat van Niek Nienhuis. Daar kwam in de vierenzeventigste minuut verandering in toen Warffum een corner kreeg. Niels Bosma bracht de bal uitstekend voor het doel waar invaller Bartel Klinkhamer de gelijkmakende 2-2 uitstekend binnenkopte.

De wedstrijd leende zich er verder niet voor dat er nog spectaculaire dingen op het programma zouden staan maar daar dacht invaller Dorian Disse namens Eenrum anders over. Disse anticipeerde uitstekend op een prima voorzet van Sybolt Lindenbergh en kopte de bal langs een blunderende Frank Ensink:3-2. Warffum ging uit alle macht ten aanval om te proberen voor de derde keer in de wedstrijd op gelijke hoogte met de thuisploeg te komen. Eenrum speelde nu meer op de counter en bij een van deze uitvallen kwamen Niek Nienhuis en doelman Frank Ensink ongelukkig met elkaar in botsing zodat het spel gedurende enkele minuten stil lag. Na dit oponthoud perste Warffum er nog een waar slotoffensief uit en kwam de Eenrum-defensie onderdruk te staan maat tot angstige momenten voor de Eenrum-supporters leidde dit echter niet. Die kregen nog wel een rode kaart te zien voor Niek Nienhuis die iets te opzichtig Joris Bos het snel nemen van een vrije trap belette. Scheidsrechter Lap was dan ook duidelijk en Nienhuis kon met twee keer geel richting zijlijn vertrekken. Nadat even later Robin Klaassen nog een gele prent kreeg en Milan Rutkowsky een vrije trap rakelings voor het doel van Ensink langs had geschoten vond Lap het mooi geweest en kwam er een einde aan een duel waarin Eenrum na lange tijd weer eens van Warffum won. Beide trainers waren het na afloop duidelijk met elkaar eens dat het geen hoogstaand duel was geweest en dat persoonlijke fouten de doorslag hadden gegeven in de uiteindelijke stand.

 

 

Eenrum- Warffum:3-2 (2-1)

6. Lindenbergh 1-0, 17. Bosma 1-1, 26. Veenstra 2-1, 74. Klinkhamer 2-2, 78. Disse 3-2.

 Scheidsrechter: A. Lap (Stiens)

 Gele kaarten: Nienhuis (Eenrum), Klaassen (Warffum)

Rode kaart: Nienhuis( 2x geel)

 

Eenrum: Niels Nienhuis; Lindenbergh, Rutkowsky, van der Woude, Claver; Rijzinga (46. Jeroen Smit), Eze, Veenstra, Nubé; Solinger(72. Disse, 90+2. Oostema), Nienhuis.

 

Warffum: Ensink; Woltjer, Dijksterhuis, Klaassen, Bos; Kloosterhuis, Bosma, Doornbos (80.Mark Smit), Kamminga; Dijkhuizen, de Weerdt(60. Klinkhamer)