Wedstrijd van de week: Noordwolde- Marum

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De wedstrijd van de week is een rubriek waarin ik verslagen plaats die ik op clubsite,s tegenkom.

De wedstrijd van de week is een rubriek waarin ik verslagen plaats die ik op clubsite,s tegenkom.

 johannes

 Johannes Kalsbeek: Een van mij favoriete clubverslaggevers

 

Geschreven vanuit het eigen clubgevoel, soms heerlijk chauvinistisch, soms kritisch maar vaak ook gelardeerd met veel humor. Dinsdagavond hadden we een inhaalronde en ik was bij Noordpool- Muntendam ( volgens afspraak vanaf vrijdag 22 april te lezen op Puurvoetbalonline) aanwezig. Enkele kilometers zuidelijker werd Noordwolde- Marum gespeeld en ik wist zeker dat de reporter uit Marum, Johannes Kalfsbeek er zou zijn. Een van mijn favorieten als het om de wedstrijdverslagen gaat. Lezen met een glimlach of soms meer is het iedere keer weer als ik de ‘epistels” van Johannes zie verschijnen. Maar dit keer had het verslag naast humor ook een andere invalshoek want de randverschijnselen kwamen uitgebreid aan bod en waren letterlijk herkenbaar. Enkele weken geleden was ik ook bij Noordwolde en alle ingrediënten die Johannes bedoelde waren toen ook aanwezig en ik deel zijn mening dan ook. Maar mooi om te lezen hoe dé reporter van Marum ondanks de nederlaag van zijn favorieten weer een prachtige avond had in het landelijke Noordwolde waar het inderdaad gezellig vertoeven is.

Genieten  dus van een mooi verslag:

Verrekte koud en ook nog verloren

Een warme ontvangst op Sportcomplex Noordwolde waar het verrekte koud was langs de lijn!

Vanavond inhalen tegen Noordwolde de runner up in zaterdag 3c,altijd lastig dit soort wedstrijden als je tegenstander in een lekkere Flow zit. Ook voor Marum zou blijken na een 2-1 verlies partij.

Marum ging van start in de volgende opstelling.
Doel:Johan Mulder.
Achter:Melle Kuipers,Floris Hightower,Marcel Poll en Klaas Tjalsma.
Midden:David Verweij,Anton Wensink,Auke van der Vlught en Arnold Boekema.
Voor:Wilco Elshof en Peter Bijlsma.
Wissel:Tjibbe Bakker,Erwin Bandringa.

Mijn maat riep als ik hier naar toe moest rijden was het wel even zoeken,ik zei het is even weg van de snelweg(las ik zelfs in het programmablaadje) en dan ben je er al. Eigenlijk zei ik we moeten achter de kassen zijn maar ook hier heeft de recreatie een stempel gedrukt op de plaatselijke economie want jonge caravans verbouwen lijkt me wat onwerkelijk dus zal het wel caravan stalling zijn geworden.

Misschien trek ik het aan maar als Marum in Noordwolde moet voetballen is het daar altijd koud op Sportcomplex Noordwolde. Wat veel goed maakt daar is de ontvangst,een uitermate vriendelijke clubman(wisten we pas achteraf) voorzag ons van een keurig programma met alle ins en outs en ook nog voor een prikkie. Om 18.45 uur fluit scheidsrechter Lania af voor de pot op een mooi groen prima bespeelbaar veld wat al meer dan 25 jaar bespeeld wordt maar bebossing rondom het veld is nog immer kaal. Nadere info leerde ons dat de gemeente Bedum graag de schaar hanteert en de boel lekker kort houdt in Noordwolde.
De scheidsrechter floot best redelijk vonden we. Goeie meetspiegel is hoe  gaat hij om met de voordeelregel tijdens de wedstrijd. Als een scheidsrechter hier slecht mee omgaat,hij ontneemt dan regelmatig het team wat de vrije bal meekrijgt voordeel,krijg je dat de toeschouwer zegt waarom fluit die nu! In het begin was de scheids te nadrukkelijk aanwezig en floot veel te snel,later in de wedstrijd ging dat veel beter.

Marum begint met veel balbezit en is de beter voetballende ploeg,de hervattingen en de laatste pass is echter niet geweldig waardoor de doelwachters weinig echt in aktie komen. Noordwolde sputtert even tegen met een lepe bal die na de goed door hun gehanteerde cross pass(Opletten a.s zaterdag Marum) diagonaal voorlangs gaat. Opgeteld kun je stellen dat Marum als er wat zorgvuldiger gespeeld zou worden, lees eerste balaanname,passing,standaard situaties ,iets eerder spelen,buitenspel lopen tel maar op,met voorsprong aan de thee had gekund. Persoonlijk vond ik dat het echte gif er niet was in het spel.

Bakkie,vers en prima op smaak, doen in de kantine met volgens enige kenners top bediening, ik hoorde woar hoaln ze hier suks mooi goedje vandoan. Doelend op de  3 charmante dames achter de bar.

Al met al komen we laat uit de kantine en missen we de eerste twee kansen voor Marum om de buit binnen te halen. In een tegenaanval scoort Noordwolde door de snelle Nanu wel 1-0.Direkt hierna krijgt Noordwolde een corner en door niet alert verdedigen scoort Noordwolde wederom en is het 2-0,intikker Maats, en lijkt de partij gespeeld. Wat ik mooi vond vanavond was dat Marum z'n rug rechtte en misschien ook wel dacht dit is onze laatste kans dus gaan. Alle schroom ging ervan af,er werd nu wel met het juiste gif gespeeld en de kansen regen zich aaneen. Een mooie strakke bal van Tjibbe Bakker. ingevallen voor de geblesseerde David Verweij. kwam voor de voeten van Wilco Elshof.(een compliment voor z'n ook vanavond weer geweldige werklust) en de 1-2 staat. Erwin B. was ingevallen voor Peter Bakker. Erwin was scherp en  zeer actief,mooi om te zien. Zijn beloning bleef uit want een ziedend schot verdween net naast het hok van de Noordwolder- goalie. Marum probeert het nog eens een bal bij de tweede paal in net te hard,een scrimmage gaat in drie keer over de achterlijn een schot over er is nu veel strijd bij de boys van Marum. Noordwolde wint vanavond maar ik verwacht zaterdag een ander Marum met het juiste voetbal gif in hun lijf. Voor mijn gevoel hebben de supporters dat ook verdient want Marum heeft de laatste twee wedstrijden niet het ware Marum laten zien!!

Intussen praat ik even met een clubman(Berghuis is zijn naam dacht ik) in hart en nieren. Voor mijn gevoel staat z,n bed in het clubhuis met nog een aantal mensen van de club. Onze fantasie gaat even met een paar mensen aan de haal.....zouden de dames van achter de bar daar ook bij zijn!!! Noordwolde is toch een beetje bijzondere club zijn we eens. Neem de  ligging er is geen tweede club die dat heeft. Spelers komen even makkelijk dan dat ze gaan omdat het zo dicht onder de rook van Groningen ligt. Is denk ik niet alleen bij Noordwolde zo maar meer een teken des tijds in voetballand.De voorzitter van deze Grunneger club is een aimabele vrolijke rasechte Fries,cement voor deze club want hij praat met iedereen en metselt ze figuurlijk aan de club. Het is een club die 15 april(morgen  als U dit leest!) 51 jaar bestaat en dat is niet niks lijkt me,Noordwolde mooi zo doorgaan. Alleen al de mensen  die ook hier dag in dag uit het complex verzorgen verdienen dat want het ligt er keurig bij. Een wijsgeer(wel of niet in beschonken toestand is onbekend) sprak in een grijs verleden WAAR DE GASTVROUW MOOI IS SMAAKT DE WIJN GOED!

We spreken elkaar zaterdag wederom want dan treffen de ploegen elkaar voor de heenwedstrijd in Marum. Wij als supporters van beide teams gaan er weer een mooie middag van maken met hopelijk veel voetbalspektakel .Aanvang 14.30 uur sportpark Marumnello

U hoort weer van mij.

Was getekend,

De Reporter.