Wedstrijd van de week SVMH- Kloosterburen

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De wedstrijd van deze week is dit keer het duel tussen SVMH- Kloosterburen. Het verslag is geschreven door Marcel Remijn, speler van het eerste elftal. Een realistisch en eerlijk verslag dat het dan ook verdiend om breder gelezen te worden.

De wedstrijd van deze week is dit keer het duel tussen SVMH- Kloosterburen. Het verslag is geschreven door Marcel Remijn, speler van het eerste elftal. Een realistisch en eerlijk verslag dat het dan ook verdiend om breder gelezen te worden.

 foto_bij_wedstrijd_van_de_week

 De goal op 31 maart in Kloosterburen in beeld waardoor de wedstrijd in Niebert zwaar beladen werd     foto: Jan Gerdez

Op een zonovergoten middag stond gepland de wedstrijd SVMH - Kloosterburen. Onder leiding van Dhr. Visscher zou dit aanvankelijk gebeuren, maar op aandringen van SVMH is een andere scheidsrechter toegewezen. Ik weet zijn naam niet, maar de beste man had gisteren Holwierde 1 - Drenthina 1  op het programma staan. Duel in de eerste klasse dus. Vandaag weer hele andere koek. maar niet een wedstrijd waar niks op het spel stond. Kloosterburen doet nog volop mee voor promotie, en SVMH was na de 8 minuten van twee weken geleden gebrand op een overwinning. Zonder de zieke William de Lange, en de geblesseerde Sebastiaan Frik en Peter Reitsma konden we onze ommelanderreis gaan beginnen.

De wedstrijd was goed en wel begonnen of de scheidsrechter trok een rode kaart. Na welgeteld drie volle minuten was het Johan Timmer die de tegenstander natrapte, erg licht en onschuldig maar je kan hem geven. Nadat dit verlies was weggewerkt was het weer drie minuten later dat de eerste wissel aan Kloosterburen kant kon plaatsvinden. Martijn Cordes kwam ongelukkig neer en zag zijn schouder uit de kom vliegen. Bij SVMH liep wel iemand in het veld die dit klusje zou kunnen klaren maar bedankte hiervoor. Dat terzijde. Verwachtten deed hij het niet, maar het moment was dan toch daar. Onze cultheld Michiel Stam alias ‘Chielus” maakte zijn debuut in het eerste! Rechtshalf was de positie die hij toegewezen kreeg. Tot overmaat van ramp was ook Arno Kuizenga geblesseerd, zijn enkel kon het niet meer verdragen. Hij maakte plaats voor Richard Bolt. De man met ervaring! 10 tegen 11 was het nog steeds, en dit wist SVMH in he begin van de wedstrijd ook uit te drukken in doelpunten. Eerst een kopbal die diep in de kruising verdween, en daarna een goed uitgespeelde goal leverde de twee doelpunten op. Kloosterburen kon hier en daar ook wat kansen tegenover zetten. Deze werden allemaal gemist, en dus 2-0 bij rust.

Na een welverdiend kopje verse thee wist kwam Kloosterburen sterk uit de startblokken. in de 50e minuut kon Marcel Remijn alleen op de keeper af na een bekeken steekballetje van aanvoerder Arjan van der Klei. Door het doorschuiven van Bert en Arjan, de diepgang van Marco Bos op links werden er nog veel kansen gecreëerd en waren er fases in de wedstrijd dat Kloosterburen de betere was. Alleen het tweede doelpunt bleef uit. Kansen waren er genoeg, maar het zat vandaag gewoon allemaal even tegen. Lichtpuntje was wel dat ook Jorne Wieringa zijn opwachting mocht maken. Hij verving Bart Korhorn in de spits, maar ook hij kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

De afmeldingen, de vroege rode kaart, de schouder van Martijn, de enkel van Arno, de vroege tegendoelpunten, de slechte afronding, het was allemaal eventjes teveel vandaag wat tegenzat. Maar uiteindelijk mogen we ondanks de uitslag toch best tevreden zijn met elkaar. SVMH heeft geen moment het idee gehad de wedstrijd in de pocket te hebben, Kloosterburen is vandaag strijdend ten onder gegaan. We hebben nog genoeg kansen gecreëerd, en waren zeker niet minder met 10. Strijdend ten onder gaan, dat voelt toch beter dan in de laatste seconden Eenrum op 1-1 laten komen.

Volgende week staat Kwiek op het programma. Nu maar hopen dat Arno, William, Jos, Peter en Sebas weer kwiek op het veld kunnen staan. Martijn is langer uit de roulatie. Beterschap hiermee, maar Chielus heeft vandaag bewezen het niveau aan te kunnen, net als Jorne trouwens! Bedankt hiervoor.