Wedstrijd van de week: Loppersum-Harkemase Boys

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

SC Loppersum moest in de 1/8 finale van het bekertoernooi aantreden tegen het in de topklasse spelende Harkemase Boys. De wedstrijd werd door het ontbreken van een goede lichtinstallatie op het thuiscomplex in Middelstum gespeeld voor ruim driehonderd toeschouwers. Die zagen dat de Harekieten een maatje te groot waren voor Loppersum en het verder zeer sportief duel, door onder meer vier treffers van Dennis Krohne, met 6-1 wonnen

SC Loppersum moest in de 1/8 finale van het bekertoernooi aantreden tegen het in de topklasse spelende Harkemase Boys. De wedstrijd werd door het ontbreken van een goede lichtinstallatie op het thuiscomplex in Middelstum gespeeld voor ruim driehonderd toeschouwers. Die zagen dat de Harekieten een maatje te groot waren voor Loppersum en het verder zeer sportief duel, door onder meer vier treffers van Dennis Krohne, met 6-1 wonnen.

Door Johan Staal                                           bron: Ommelander Courant

Het bekerduel tussen Loppersum en Harkemase Boys werd overschaduwd door het nieuws dat Harkemase Boys trainer Peter Meindertsma op non-actief had gezet. De trainer bleek volgens voorzitter Piet Spinder niet de juiste man op de juiste plaats te zijn zodat de assistent-trainers Willem Weening, Etienne Stomp en Konrad Ongersma in Middelstum de honneurs waarnamen. Trainer Jaap Danhof had echter niet de illusie dat de problemen bij de tegenstander er toe zouden leiden dat de kansen voor zijn team om de volgende ronde te bereiken groter waren geworden.

,,We moeten natuurlijk wel reëel zijn, we spelen tegen een ploeg waar enkele jongens in lopen met ervaring in het betaalde voetbal. Dus zal het een lastige opgave worden om voor een stunt te zorgen. Ik hoop alleen dat we niet weggespeeld worden want dat verdienen we namelijk niet. We maken als club een geweldig seizoen door en willen ook dit duel ongeacht het resultaat positief beleven.”

Basisplaats

Danhof had voor het duel tegen Harkemase Boys een plaats in de basis ingeruimd voor Martijn Pilon en Gert Jan Doff die normaliter niet meer tot de basiself behoren. De trainer sprak op die manier zijn waardering uit naar beide routiniers die zich gedurende het gehele seizoen in een ondergeschikte rol zeer positief manifesteren in de spelersgroep.Voor ruim driehonderd toeschouwers werd het in de beginfase een duel waarin beide teams enkele kleine kansen op de openingstreffer kregen. Rudolf Hidskes had in de 9e minuut de 1-0 op zijn schoen maar de aanvalsleider treuzelde te lang om tot een doelpoging te komen. Dat deed Dennis Krohne in de 12e minuut beduidend beter door een fout van Marcel Pool genadeloos af te straffen en met een strak schot de 1-0 binnen te schieten. Loppersum bleef proberen om in aanvallend opzicht een vuist te maken en kreeg via Martijn Pilon in de 14e minuut de kans op de gelijkmaker. De linkerspits werd goed vrijgespeeld door Ruben Danhof en zag even later zijn schot rakelings naast het doel van Theo Timmermans gaan. Harkemase Boys was uiteraard de bovenliggende partij in dit duel en dat werd in de 32e minuut geaccentueerd door een treffer van Jorrit Schra. De aanvaller strafte het slecht verwerken van de bal door doelman Peter Paul Datema na een corner ogenblikkelijk af met de 2-0 achterstand voor Loppersum tot gevolg. Nog voor het rustsignaal van de rustig en goed fluitende scheidsrechter van der Meer kwam de equipe van trainer Jaap Danhof nog op een grotere achterstand. De voorwaarsen van de Harekieten sneden in de 41e minuut met een vloeiende aanval door de defensie van Loppersum. Jorrit Schra was het eindstation in deze aanval en kreeg de bal op een presenteerblaadje aangespeeld door Martijn Barto en kon de 3-0 simpel binnentikken.

Concurrentie

Na de pauze was het publiek, ondanks de concurrentie van Nederland- Hongarije, niet huiswaarts gekeerd maar in Middelstum gebleven en zag in 49e minuut dat Harkemase Boys door een treffer van Dennis Krohne uitliep naar een 4-0 voorsprong. Even zag het er naar uit dat Loppersum het moeilijk zou krijgen in het tweede part van de wedstrijd maar de ploeg herpakte zich goed. De Lopsters bleven op de counter loeren om op die manier tot de spreekwoordelijke eretreffer te komen maar moesten in de 52e minuut toezien hoe Dennis Krohne zijn derde treffer van de avond scoorde. Een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Peter Paul Datema bracht de bal bij Krohne die wel raad wist met dit buitenkansje en zijn ploeg daarmee op een 5-0 voorsprong zette. In de 64e minuut kwam de verdiende eretreffer voor Loppersum in beeld toen Joris Jurna, na een prachtige solo, in het strafschopgebied werd neergelegd. Arbiter van der Meer kende geen pardon en wees gedecideerd naar de elfmeterstip. Routinier Gert Jan Doff belastte zich met het karwei en schoot de bal onberispelijk achter Theo Timmermans wat de 1-5 betekende. Loppersum putte duidelijk moed uit deze treffer want vijf minuten later kreeg Gert Jan Doff een uitgelezen kans op zijn tweede treffer van de avond. Goed voorbereidend werk van Ruben Danhof bracht de bal bij de middenvelder die verwoestend uithaalde. Helaas voor Loppersum stond centrale verdediger Reinder Slagter in de baan van het schot zodat deze kans voor de gastheren verloren ging. De bezoekers uit Friesland lieten Loppersum in deze fase van de wedstrijd meer komen in aanvallend opzicht wat tot enkele kansjes leidde voor Jan Willem Hidskes en Dennis de Vries. Doelman Timmermans kwam echter niet in grote problemen in tegenstelling tot zijn collega Peter Paul Datema. De jonge goalie moest geregeld zijn talenten aanspreken om de bezoekers van een volgende treffer af te houden. In de 73e minuut moest hij echter het antwoord schuldig blijven op een schot van wederom Dennis Krohne die met zijn derde achtereenvolgende treffer in een helft een onvervalste hattrick produceerde.

Publiekswissel

 Na deze goal werd er door beide teams veelvuldig gewisseld wat het spel duidelijk niet ten goede kwam. Het laatste hoogtepunt was dan ook in de slotseconden te bewonderen toen Gert Jan Doff aan de zijde van Loppersum een onvervalste publiekswissel kreeg van trainer Jaap Danhof. Kort hierna floot scheidsrechter Ale van der Meer in het uitermate sportief duel voor de laatste keer en verloor Loppersum met 6-1 van een tegenstander dat een maatje te groot was wist ook trainer Jaap Danhof.

,,We hebben op een sportieve manier tegenstand geboden en zijn niet weggespeeld. Je weet dat bij dit soort teams dat hun handelingssnelheid hoger ligt. Daarnaast moet je het kleine aantal kansen dat je krijgt optimaal benutten om eventueel tot een goed resultaat te komen. Dat is ons niet gelukt maar over de gehele wedstrijd ben ik tevreden. Daarnaast wil ik Middelstum een compliment maken hoe men hier alles heeft georganiseerd zodat wij Harkemase Boys waardig konden ontvangen.”

 

SC Loppersum- Harkemase Boys: 1-6 (0-3)

13. Krohne 0-1, 32. Schra 0-2, 41. Schra 0-3, 49. Krohne 0-4, 52. Krohne 0-5, 64. Doff 1-5 (Str.), 73. Krohne 1-6.

Scheidsrechter Ate van der Meer (Groningen)

SC Loppersum: Datema, J. de Vries (Swaagman), Pool, Groenewege, Jurna, Doff (89. Leegstra), Danhof, D. de Vries, R. Hidskes, J.W. Hidskes(74. Van der Beek), Pilon

Harkemase Boys: Timmermans; Bergsma, Jongeling, Slager, De Boer (52.Spinder), Yeni (86. G. van der Meulen), R. van der Meulen, Krohne, Schra, Alberda (83. van der Wal), Barto.