F1 volbrengt 'Operation desserstorm"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

 

Nu de jeugdteams sinds enkele weken weer ‘los” zijn op het veld kom je de vaak prachtige wedstrijdverslagen uiteraard ook weer tegen op de diverse clubsite,s.

Nu de jeugdteams sinds enkele weken weer ‘los” zijn op het veld kom je de vaak prachtige wedstrijdverslagen uiteraard ook weer tegen op de diverse clubsite,s.

 

 Hunsingo_F1

Chris
Hammenga

 

F1 Hunsingo:Tom Kamstra,Sander Meinardi, Thijs Mulder, Giovanny Renses, Stan Verhoeven, Dirk Ekkelboom, Max Stoepker, Jelle van der Veen

Ik mag graag een beetje speuren op deze site,s maar waar Johan Cruijff  als een van zijn fameuze uitspraken ‘Ieder nadeel heeft een voordeel” geregeld hanteert geldt deze voor soms niet. Het is in mijn geval vaak andersom en dat een voordeel soms ook een nadeel heeft. Want doordat Puurvoetbalonline door zijn succes steeds meer aandacht vraagt, wat geweldig is natuurlijk, en ik daarnaast geregeld voor de Ommelander Courant naar een sportevenement mag, wat nog mooier is, schiet het speuren op de clubsite,s er weleens bij in. Maar bij toeval vond ik er een met een prachtige kop die ik de bezoekers van Puurvoetbalonline graag wil laten lezen. Het verslag is geschreven door Hilda Terhave van de voetbalvereniging Hunsingo en gaat over de wedstrijd Noordpool F1-Hunsingo F1 en had als kop: F1 volbrengt operation dessertstorm

Wanneer je moet voetballen tegen Noordpool krijg je gedachten over ijsvlaktes en sneeuw. Dat er een zandbak met een laag stuifzand op je ligt te wachten voor een topwedstrijd tussen de nummer één en twee in de eerste klasse van F1’s, komt dan niet zo snel in je op. Toch werd deze Uithuizer zandvlakte de arena voor twee topploegen met kampioensaspiraties. Noordpool werd in de najaarscompetitie overtuigend kampioen (andere poule dan Hunsingo F1) en ook onze boys hebben dit voetbaljaar nog niet één keer verloren. Bij winst zouden de Rood-Witten al een mooie voorsprong van vijf punten kunnen pakken op de directe concurrentie.

In de nieuwe ruime kleedkamer van het in restauratie zijnde sportpark werden nog even de puntjes op de i gezet waarna de spelers gretig het strijdtoneel betraden. Dat Hunsingo F1 al een aantal weken op het eigen trainingsveld ook in zand traint kwam nu goed van pas. De ondergrond bleek geen direct beletsel om het eigen spel te kunnen spelen. Met veel strijd en goed positiespel had Hunsingo meteen veel druk naar voren. Vanaf het middenveld joegen Chris, Stan, Giovanni en Max kort op hun tegenstanders waardoor zij moeilijk tot combinatievoetbal konden komen. Alleskunner Jelle vervulde zijn taak binnen het team goed; hij staat steeds op verschillende posities in het veld zodat andere spelers, door het doorwisselen, op hun eigen bekende plek kunnen spelen.  Al snel kwam Hunsingo dan ook op een 0-1 voorsprong door een goal van Tijs. Niet veel later reageerde Max alert door een afvallende bal in het net te jagen. De 0-2 achterstand was voor Noordpool het teken om er een tandje bij te zetten. De geelzwarten hebben aardig wat power en voetbal in hun team waardoor verdedigers Tom, Sander en keeper Dirk vol de duels moesten pakken om de doorgang tot hun doel te verhinderen. Met deze 0-2 voorsprong was het voor het team lekker rusten.

In de kleedkamer gaf Max een showtje met zijn elastieken benen. Vol bewondering keken zijn medespelers naar zijn circusact waarbij Max één voet negentig graden kon draaien en toch vooruit kon lopen. Wellicht nog wat onder de indruk hiervan begon het team wat bedeesd aan de tweede helft. Noordpool mocht steeds verder komen en na een onoplettendheidje kwamen zij weer volledig terug in de wedstrijd 1-2. Toch was dit weer het sein voor de Winsummers om meer gas te geven. Er was meteen weer meer druk naar voren en de tegenstander werd steeds verder teruggedrongen. Voorin staat dan ook altijd nog Tijs, die de goals wekelijks wel erg gemakkelijk maakt. Met nog drie doelpunten zette hij de stand op 1-5 waarbij de goal vanaf de achterlijn, met subtiele voetbeweging en losse veter met mooi effect over de keeper, wel even vermeld mag worden.

Met het zand in de oren en de bilnaad was deze heroïsche overwinning een feit. Met deze (na vier wedstrijden) mooie voorsprong in het klassement, kan het wel eens een nog mooier seizoen worden. Belangrijk is wekelijks met hetzelfde voetbalenthousiasme te spelen dan zit het met de resultaten ook zeker goed.

Volgende week zullen we de Uithuizers weer tegenkomen voor de volgende bekerronde. We zijn benieuwd hoe de krachten worden gemeten op een ondergrond met gras. De leider van Noordpool liet weten de tactiek al klaar te hebben. Het zal vast weer een mooie strijd worden, zaterdag om 9.00 uur.