EKC dames blijven ongeslagen

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op het “Tolhuispark” te Dokkum stonden zaterdag 6 oktober twee ongeslagen teams in de dames tweede klasse te weten thuisploeg CSV Be Quick Dokkum en het bezoekende ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) uit de beide gelijknamige dorpen tegenover elkaar. Er was aardig wat publiek op deze tweestrijd afgekomen en het werd inderdaad een echte strijd vandaag.

In de beginfase was er sprake van enkele speldenprikjes over en weer, maar EKC kreeg in de 5e minuut de eerste grote kans. Sarah Rijzinga werd binnen de beruchte lijnen door Femke Kingma gevloerd en scheidsrechter S.S. van der Zee wees naar de stip. Sarah schoot deze zelf feilloos binnen en de 0-1 was een feit. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en zocht uiteraard de gelijkmaker. Qua balbezit en vernuft was de thuisploeg beter maar daar EKC er bovenop zat leverde dit geen uitgespeelde kansen op. Er was veel dreiging maar verder dan vrije trappen en corners kwam de thuisploeg niet. EKC loerde op de counter en was daarmee zeer gevaarlijk. Dit leverde ook een aantal mogelijkheden op. De ruststand bleef 0-1 en dat was niet onterecht gezien het spelbeeld.

In de tweede helft zette Be Quick meer aan. De thuisploeg was behoorlijk actief en met veel positiewisselingen werd de defensie van EKC danig op de proef gesteld. Gelukkig wisten libero Wendy Reitsma en haar medeverdedigsters en keepster Nicky Bos de thuisploeg vooralsnog af te stoppen. Echter in de 60e minuut viel alsnog de gelijkmaker. Een hoge bal kwam er over heen en belandde bij Hilde van der Meulen die dan ook de 1-1 maakte. Twee minuten hierna kwam bij EKC Marjon Bos in het veld voor Rebecca Postma. De thuisploeg ging nu op jacht naar de winst en kreeg daar ook mogelijkheden voor maar gelukkig voor EKC wist zij daar geen enkele van te benutten. Ballen gingen over of belandden op het dak van het doel. In de 75e minuut wisselde EKC-coach Joost Gerdez opnieuw. Joni Lukkien nam de plaats in van Desie Tjoelker. EKC bleef loeren op de counter en kwam enkele malen ook dicht bij het doel van Be Quick. Echter de inzetten gingen naast of stuitten op keepster Elise van der Linde. Zo leek het naar 1-1 te gaan tot de 85e minuut aanbrak. Michelle Koster verzond de pass die door Sarah Rijzinga net iets eerder werd opgepikt dan keepster Van der Linde en Rijzinga scoorde de 1-2. Met man en macht verdedigde EKC deze voorsprong en nam zo de drie punten mee naar huis en kroop daarmee naar de 3e plaats op de ranglijst. De thuisploeg kreeg een flink lesje in strijdlust en agressie en staat nu weer met beide benen op de grond na hun goede start met twee overwinningen. Scheidsrechter Van der Zee floot een redelijke wedstrijd. Wel waren er beslissingen bij die veelal meer in het voordeel van de thuisploeg uitpakten dan omgekeerd maar over het algemeen was het redelijk. Komende zaterdag speelt EKC thuis tegen SV Lycurgus in Kloosterburen aanvang 14.00 uur.