Drachtster Boys deelt eerste klap uit in play-offs tegen FC Gelre

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdag 13 april begon voor de top vier van de eredivisie de strijd in de play-offs om het landskampioenschap. In Drachten speelden Drachtster Boys en FC Gelre, de nummer 3 en 2 van de competitie, tegen elkaar.  

Om 21:30 uur trapte FC Gelre af voor de start van de wedstrijd. Na een ietwat aftastend begin van beide kanten in deze spannende wedstrijd kwamen er wat kleine kansjes.  
Aan beide kanten waren gedurende de eerste helft veel kansen, maar mede door de fantastisch spelende keepsters bleef de brilstand lang op het scorebord staan.
Met nog een kleine vier minuten op de klok werd dan toch de eerste treffer binnengeschoten. Na een hoge voorzet kon Rozemarijn Hendriks de bal van dichtbij laag binnenschieten; 0-1.
In de laatste minuut leek Drachtster Boys op gelijke hoogte te komen. Een strakke voorzet van Esther van Toledo werd van dichtbij hard geschoten door Jessie Prijs. Haar schot kwam echter onfortuinlijk tegen de al duikende keepster van der Zijden aan, waardoor de bal terug in het veld stuitte. De ruststand bleef hierdoor 0-1 in het voordeel van de vrouwen van Gelre.

Na de rust kwam Drachtster Boys flitsend uit de kleedkamer. Gelijk vanaf de aftrap gaf Jessie Prijs de bal hard voor op de tweede paal waar Anita Vellema de bal binnen kon lopen en de stand al na zes seconden gelijk kon trekken.
Een dikke minuut later kreeg Drachtster Boys opnieuw een heel grote kans. Een enorme kluts voor de goal van de gasten ging via Jessie Prijs, Marian Meijer en Anita Vellema echter niet in het doel.
Wederom een minuut later kreeg de thuisploeg een nieuwe grote kans. Een goede voorzet van Lotte Donath werd door Jessie Prijs hoog in het doel geschoten; 2-1.
Halverwege de tweede helft kwam Gelre weer langszij. Na een goede 1:2 met Angela van Rooij schoot Iris Thus de bal achter keepster Anna Reitsma; 2-2.
In de resterende tien minuten probeerden beide ploegen de overwinning naar zich toe te trekken.
Aan beide kanten volgden nog een aantal kansen.
In de laatste fase probeerde Drachtster Boys nog wat te forceren door met meevoetballende keeper te spelen, maar er werd niet meer gescoord. De wedstrijd werd verlengd met twee keer vijf minuten om tot een winnaar te komen. Mocht na deze verlenging de stand nog steeds gelijk zijn, zouden er penalty’s volgen.
De eerste helft was er een licht overwicht van de vrouwen uit Wehl.
In de tweede helft domineerde Drachtster Boys. De stand bleef na de verlenging ongewijzigd en penalty’s moesten uitsluitsel geven.
Drachtster Boys mocht beginnen en Atty Eelkema schoot goed raak.
Namens Gelre mocht Judith Westervelt de eerste strafschop nemen. Haar poging ging naast.
Esther van Toledo schoot onberispelijk de 2-0 binnen.
Angela van Rooij had de druk op haar schouders en moest scoren om haar ploeg in de strijd te houden. Nadat de scheidsrechter de (gemiste) penalty opnieuw liet nemen, schoot zij de aansluitingstreffer binnen.
Lotte Donath mocht de beslissingsstrafschop nemen en maakte hierin geen fout.
Drachtster Boys won na deze strafschoppenserie dus de eerste wedstrijd in deze halve finale.