Stedum 2 verslaat samenwerkende vereniging

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week


Iedereen weet dat Stedum en TEO al een paar jaar samenwerken met de jeugd onder de naam SJO Steo. En dit is een vruchtbare samenwerking en veel van de huidige oudste jeugdleden doen dit seizoen al menigmaal mee met de senioren. Zo kan het zijn dat deze jeugdspelers bijvoorbeeld ’s ochtends met elkaar samenspelen en zoals afgelopen zaterdag elkaar ook als tegenstander tegen komen. Want de derby Stedum 2 tegen TEO 2 stond op het programma. Het eerste duel tussen de 2 rivalen was in een 4-2 overwinning geëindigd voor de formatie uit Ten Post en dus was de brigade van leider Juan Werkman gebrand op revanche.

De ploeg moest echter wel zijn ervaren doelman de Sturler missen die wegens een uitje van 1e doelman Zijlema de honneurs moest waarnemen bij het vlaggenschip. Helaas voor de Sturler was er een totale off day bij de Stedumers en trof de doelman volgens de spelers geen blaam voor de grote nederlaag bij LEO. Gelukkig beschikken de reserves van Stedum over een stand-in doelman genaamd Pieter Swieringa welke een week eerder zijn vader bij het 3e keurig had vervangen en daar de 0 had gehouden. Ook deze middag wist Swieringa de 0 te houden wat mede kwam door TEO dat weinig liet zien in deze wedstrijd. Ook van Stedum kant was het trouwens rommelig maar het was wel de betere ploeg.

Na zo’n 20 minuten kwam de ploeg op 1-0 door Lars Hofman die door Rene Drent de diepte was ingestuurd en alleen voor Stedumer Florian Verduyn (keeper bij TEO) faalde hij dus niet. Dit werd ook de ruststand.

In de 2e helft moest Stedum het doen zonder deze Hofman aangezien deze ook met het eerste mee moest. Niet getreurd want de bank was goed bezet met jeugdspelers als Erik Sevenhuysen, Bram Smit en routinier Jurrien Pieterman. Met deze spelers redde Stedum het in de 2e helft ook en zoals al eerder gezegd liet TEO niet veel zien waardoor Stedum niet in de problemen kwam en zelfs in deze rommelige 2e helft nog wist te scoren waarbij Juan Werkman met een verre ingooi (zijn specialiteit) Bas richting de keeper stuurde. Deze wist met een bekeken balletje Joerie (die sinds zijn herstel van een langdurige rugblessure) weer mee deed, te bereiken. En deze laatste wist zijn 1e competitiegoal te scoren. En zo werd deze middag revanche genomen op TEO door deze derby te winnen. Inmiddels staat Stedum op een 3e plek wat een mooi resultaat is. Maar door een aantal minder gespeelde wedstrijden bij tegenstanders is dit een wat vertekenend beeld. Maar toch we staan maar mooi derde. Volgende week gaat het 2e op bezoek bij Woltersum en ook daar wil het weer 3 punten gaan halen.