SV Marum door winst uit gevarenzone

Geschreven door Arend van der Meulen op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Even leek het degradatiespook op de loer te liggen, maar na deze middag lijkt het erop dat Marum het verblijf in de tweede klasse met minimaal een seizoen heeft weten te verlengen. Door de overwinning blijft Marum uit de buurt van de gevaarlijke plaatsen op de ranglijst en gehoopt wordt dat dit de nodige rust zal brengen, waardoor de geelhemden wellicht nog iets kunnen gaan stijgen op de ranglijst.

De wedstrijd begon niet echt geweldig. Na 4 minuten keek men al tegen een achterstand aan; 0 - 1, dit na een mooie aanval en dito voorzet. Deze wisten ze echter niet lang vast te houden want Marum wist 6 minuten later de gelijkmaker te produceren. Nadat de hardwerkende Jorrit Jonkman tegen de paal had geschoten wist Marc Oldewarris de terugketsende bal vanuit een moeilijke positie tussen de palen te schieten. 6 minuten later schoot uitblinker Martijn Kuiper van buiten de zestien op de goal en de keeper graaide mis op een opstuiterende bal;  2 - 1. Vier minuten later was het echter alweer 2 - 2. Slap uitverdedigen van de anders zo solide Jakob de Wit zorgde voor een kans voor Stefan Jan Sijtsma, die dankbaar het cadeautje uitpakte. Nog geen 8 minuten later was de beurt weer aan Marum, Martijn Kuiper, weer fantastisch op dreef vanmiddag, liet een voorzet los, waarop Oldewarris het net liet schroeien en zijn tiende treffer van dit seizoen liet aantekenen; 3 - 2. De stand had ook 4 - 2 kunnen zijn toen Jordy Swieringa na een mooie aktie alleen op de keeper afging, die echter bijtijds wist te reageren op zijn inzet.

In de tweede helft zakte het tempo maar bleef het spannende door enerzijds de strijd leverende bezoekers en anderzijds de counterende gastheren. Zo ging het spel op en neer. Na een half uur kreeg SC Veenwouden de kans op de gelijkmaker. De attent reagerende keeper van Marum Johan Bouma wist de bal met de vuisten te pareren en ook de rebound kon niet verzilverd worden. Zo bleef het spannende tot de 90ste minuut toen Jorrit Jonkman een perfecte voorzet met het hoofd wist af te ronden; 4 - 2.

Eindelijk weer eens drie punten in de knip en na afloop was de opluchting voelbaar. Komende zaterdag dient de strijd opgenomen te worden tegen Hardegarijp. Het wordt tijd dat er weer eens 3 punten worden gehaald in een uitwedstrijd. Naar beneden kijken we niet meer, een top -4 klassering zou met enig geluk tot de mogelijkheden kunnen behoren.