Eindelijk overwinning voor Stedum 2

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Daar waar het vlaggenschip van de VV Stedum naar Corenos moest, mochten de reserves van Stedum thuis aantreden tegen Corenos 3. Aan het einde van de middag bleek dat het vlaggenschip ondanks de kansen de punten had moeten laten aan Corenos.

Stedum 2 had sinds het begin van het seizoen nog geen overwinning geboekt. In de beker was er 3 keer verloren tegen ploegen die in een hogere klasse spelen en met medewerking van spelers van het derde werd er in die wedstrijden bij vlagen leuk gevoetbald en bood dit zeker perspectief voor de competitie.

Echter er werd een valse start gemaakt. Er werd verloren Woltersum, TEO en Bedum. Stuk voor stuk ploegen waarvan zeker gewonnen had moeten worden. En met de juiste instelling had dit ook zeker gekund. Ofwel de ploeg had mede bovenaan kunnen staan maar goed niks was minder waar en dus stond de ploeg troosteloos onderaan. En natuurlijk wilde men hier vandaag wat aan gaan doen. De ploeg van leider Juan Werkman moest het doen met een selectie van 13 man. In de rust kwam daar ‘klusser’ Jeroen Bansberg nog bij. Klusser zal men denken, jaja onze Jeroentje gaat samenwonen in Loppersum. Maar hij had bij Rianne al aangegeven ik kan niet verven dus mocht hij toch gaan ballen.

Stedum begon gedreven aan de wedstrijd en al snel werd duidelijk dat Corenos weer een van die mindere ploegen was en dus moest Stedum alert zijn want immers van mindere ploegen werd steeds verloren. Na zo’n 10 minuten werd de score geopend en jawel hoor door Stedum. Uit een goede pass van Robin kwam Bas vrij voor de keeper en die liet deze kansloos met een schot in de verre hoek. Nog geen minuut later was het alweer raak. Nu was het Gert Hovenga (alias Prei) die Johan Maring (jaja de voetballende grensrechter van Stedum 1) de diepte instuurde. Maring ging met de bal om de keeper heen maar kwam haast op de achterlijn uit maar met een mooie curve wist hij de bal toch in het net te krijgen en met deze wonderschone goal kwam Stedum op een 2-0 voorsprong. Hierna bleef Stedum kansen krijgen maar werd er niet meer gescoord. In de rust werd er aangegeven dat we geconcentreerd moesten blijven en dat als we de  3-0 zouden scoren het beslist zou zijn.

In de 2e helft bleef de inzet goed en werd het voetballend iets minder dan in de eerste helft want toen werd er goed gespeeld. Maar goed het was goed genoeg om de tegenstander van het lijf te houden. Na zo’n kwartier ging Gert op avontuur in het ‘beruchte gebied’ en tja de tegenstander kon niks anders dan hem het scoren op onreglementaire wijze te beletten. De goed fluitende Pieter Berend Slager wees dan ook gedecideerd naar de stip. En zo kon het zijn dat Boelie naar voren kwam, want hij neemt de penals bij het tweede en heeft sinds hij dat doet een score van 10 uit 10. Ook vandaag werd het kratje bier niet door hem betaald want de penalty werd onberispelijk in de uiterste hoek geschoten waarbij gezegd moet worden dat de keeper wel de goede hoek inging. Hierna bleef Stedum op zoek gaan naar meer goals maar de kansen gingen er niet meer in. En Corenos kon er weinig tegenover stellen. Hoewel het kreeg bijna een kans op een doelpunt maar gelukkig kon Studrent (alias Rene) net op tijd er een corner van maken. Klasse Rene want hiermee bleef de 0 gehandhaafd waar onze keeper zeer gelukkig mee is want dan hoort hij nu dit seizoen bij het rijtje keepers van Stedum dat de nul heeft gehouden. De goed spelende van Hulst vond het op het eind wel welletjes dat er niet gescoord werd en ging steeds vaker mee naar voren. Op een gegeven moment mocht hij een corner nemen en deed hij de cornervlag weg. Tja, de scheidsrechter zei: ‘Even terugzetten en dan pas nemen’. Hierdoor kwam er eigenlijk geen goede voorzet en stuiterde de bal voorbij de eerste paal tegen een uitgestoken been van een speler van Corenos waardoor de 4e goal een eigen goal werd. En zo wist Stedum 2 met veel inzet en passie ‘eindelijk’ de eerste overwinning te pakken en is hopelijk de weg naar boven ingeslagen.