Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden verdelen de punten

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Om 21:30 uur mocht Nieuw  Roden de aftrap nemen om de wedstrijd te starten.

Beide ploegen begonnen aftastend en zakten ver in.  Drachtster Boys mocht het spel maken maar kreeg al snel te maken met een tegenslag.  Spelmaker Jessie Prijs blesseerde binnen twee minuten haar enkel en moest het strijdveld verlaten. Drachtster Boys was hierdoor zichtbaar aangeslagen. KTP Nieuw Roden nam vervolgens het initiatief over. Drachtster Boys had de verdediging goed op orde en ook keepster Schapelhouman was erg alert op de doelpogingen.
Verrassend genoeg was het Drachtster Boys dat met een voorsprong de rust in ging. Esther van Toledo ging een 1:2 aan met Rianne Mulder. Mulder legde de bal panklaar voor van Toledo, die de bal binnenschoot; 1-0.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. KTP Nieuw Roden had het balbezit en domineerde het spel. Wel werd het beter uitgespeeld en moest Schapelhouman steeds meer in actie komen.
Na elf minuten wist KTP Nieuw Roden dan toch het net te vinden. Amber Bandringa legde de bal vanaf de tweede paal breed op de meegelopen Nikki Bosman. Zij kon van dichtbij geheel vrijstaand de gelijkmaker binnenschieten; 1-1.
Met nog zes minuten op de klok werd Rianne Mulder hard neergehaald door Martine Kooiker. Een gele kaart en een vrije trap was het resultaat. Esther van Toledo nam plaats achter de bal en schoot de bal laag en hard op doel. De bal werd van richting veranderd, waardoor van der Meer kansloos was; 1-2.
Met nog één minuut op de klok leek Drachtster Boys de wedstrijd op slot te gooien. Esther van Toledo liep recht op van der Meer af, maar besloot de bal af te geven op Esra van der Heide. Van der Meer was al gepasseerd, maar Bandringa gooide zich met een succesvolle sliding in de baan van het schot.

Met nog minder dan een seconde op de klok, wist KTP Nieuw Roden dan toch nog een punt uit de strijd te slepen. Grytsje van den Berg legde de bal terug op Amber Bandringa die de mokerslag uitdeelde, 2-2.
Drachtster Boys verloor dus naast Jessie Prijs ook in de slotseconde twee kostbare punten.  KTP Nieuw Roden zal een dubbel gevoel overhouden aan deze wedstrijd. Zij konden het dominante spel en het vele balbezit niet omzetten in doelpunten.