Belangrijke zege De Fivel.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De Fivel boekte zaterdagmiddag een belangrijke zege. In Stadskanaal werd er  namelijk met 1-2 van het eveneens in de middenmoot bivakkerende SJS gewonnen.

 Bron: Ommelander Courant

In Stadskanaal moest De Fivel het doen zonder  Geert van der Veen. De aanvoerder had in een van de zaaltoernooien een liesblessure opgelopen en was  daar nog  onvoldoende van hersteld. Dat zorgde dat de gemiddelde leeftijd van de formatie van Simon Schuil weer wat lager werd voor een duel dat op een heel erg slecht kunstgrasveld moest worden afgewerkt. In de beginfase  had De Fivel het daardoor  lastig tegen een thuisploeg die direct in het begin een paar mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen. Gelukkig voor de gasten bleef het alleen maar bij kansen. Waar de thuisploeg niet op voorsprong kwam  deed  De Fivel dat  wel . De bezoekers mochten  in de 20e minuut namelijk een vrije trap nemen die door Emiel Bos onberispelijk werd binnengeschoten: 0-1.Tot aan de rust gebeurde er vervolgens niet veel meer in een  matig duel zodat beide teams met een nipte voorsprong voor de gasten de kleedkamer opzochten.

Direct na de rust zag het er al snel figuurlijk een stuk zonniger uit voor De Fivel toen Silke Korpershoek de stand op 0-2 bracht. Een tweede treffer die wat meer rust in het spel van de oranjehemden bracht. SJS probeerde met lange ballen wel om  de defensie van de gasten onder druk te zetten maar dat zorgde niet voor direct gevaar. In de laatste minuut van het qua kijkspel matig duel  wist te thuisploeg uiteindelijk nog wel de 1-2 te scoren. Niet veel later waren het  echter de Riepsters die  na het laatste fluitsignaal de drie kostbare punten mee huiswaarts mochten nemen. ,,Het werd voor ons  een moeizame wedstrijd  omdat het kunstgras veld echt rampzalig slecht was. Daarom ben ik ook blij met deze zege waardoor we wat meer afstand van de gevarenzone nemen, was na afloop het commentaar van De Fivel-trainer Simon Schuil.