Stedum 2 leidt grote nederlaag

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week


Zoals eerder gemeld is Stedum 2 de rode lantaarndrager in zijn klasse en hoopte het op betere tijden. Leider Juan Werkman had met kunst en vliegwerk 13 spelers weten op te trommelen voor de wedstrijd tegen Bedum die eveneens in de onderste regionen staan. Door een blessure van vaste doelman de Sturler moest Pieter Swieringa op de goal. Het was voor de jongen Swieringa al weer een tijd geleden dat hij op de goal had gestaan maar ondanks dit alles speelde Swieringa een goede pot met een aantal prima reddingen.

   door: Boelie de Sturler
Stedum 2 begon zonder bezieling aan de 1e helft en had bovendien last van de laagstaande zon. Hierdoor kon Bedum al menigmaal gevaarlijk worden maar bleef een goal uit. Al vrij snel moest Erik van Hulst zich laten vervangen met een enkelblessure door Wolter van Zanten. Deze van Zanten heeft bedankt voor het eerste en komt de geledeneren van het tweede versterken en hopelijk kan hierdoor het scorend vermogen van het tweede iets beter worden. Niet veel later kwam Bedum op 1-0 door geklungel in de verdediging. En hierna moest ook Jeroen Bansberg zich laten vervangen door Johannes Mars. Het spel van Stedum werd er niet beter van en men kwam ook nauwelijks in de buurt van het vijandige doel. Bedum kon diverse malen prijs schieten maar zoals gezegd wist de jonge Swieringa nog menig bal te pareren met kunst en vliegwerk. Maar voor de rust wist Bedum toch nog 2 maal te scoren waardoor er gerust werd met 3-0.

In de 2e helft waren er wat omzettingen gepleegd op advies van Gert Jan Kruizinga en hierdoor kwam Stedum wat beter in de wedstrijd en bleef de stand lange tijd ongewijzigd en kreeg Stedum zelfs enige kansjes maar tot doelpunten leidde dit niet. En langzamerhand geloofde Stedum niet meer in een goed resultaat. Hierdoor kon Bedum weer het doel onder vuur nemen en scoorde het 2 keer en werd het 5-0. Door een fout achterin werd het zelfs nog 6-0 en hiermee leidde Stedum weer een grote nederlaag. Komende zaterdag komen de Studenten op bezoek. Tegen dit team boekte Stedum zijn enige overwinning maar ook dit team is versterkt gezien hun andere resultaten. We hopen komende zaterdag op een overwinning om zo met vertrouwen de winterstop in te gaan. Gezien de blessures zal het wel weer een puzzel gaan worden en zal de jonge Swieringa wel weer het doel moeten verdedigen.