Futsal Stedum in verliespunten gelijk met koploper

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De zaalvoetballers van Stedum hadden de afgelopen weken zich al genesteld in de subtop door goede overwinningen. Hierdoor stond afgelopen vrijdag in de eigen Boshal het duel tegen Vijfje 8 op het programma welke derde stonden.


  door: Boelie de Sturler. 
Deze ploeg had gewonnen van koploper Camaradas dus Stedum was gewaarschuwd. Door blessures was de ploeg maar met 6 spelers en moest Marten Hovenga noodgedwongen op de goal. Uit een goed uitgespeelde aanval kwam Vijfje op 0-1. Hierna kreeg Stedum door hoe Vijfje zijn spelletje speelde en nam de regie van de wedstrijd over. Uit een schitterende pass van Bert Weesepoel kon Diederik Dijk de 1-1 laten aantekenen. Hierna was het wederom Weesepoel die Dijk wist te vinden en deze nam de bal vanuit de lucht ineens op de pantoffel. Met een goede reflex wist de doelman van Vijfje een doelpunt te voorkomen. Echter bij het wegwerken van de bal maakte een andere speler hands en de scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Hier wist aanvoerder Dick Nieborg wel raad mee en Stedum stond op 2-1. Even later was het Diederik Dijk die met een goede pass Wolter van Zanten wist te vinden en die liet het scorebord op 3-1 zetten. Door nog een goede redding van Hovenga werd de rust ook met deze stand bereikt.

In de 2e helft scoorde Vijfje al snel de aansluitingstreffer en hierna golfde het spel op en neer waarbij zowel Stedum als Vijfje had kunnen scoren maar het bleef 3-2. Een van de aanvallen van Stedum had een beter lot verdiend. Het was Dick Nieborg die Wolter van Zanten de diepte in stuurde en deze schoot de bal vanuit de lucht goed op de goal maar zag de keeper de bal goed redden. Even later kwam Stedum uit een vrije bal vanaf 10 meter door Diederik Dijk op 4-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Echter de goed keepende Hovenga verkeek zich op een rollertje welke bij de paal in het doel belandde en hierdoor werden de laatste minuten nog spannend waarbij Vijfje in de laatste minuut een bal net langs de verkeerde kant van de paal zit verdwijnen. Hierdoor weet Stedum deze topper te winnen met 4-3 en is het opgeklommen naar plek 2 met evenveel verliespunten als koploper Real Camaradas. Komende vrijdag hoopt Stedum de goede serie in eigen huis tegen Delfzijl door te trekken.