SV Bedum en VVK delen punten in hots knots begonia-duel.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zowel SV Bedum als VVK bakte er zondagmiddag niet veel van. Het duel in Bedum, waarin de onderlinge irritaties en het ‘hots knots begonia’ voetbal om voorrang vochten, eindigde in 2-2. Een duel dat verder als dieptepunt de extra douchebeurt van scheidsrechter De Haan kende omdat de onpartijdige in zijn ogen was bedreigd door VVK-aanvoerder Zjelko Djukic.

image 2016 12 02 1

Op de achtergrond zien Martin Buurlage en Jasper Bijmolt dat Saki Harpal en Luuk Brands in een fel duel verwikkeld zijn. Bron: Ommelander Courant. Foto: Herman Spier Bedum


SV Bedum had zondagmiddag in het duel tegen VVK een groot aantal spelers nodig. Door diverse oorzaken waren een zestal spelers namelijk niet beschikbaar zodat Dick Visser een beroep moest doen op spelers uit het tweede team van de zondagtak van SV Bedum. Zo waren o.a. Roy Kamps, Luuk Brands van de partij voor een duel die door de thuisploeg gewonnen diende te worden wist ook Dick Visser. ,,We hebben nu twee duels op rij gelijkgespeeld en wanneer we bovenin mee willen draaien moeten we vandaag winnen. Dat wordt echter nog lastig genoeg omdat we ook nu weer moeten improviseren. Maar met een Roy Kamps erbij hebben we voorin zeker extra stootkracht wat we tegen een de laatste weken goed presterend VVK prima kunnen gebruiken”

Al vroeg in de wedstrijd was het al ‘circus in de tent’. Bij een diepe bal van de thuisploeg stormde VVK-goalie Calvin van Hoek uit zijn doel om een gevaarlijke aanval van de thuisploeg te verijdelen. De jonge doelman riep daarbij de binnen het voetbal veel gebruikte kreet: ,,Los”. Op het moment van roepen stond Van Hoek ongeveer tien centimeter buiten het eigen strafschopgebied en ging het fluitje van de arbiter. De Haan tolereerde de kreet van de doelman namelijk niet en gaf Bedum een indirecte vrije trap die door Ruben Stuive in een keer binnen werd geschoten. Waar de Bedumers juichten en de gasten nu dubbel boos waren over het onrecht wat hun was aangedaan ging weer het fluitje van de onpartijdige. De vrije bal van Ruben Stuive was namelijk verder door niemand aangeraakt waardoor het feest voor de Bedumers dus niet doorging. Zo bleef het bij een 0-0 stand wat de aanzet zou worden voor een waardeloze voetbalmiddag. In de 8e minuut kwam de wel aan de leiding. Na een overtreding van linksback Danny Mulder op Ruben Stuive mocht de thuisploeg een vrije bal nemen. Vanaf de rechtervleugel slingerde Ruben Stuive de bal goed voor het VVK-doel waar Roy Kamps de bal keurig achter een foutief timende doelman Van Hoek kopte. Na ongeveer vijfentwintig minuten van ‘hots knots begonia’ -voetbal van beide teams was daar rond de 35e minuut een moment waar iedereen zich over mocht opwinden. Bij een aanval van VVK werd Joey Bakker binnen de beruchte lijnen aangetikt door Willian Wezeman. De jonge middenvelder raakte wat uit balans en ging even later toch onderuit. Arbiter De Haan, die kort op de situatie stond, wees dan ook naar de penaltystip waarbij de rapen weer gaar waren. Na een hoop lawaai en geschreeuw van velen die het beter wisten dan de onpartijdige schoot Jimmy Jansen in de 36e minuut de 1-1 op het scorebord. Na de gelijkmaker gebeurde er tot aan de rust verder niets meer in Bedum waar te vermelden viel dat de zonder wisselspelers aan het duel begonnen VVK eindelijk twee reservespelers welkom mocht heten.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. De tweeëntwintig spelers en scheidsrechter De Haan lukte het maar niet om richting de naderende feestdagen vriendjes te worden waardoor de toeschouwers ook in het begin van de tweede helft een waardeloze wedstrijd voorgeschoteld kregen. In de 56e minuut kwamen de gasten vanuit het niets op een 1-2 voorsprong. Saki Harpal stuurde met een prima pass Jimmy Jansen goed de diepte in. Jansen was de defensie van de Bedumers vervolgens duidelijk te rap af en wist met een beheerste schuiver Bedum-keeper Lammert Lankman het nakijken te geven: 1-2.

Zes minuten later was het duel opeens voorbij toe VVK-aanvoerder Zjelko Djukic een gele kaart kreeg van arbiter De Haan. Een kaart die ontstond uit een even daarvoor niet bestrafte overtreding. Djukic legde zich e niet neer bij de beslissing van de man in het geel en wat volgde was nog een gele prent en dus rood voor de VVK-er. Toen waren de rapen helemaal gaar aan de kant van de gasten. Wat volgde was dat de onpartijdige er helemaal klaar mee was en aankondigde dat hij ging douchen. Duidelijke taal van een arbiter die na deze verfrissende douche echter toch weer terugkeerde op het veld zodat het duel weer ‘gewoon’ verder ging. Na dit toneelstuk voor meerderen kwamen de gastheren in de 66e minuut terug tot 2-2. Roy Kamps was ook nu weer het goudhaantje voor Bedum want de succesvolle trainer van Noordwolde reageerde attent op het zwak ingrijpen van de VVK-defensie. Vreemd genoeg waren het de gasten die na deze gelijkmaker met een man minder het betere van het spel hadden. Zo waren Jimmy Jansen en Joey Bakker dichter bij de 2-3 dan dat de thuisploeg een derde goal zou gaan scoren. Hoewel het na de douchebeurt van de onpartijdige wel wat rustiger binnen de lijnen was geworden was er zondagmiddag echter geen moment sprake van een leuk duel in Bedum. De tolerantiegrens lag bij velen namelijk duidelijk te laag waardoor het uiteindelijk maar goed was dat het duel in 2-2 eindigde waardoor nog meer ellende achterwege bleef.

SV Bedum-VVK: 2-2( 1-1).

8. Kamps 1-0, 35. Jansen 1-1( str), 56. Jansen 1-2, 66. Kamps 2-2.

Scheidsrechter: G de Haan (Wildervank).

Gele kaarten: Wezeman, Kamps(SV Bedum), Djukic, Mulder(VVK).

Rode kaart: Djukic (2x geel).

SV. Bedum: Lankman; Helder, Wezeman, Groeneveld, Van Loenen; Brands, Buurlage( 85. Kick Mulder), Stuive, Bijmolt( 78. Bhaggan), Mol, Kamps.

VVK: Van Hoek; Djukic, Junior(46. Eli), Danny Mulder, Posada; Bakker, Harpal, Van Dijk, Aniel ( 46.Bardewee),

Balen:

Dick Visser baalde na afloop stevig van het derde gelijke spel op rij voor zijn ploeg. ,,We hebben in drie duels nu zes punten verloren. Dat is absoluut niet goed. Maar als ik heel eerlijk ben hadden we het duel ook nog kunnen verliezen. Want VVK heeft zeker de kans gehad om ons nog meer pijn te doen”