Winsum VR1 en VIOD VR2 na boeiend gevecht in balans

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag stond in Winsum de op voorhand zeer interessante wedstrijd tussen Winsum VR1 en VIOD VR2 op het programma. Interessant omdat de teams de 2e plaats deelden op de algemene ranglijst en interessant omdat ze ook samen de ranglijst van de 2e periode aanvoerden. In beide gevallen hadden de vrouwen uit Winsum een iets beter doelsaldo. En een interessante wedstrijd werd het. In de 1e helft nog met enigszins de rem erop, maar na rust gooiden beide teams de remmen los en werd er met veel inzet en kwaliteit gestreden om de volle buit. Dit resulteerde uiteindelijk in een gelijkspel, waarbij het publiek de grote winnaar werd. Duidelijk werd dat men stond te kijken naar 2 absolute topploegen in de 2e klasse.door: Paul de Vries

Winsum moest het doen zonder (de emigreerde) Evelien Walker, die inmiddels haar eerste skimeters (en ski ongelukje) in het Oostenrijkse heeft gemaakt. Tevens was Berber Hokwerda geblesseerd en Alieke Tuin niet voldoende fit om te starten. Saskia Bakker was verhinderd door werk. Na weken van afwezigheid was Yvonne Visser (inclusief bruin tintje) weer beschikbaar.
Na de nodige formaliteiten kon scheidsrechter Jan Tuntelder om 14.45 uur eindelijk de wedstrijd in gang fluiten. Winsum nam het initiatief en creëerde enkele mogelijkheden die niet tot grote kansen konden worden gepromoveerd. In de 12e minuut viel verdiend de 1-0 voor Winsum, toen Anouk Uil op rechts werd weggestuurd en zij een prima voorzet bij de 1e paal afleverde. Chantal Streppel kon voor haar “man” komen en schoot knap binnen. VIOD reageerde direct en zette meer druk naar voren. Met veel “lopende” spelers op het middenveld stichtte VIOD enige onrust in de verdediging van Winsum. Een vrij trap aan de rechterkant voor VIOD leidde de gelijkmaker in. De bal werd voor het doel geslingerd van keeper Willisa Scholtens van Winsum en plofte op 12 meter van het doel op het gezonde natuurgras. Een speler van VIOD was attenter dan de verdediging van Winsum en kon ongehinderd de bal in de verre hoek schieten (1-1). Het duurde even voordat Winsum over deze tegenslag heen was, maar in het laatste deel van de 1e helft had Winsum weer een licht veldoverwicht. Aan beide kanten bleven grote kansen uit en zo bleef de stand tot de rust in evenwicht.

Werd er in de 1e helft nog niet vol op de aanval gespeeld, in de 2e  helft leek het erop dat de teams de invallende schemer voor wilden blijven. Met Alieke Tuin in plaats van Minke Lakens aan de kant van Winsum, werd er vol overgave het edele voetbalspel gespeeld zoals het bedoeld is. Vol passie, strijd en in een hoog tempo speelden beide ploegen daar waar mogelijk vol op de aanval. Er ontspon zich een boeiend schouwspel, waarbij Winsum iets sterker oogde. Dit resulteerde in de eerste van de 2 werkelijk prachtige doelpunten die zouden volgen. Eerst was het Linda Bakker van Winsum, die in de 60e minuut met een fantastische pass Chantal Streppel vrij voor de keeper van VIOD zette. Ze bedacht zich niet en prikte de bal met veel gevoel in de lange hoek langs de verraste keeper (2-1). VIOD bleef zeer dreigend met snelle uitvallen, waarbij ze in de omschakeling met veel spelers naar voren kwamen. Uit 1 van die uitvallen viel het 2e prachtige doelpunt. Een speler van VIOD werd op links aangespeeld en besloot op 20 meter schuin voor het doel een schot te lossen. En wat voor een schot! De bal verdween onhoudbaar voor keeper Willisa Scholtens in de kruising van de verre rechterhoek (2-2). Beide teams bleven zoeken naar mogelijkheden om de volle winst te pakken, waarbij er zich zeer spannende momenten voor beide doelen voordeden. De aangeslagen Melinda Hilbelink werd bij Winsum werd vervangen door Indy Balk en ook aan de kant van VIOD werden verse krachten ingebracht. Maar er werd niet meer gescoord en zo bleef het 2-2. Vriend en vijand konden wel leven met deze eindstand en terwijl beide teams moe maar voldaan het veld verlieten, besloot de schemer de dag over te dragen aan het duister en merkten de toeschouwers pas na dit hartverwarmende schouwspel hoe koud het was geworden.
Na de wedstrijd bleek dat er zowel in de stand van de algemene ranglijst als in de stand van de 2e periode niets was gewijzigd. Dus Winsum blijft leidend in de 2e periode op basis van een beter doelsaldo. Volgende week worden al weer de terugwedstrijden gespeeld van het 1e voetbalweekend op 3 september. Voor Winsum betekent dat, dat er om 14.00 uur in Kloosterburen wordt aangetreden tegen EKC VR1 (thuis 2-0 winst) en VIOD speelt dan thuis tegen TKB VR2.