SV Bedum en VVK hebben niks aan gelijkspel

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De winterstop nadert met rasse schreden en de resterende duels zullen veel duidelijk maken over hoeveel SV Bedum zal moeten goedmaken om bij de eerste drie te komen. Vandaag kwam VVK op bezoek op sportpark Bedum. Een ploeg die goed kan voetballen en lager staat op de ranglijst dan ze eigenlijk moeten staan. Zonder geblesseerden Wal, Gall, Smit, Rietvoort, Bleker, de Lange en met de afwezige Fokkema wist trainer Visser een prima elftal op in het veld te krijgen. In een tumultueus duel floot de scheidsrechter na 99 (!) minuten voetbal af. De eindstand werd 2-2.
Profielfoto van SV Bedum  door: Thijs Rietvoort. 
Fel uit de startblokken, een goal maken en afstand nemen. Een duidelijk strijdplan. Dit leek ook al in de tweede minuut te gaan lukken. Een vrije bal van 35 meter door Stuive werd totaal verkeerd in geschat door de keeper en vloog het doel in. Gejuich alom, maar de scheidsrechter had (niet duidelijk) aangegeven dat het een indirecte vrije bal had moeten zijn. Het feestje ging dus niet door. Echter, Bedum had in de openingsfase niks te vrezen van de withemden en domineerde op het veld. In de 8e minuut kwam de voorsprong wel op het scorebord. Een wederom scherp ingedraaide vrije bal werd op waarde geschat door Kamps en met een slimme kopbal verschalkte hij de uitgekomen keeper, 1-0. Bedum probeerde door te drukken, maar VVK overleefde met hulp van de grensrechter die keer op keer voor buitenspel appelleerde. Dit kostte Bedum minimaal 1 zuivere goal. In de loop van de eerste helft kwam het duel in balans en dit was ten goede van VVK. Het team gokte vooral op de counter en via deze tactiek kwam het ook op een gelijke stand. Een snelle uitbraak aan de linkerkant bracht Bedum in verlegenheid en zorgde ervoor dat Wezeman in de achtervolging moest. De middenvelder van VVK ging met veel kabaal neer in het strafschopgebied na een tackle van achteren, terwijl de bal werd gespeeld. De scheidsrechter, die veel te ver van de situatie afstond, ging af op het geluid en wees naar de stip. Slager was resoluut en schoot het cadeautje langs Lankman, 1-1. De duels werden feller en dit kwam het voetbal niet ten goede. Na 45 minuten vond de scheidsrechter het wel goed voor het eerste bedrijf.

Dubbeltje op z’n kant

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en het was eerst ook aftasten. Een aantal afstandsschoten vormde weinig bedreiging van beide teams, maar het was VVK dat het heft in handen nam. Een wederom snelle counter zette Bedum op de verkeerde voet op het middenveld en dwong van Loenen een keuze te maken. De verdediger stapte uit en liet z’n directe tegenstander los. Met een slimme pass kwam daarom Slager wederom oog in oog met Lankman en drukte af, 1-2. Hierna zou een periode uitbreken van chaos en onbegrip. Bedum ging in een versnelling hoger spelen en dit zorgde ervoor dat Kamps over het been van aanvoerder Djukic ging: gele kaart. In de discussie daarna constateerde de scheidsrechter onsportief spel van de aanvoerder en presenteerde hem zo zijn tweede gele kaart. In het tumult voelde de scheidsrechter zich niet meer veilig en besloot om het duel voor 10 minuten stil te leggen. Toen de gemoederen weer bedaard waren stond Bedum een zware klus te wachten. Twee keer scoren in de resterende 30 minuten. De start van deze ‘finale’ was bemoedigd. Na dik een uur spelen zette Bijmolt goed door vanaf links en kreeg de bal in de kluts mee. Kamps had zich al in vrije positie gezet en kreeg ook de bal. In de draai passeerde hij de keeper, 2-2. Met een man meer leek het erop dat Bedum het duel nog naar zich toe zou trekken, maar het kwam inspiratie en stootkracht tekort. Om heel eerlijk te zijn waren de beste kansen voor VVK in het laatste gedeelte. Met reddingen van Lankman en een behoorlijke portie geluk mistte VVK een handvol grote kansen en vergat het zichzelf te belonen. Na 90 minuten en 9 minuten extra tijd floot de scheidsrechter af. Een gelijkspel waar beide ploegen niks aan hebben. Er vormt zich nu een duidelijk top 3 met Harkstede, Blauw-Geel ’15 en Eenrum. De resterende clubs mogen in de achtervolging.