Stedum vergeet kansen te benutten in El Clasico

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op zaterdag 19 november stond in Stedum een ‘El Clasico’ op het programma tussen de veteranen van Stedum en De Fivel. Beide teams hadden na 8 wedstijden evenveel punten en dus stond plek 3 op het spel.

  door: Boelie de Sturler

De Fivel 3 was enigszins versterkt met spelers van het tweede maar ook Stedum 3 had door personele problemen wat spelers geleend onder wie routinier de Graaf van het eerste. In de eerste helft was Stedum de betere ploeg en kreeg het een aantal kansen maar onder andere Ferdi de Jonge had het vizier niet op scherp staan. Na zo’n 20 minuten was de beste kans om op voorsprong te komen. Een voorzet van Alfons Mucaj werd op waarde geschat door Lubbers maar deze zag zijn kopbal uiteen spatten op de lat. Hierdoor bleef het scorebord op 0-0 staan. Ook andere kansen werden niet benut en een oud gezegd zegt als je zelf niet scoort dan krijg je deksel op je neus. De Fivel kwam er gevaarlijk uit en een indraaiende voorzet vanaf rechts stichtte gevaar in het 5 meter gebied. Waar iedereen dacht de Sturler zou komen bleef deze staan aangezien hij het zicht op de bal kwijt was door de laagstaande zon. Gelukkig kon Bard Dekker de bal nog weg koppen maar de bal kwam bij Jack van de Fivel terecht en deze kon hierna de 0-1aan laten tekenen. Hierdoor moest Stedum op zoek naar de gelijkmaker maar wat het ook probeerde de rust werd gehaald met de ene goal achterstand.

In de 2e helft ging Stedum onverdroten op zoek naar de gelijkmaker en meer. Ook nu was het weer Ferdi de Jonge die direct al had moeten scoren maar hij schoot tegen de keeper aan. Stedum bleef drukken en de Fivel kwam er dan ook maar sporadisch uit maar dan was het ook direct gevaarlijk met hun gevaarlijke aanvaller Jack, oud speler van het eerste. Hij kreeg een dot van een kans maar de bal werd door de doelman uit de korte hoek gehouden. Stedum was dus gewaarschuwd en niet veel later werd het door deze zelfde speler 0-2. Hij krulde de bal vanaf de 16 schitterend in de kruising. Nu moest Stedum helemaal aan de bak en De Fivel bleef dan ook met veel kunst en vliegwerk overeind want kansen benutten was deze middag niet aan Stedum besteed. Toch werd het 10 minuten voor tijd nog spannend want Mido wist eindelijk voor Stedum het net te vinden en nu werd het helemaal pompen of verzuipen. Ondanks nog wat kansen werd het uiteindelijk verzuipen voor Stedum en werd na 5 ongeslagen wedstrijden helaas weer verloren met 1-2 in de El Clasico voor veteranen. Hopelijk kan Stedum komende week de draad weer oppakken bij NEC Delfzijl en loopt de ziekenboeg hopelijk weer een beetje leeg.