Stedum 2 verliest in 't Zandt Siro

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Voetbalvereniging ’t Zandt is in zijn 85e jubileumjaar bezig aan een afscheidstournee langs de voetbalvelden. Dit is namelijk het laatste seizoen dat de club bestaat en dus het laatste jaar dat de ploeg in de competitie van de KNVB uitkomt.
 Door: Boelie de Sturler
 Om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan hun laatste jaar spelen de gladiatoren van ’t Zandt niet alleen competitiewedstrijden maar ook oefenpotjes. Zo werd er op donderdag 17 november onder winderige omstandigheden geoefend tegen de reserves van Stedum op het sportpark ‘Zandt Siro’.

In de eerste helft kreeg de ploeg van ’t Zandt wat lichte kansen die niet verzilverd konden worden. Ook Stedum kreeg tegen de wind in enkele kansen en was zeker in de eerste helft niks minder dan het ’t Zandt. Maar duidelijk bleek dat de wind veel invloed had op het wedstrijdbeeld. De rust werd dan ook met een brilstand gehaald.

In de 2e helft verwachtte Stedum met de wind mee ’t Zandt onder druk te zetten maar niks was minder waar. Al gauw werd door een misverstand tussen Mido en Maris de bal verspeeld waardoor ’t Zandt simpel op 1-0 kon komen en dit bleek de 85e goal van dit seizoen te zijn in het 85e seizoen. Dit werd door de boys gevierd met het ontsteken van een fakkel. Een mooi moment in zo’n jubileum jaar maar minder mooi voor Stedum. Stedum was hierna eigenlijk niet meer de schim van de ploeg van voor de rust en door wederom een misverstand achterin werd het 2-0 door Cees bij de Leij. Hierna wist Robbert Slager de spanning terug te brengen door vanuit de draai schitterend te scoren. Hierna was de accu op bij menigeen en scoorde het ’t Zandt nog 2 keer waarbij de 3-1 lullig tot stand kwam. Hierbij kreeg Mido de bal van Boelie en waar Mido niet werd aangevallen en dus de bal naar voren had kunnen spelen, besloot hij de bal weer terug te spelen en wel zo dat Boelie de bal niet goed kon weg schieten waardoor deze bij de tegenstander in de voeten belandde en hierdoor simpel kon scoren. Dat de eindstand 4-1 werd deerde niemand en zo werd een sportieve oefenpot afgesloten met na afloop een aangeboden kratje bier door ’t Zandt. Bedankt spelers van ’t Zandt en nog veel succes in dit laatste seizoen want er gaat wel weer een stukje voetbalgeschiedenis verloren helaas.