Futsal Stedum doet goede zaken

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In het afgelopen weekend moest Stedum op vrijdag en maandag voetballen. Op vrijdag ging het op bezoek bij het ongeslagen Gieten 1 welke de volle buit had uit 4 wedstrijden.

 door Boelie de Sturler

Stedum begon heel voortvarend tegen de Gietenaren. Met goed spel kwam het snel op 0-2 door goals van Diederik Dijk en Michel de Graaf. Hierna werd het 1-2 en leek Gieten door te drukken. Maar Stedum wist onder de druk uit te komen en door een goede aanval was het Tiemen Dijk die vanuit een onmogelijke hoek schitterend wist te scoren. Hierna was het eigenlijk een gelopen koers en wist Stedum te gaan rusten met een 1-4 stand door een score van Wolter van Zanten. In de 2e helft probeerde Gieten wel wat te veranderen aan de stand maar ook doelman de Sturler stond in deze fase zijn mannetje waardoor Gieten niet wist te scoren. Zelfs niet toen Tiemen Dijk met geel naar de kant moest. En na die 2 minuten kwam deze Dijk in een tegenaanval zelfs weer in het veld waardoor hij uiteindelijk de 1-5 kon laten aantekenen. Hierna kon Gieten eindelijk weer wat terug doen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar en door 3 goals van Diederik Dijk werd er uiteindelijk gewonnen met 3-8. Al met al een heerlijke overwinning.

Op de maandag daarna moest de ploeg wederom de Provincie Drenthe in. REUZ 3 uit Vries was nu de tegenstander en deze ploeg was versterkt met 2 spelers van hun eerste dat op hoofdklasse niveau uitkomt. Stedum begon enigszins mat aan de wedstrijd en stond al snel met 2-0 achter. Maar hierna herpakte de ploeg zich en met een schitterende lange bal wist Michel de Graaf de bal op het hoofd te leggen van Tiemen Dijk die schitterend inkopte over de keeper. Hierna trok broer Diederik Dijk de stand zelfs gelijk uit een schitterende aanval. Er had zelfs gerust kunnen worden met 2-3 maar een schitterende aanval kon net niet worden bekroond met een goal door de Graaf aangezien die na de keeper uitgespeeld te hebben zijn schot op de paal zag belanden. De 2e helft was nog maar net bezig toen er een kopie kwam van de eerste goal van Stedum. Weer was het de Graaf die met een lange bal Tiemen Dijk wist te bereiken en deze kopte achterwaarts de bal over de keeper. Reuz kwam hierna snel weer op 3-3, maar de Dijk-show ging verder. Vooral Diederik Dijk had zijn vizier deze avond op scherp staan en bracht met een paar mooie goals uit dito aanvallen de stand op 3-6. Hierna liet Stedum de touwtjes iets vieren en dit had het niet moeten doen, want Reuz wist ondanks dat de Sturler wederom een prima pot speelde gelijk te komen. Maar direct na de gelijkmaker was het Tiemen Dijk die uit een vrije trap scoorde waarmee de het 6-7 werd. In de laatste minuut wist Stedum zelfs nog op 6-8 te komen. Uit een lange uitgooi van de Sturler wist Tiemen Dijk de bal bij Diederik Dijk te krijgen welke hierna zijn 5e goal van de avond scoorde en zo wist Stedum met deze overwinning zich weer te nestelen in de suptop van de 2e klasse. Op vrijdag 2 december is de brigade weer te bewonderen in de eigen Boshal tegen Vijfje 8, de nummer 3 van dit moment.