Sneu verlies De Heracliden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De Heracliden wist zaterdag het uitduel tegen SJS niet te winnen. In Stadskanaal werd het een 3-2 nederlaag voor de gasten uit Uithuizermeeden die daardoor in de onderste regionen van 4E blijven bivakkeren.
  Bron: Ommelander Courant,
Voor De Heracliden begon de wedstrijd zaterdagmiddag prima tegen SJS. Want al in de 10e minuut schoot Tim Ottema, uit een corner van Frank de Boer, de 0-1 op het scorebord. Een voorsprong waar de bezoekers echter niet lang van konden genieten. Vijf minuten na de openingstreffer stond het namelijk weer 1-1 in Stadskanaal. Na deze snelle gelijkmaker bleef het spel wat op en neer golven met voor beide teams mogelijkheden op een tweede treffer. In de 41e minuut kreeg De Heracliden een uitgelezen kans om op een hernieuwde voorsprong te komen. Frank de Boer werd in het strafschopgebied van SJS onderuit gehaald waardoor de bal op de stip ging. Helaas voor de ploeg van Kees Pranger wist Robert de Vries de strafschop niet te benutten. Op slag van rust waren het vervolgens de gastheren die op 2-1 voorsprong doordat er in de defensie van de bezoekers even niet goed werd ingegrepen.

Na de pauze probeerde een duidelijk fitter ogende De Heracliden direct de gelijkmaker te forceren. En poging waar men na ruim een kwartier in de tweede helft in slaagde. Na goed voorbereidend werk van Wendy Gustina zorgde Tim Ottema, met zijn tweede treffer van de middag, voor de 2-2. In het verdere verloop van de tweede helft kwamen er vervolgens meerdere kansen op een derde goal voor de gasten. Maar het ontbrak De Heracliden zaterdagmiddag ook aan het nodige geluk wat helemaal tot uiting kwam toen SJS vlak voor tijd er ook nog eens met de volle buit vandoor ging. Een volle buit aan punten waar De Heracliden-trainer Kees Pranger stevig van baalde. ,,De ploeg heeft qua inzet revanche genomen voor dramatisch duel van vorige week tegen Middelstum. En alleen daarom al hadden we in dit duel echt meer verdiend dan deze zure 3-2 nederlaag.”