SV Bedum vecht zich naar een punt bij Warffum

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In het afgelopen seizoen was Warffum terecht een ‘angstgegner’ te noemen voor de Bedumers, aangezien zowel uit als thuis werd verloren van de geelhemden. Met een waslijst aan blessures en een weekend waarbij het regelen van spelers tot een uur voor de aftrap duurde, wisten de Bedumers met hangen en wurgen toch een punt te redden in het ijskoude Warffum. Het werd uiteindelijk 1-1.


Profielfoto van SV Bedum   door: Thijs Rietvoort

Het blijft een vreemde situatie. Een ploeg die graag wil meestrijden in de bovenste regionen van de vijfde klasse D, maar toch elke week moet improviseren om het beste mogelijk elftal in het veld te krijgen. Je begint je dan toch af te vragen waar de ploeg in staat zou zijn, indien de beste spelers elke week fit genoeg zijn om te starten. Tegen Warffum was de nieuwe formatie en mix van spelers duidelijk zoekende naar de juiste strategie. Om heel eerlijk te zijn, was het van beide kanten niet aan te zien voor een handjevol toeschouwers. De Bedumers wisten, in tegenstelling tot andere wedstrijden, totaal niet met het balbezit om te gaan en peerden de bal op goed geluk vooruit. Warffum, dat ook veel de lange bal hanteerde, probeerde toch iets meer met snelheid via de zijkanten gevaarlijk te worden. De gastheren voerde dan ook de boventoon en heerste op het middenveld. Met een snelle omschakeling werd snel getracht de voorwaartsen de ruimte in te sturen. Tot grote kansen leidde dit in de openingsfase niet, ondanks de vele hoekschoppen en voorzetten. De defensie van Bedum stond goed opgesteld en kon zowel met hoofd- als voetwerk de bal terug het veld insturen. Toch kwamen de gastheren na een half uur spelen toch verdiend op voorsprong. Een vrije trap op de rand zestien werd slim over de muur heen gekruld, waarbij keeper Lankman niet in staat was tijdig te reageren, 1-0. In het restant van de eerste helft kwam Bedum niet verder dan een aantal afstandsschoten. De beste ‘kans’ was voor Robbert Wal, die snel moest handelen na een afgeslagen voorzet. Helaas was zijn puntertje niet krachtig genoeg. De vrije trap van Warffum was daarom genoeg voor de ruststand.
Kick and rush
In de rust greep trainer Visser in; rechtshalf de Lange werd gewisseld voor Brands. De oud-captain was niet te beroerd om het eerste wederom van dienst te zijn. Hij nam zijn vertrouwde plek in voor de centrale defensie. Om nou te zeggen dat het voetbal er beter van werd is overdreven, maar de rust keerde wel meer in de ploeg. Bedum begon iets meer te voetballen en kwam steeds meer in de buurt van het doel van de gastheren. De scherpte ontbrak bij verschillende voorzetten en corners, waarna de scheidsrechter ook steeds meer zijn stempel op de wedstrijd drukte. De leidsman, die overal kort opzat, kon hierbij rekenen op de frustratie van beide teams. Echter, de enige goede conclusie was dat beide teams hun eigen spel konden afrekenen op het schouwspel. Het venijn van de wedstrijd zou zich afspelen in het laatste half uur. Na een scherp ingedraaide vrije trap van Stuive werd de keeper gehinderd, maar de scheidsrechter floot niet. Dit was net voldoende, aangezien de doelman de bal niet onder controle kreeg en via een carambole in de bovenhoek vloog, 1-1. Ondanks vele protesten van Warffum bleef het doelpunt geldig. Mulder verving vervolgens de nog niet helemaal fitte Helder. Warffum probeerde het balbezit om te zetten in een doelpunt en deze leek er te komen na een scherpe counter. De rappe voorwaartse van Warffum ging net buiten het strafschopgebied over het been van keeper Lankman. Een leger aan spelers en toeschouwers vroeg om een rode kaart en een strafschop, het bleef echter bij een vrije bal. Bleker maakte zijn rentree met nog 10 minuten op de klok. Het bleek later voor Bedum cruciaal dat Lankman mocht blijven staan, aangezien de keeper zich in het laatste bedrijf meerdere malen onderscheidde. Met vele katachtigen reddingen redde hij het vege lijf van de Bedumers, tot ongeloof van alles wat een geel hart had. In de allerlaatste secondes kreeg Warffum nog een 100% kans, maar op een paar meter van het open doel van Lankman kreeg de spits van Warffum de bal niet in het doel. Hierna vond de leidsman het ook wel welletjes.

Zondag 27 november komt VVK op bezoek in Bedum. Zij wonnen afgelopen weekend knap van Tynaarlo met 3-1. Aanvang 14:00 uur.