KTP Nieuw Roden wint noordelijke derby

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week


Na de mindere competitiestart heeft KTP Nieuw Roden inmiddels haar draai gevonden en stond het bij aanvang van de wedstrijd op de derde plaats. De vrouwen van Drachtster Boys bezetten de tweede plaats.
 door: Conny Oosting-Wildeboer 
Beide teams begonnen de wedstrijd met dezelfde strategie: verdedigend klein staan en geduldig de kansen afwachten. De eerste kansjes waren voor Drachtster Boys, maar er werd niet gescoord door Marian Meijer, Bernou Hylkema en Rianne Mulder.
Balverlies achterin bij de vrouwen uit Drachten was de aanleiding van de 1-0 voor KTP Nieuw Roden. Vlak na de openingstreffer maakte Drachtster Boys gelijk. Jessie Prijs kon wegdraaien na een pass van Esther van Toledo en Prijs schoot de bal hard achter keepster Joukje van der Meer.
Na nog wat kleine kansjes aan beide kanten was het Amber Brandinga die een vrije trap via de muur hard binnenschoot; 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust leek er niet veel veranderd aan het spelbeeld.  Een slordig genomen corner door Drachtster Boys werd onderschept en via een zeer snelle counter en gekluts voor de goal van Drachtster Boys was het Nikki Bosman die de bal achter het standbeen langs knap wist binnen te schuiven;  3-1.
Het was wederom Jessie Prijs die met een actie vanaf de rechter zijkant naar binnenkwam en in de korte hoek binnenschoot. Niet veel later scoorde ook Bernou Hylkema. Halverwege de tweede helft was het weer gelijk en werd er een time-out aangevraagd door KTP Nieuw Roden. Het was Renee Huizinga die een pass wist te onderscheppen en op het doel af kon stormen. Vanuit de kluts schoot zij de bal in het doel. KTP Nieuw Roden leidde met 4-3.
De counter van de vrouwen uit Leek bleek een dodelijk wapen, want niet veel later was het Martine Kooiker die een rebound wist te benutten.
Drie minuten voor tijd was het Jessie Prijs die de aansluitingstreffer maakte. Een verre worp van Teuny Bosma schoot ze met een ‘Zlatan’-achtig hakje in het doel. Drachtster Boys zette alles op alles met nog anderhalve minuut op de klok. Dit resulteerde nog in kansen voor Vera Veelers en Esther van Toledo, maar het net werd niet meer gevonden, waardoor 5-4 de eindstand werd.