Ongeslagen reeks Stedum 3 blijft intact

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op zaterdag 12 november, de dag na Sint Maarten, mochten de veteranen van Stedum aantreden tegen de veteranen van Pelikanen. Stedum wilde graag deze wedstrijd winnen om zo de ongeslagen reeks een vervolg te geven. Immers de laatste nederlaag dateert alweer van 8 oktober tegen Omlandia 4. Hierna wist de ploeg 3 overwinningen op rij te boeken gevolgd door een gelijkspel bij Winsum waar eigenlijk ook gewonnen had moeten worden.

  Door: Boelie de Sturler
Op deze frisse zaterdagmiddag hadden de veteranen een paar routiniers van het tweede erbij vanwege een paar blessures en afwezigen. Daar het tweede niet door ging konden deze spelers dus mooi meedoen met het derde. Vanaf het begin van de wedstrijd was het een schaakspel op het middenveld. Pelikanen wisten Stedum steeds goed vast te zetten op het middenveld waardoor Stedum genoodzaakt was om rustig de bal achterin rond te laten gaan waarbij af en toe met een lange bal de diepte werd gezocht. Uit een van deze situaties ontstond de eerste kans. Een diepe bal van Robert Freese werd door Ferdi de Jonge op waarde geschat en deze legde de bal goed voor op Tony Duchenne. Echter zijn schot ging helaas net voorlangs. Hierna werd Stedum nog 2 maal gevaarlijk uit corners van Klaas Lubbers. Uit de eerste corner kopte Ferdi de Jonge net voorlangs en bij de 2e corner was het opnieuw de Jonge die kansrijk was, maar hij zag de keeper redding brengen bij de ingeschoten bal. Ook Pelikanen kreeg enkele kansen maar deze gingen naast, over of werden geblokt. Zo’n kwartier voor rust had Stedum op voorsprong kunnen komen maar Klaas Lubbers kwam een teenlengte tekort op een voorzet van Tony. Even later werd Pelikanen weer gevaarlijk. Een voorzet werd door Klaas Willem Tilma uit de doelmond gekopt en tot corner verwerkt. Net voor rust kreeg Pelikanen de beste kans van de wedstrijd. Balverlies op het middenveld leidde de aanval in en de spits van Pelikanen kon vanaf 14 meter schuin op de goal schieten maar zag zijn schot uiteen spatten op de paal. Hierdoor werd er met een brilstand op het scorebord gerust.

De 2e helft begon met een aftrap voor onze gasten. Direct was het Alfons Mucaj die druk zette en de bal veroverde en opstoomde en een perfecte voorzet afleverde op spits Lubbers en deze wist zijn 11e van het seizoen te scoren. Hierna liet de geblesseerde Tony zich vervangen voor Juan Werkman. Door de 1-0 stand was Pelikanen genoodzaakt meer ruimte weg te geven waardoor het in de 60e minuut zomaar 2-0 had kunnen staan, maar Werkman zag zijn schot net langs de goal verdwijnen. Achterin had Stedum zijn zaakjes keurig op orde en werd er eigenlijk niks weggegeven, terwijl voorin er steeds dreiging was alleen ook Pelikanen verdedigde goed. Toch werd het 4 minuten voor tijd 2-0. Een goede aanval over links belandde bij Juan en deze legde de bal goed voor op Bas Berntsen, welke de bal beheerst in de goal schoot. Pelikanen probeerde hierna nog wel aan te sluiten en kreeg ook nog een goede mogelijkheid. Maar de doelman liet zich niet verschalken waardoor de heilige ‘0’ deze middag stand hield en hiermee was de verdediging zeer content. In de blessuretijd had Joeri Perk nog de 3-0 op de schoen maar hij strandde op de keeper. Waar vorige week eigenlijk gewonnen had moeten worden terwijl er gelijk werd gespeeld werd er nu gewonnen. Maar een gelijk spel had qua spelbeeld beter gepast. Maar ook zulke wedstrijden zijn mooi om te winnen. Hiermee blijft Stedum 3 voor de 5e maal op rij ongeslagen en men hoopt dit volgende week thuis tegen De Fivel 3 te kunnen vasthouden.