Rood Zwart worstelt zich langs Jistrum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Rood Zwart Baflo worstelde zich zaterdagmiddag met 3-0 langs rode lantaarndrager Jistrum. Een uitslag waarmee eigenlijk alles gezegd was over een wedstrijd waarin de beide invallers aan de kant van de thuisploeg, Robin Meinema en Justin van Solkema, de enige lichtpuntjes in de duisternis waren.Bron: Ommelander Courant.


Rood Zwart Baflo kon zaterdag tegen rode lantaarndrager Jistrum niet in zijn sterkste formatie aantreden. Aan de kant van de Bafloërs was Reinout Geuze door een lichte spierblessure namelijk niet van de partij. De aanvaller had misschien kunnen spelen maar gezien de tegenstander had trainer Marcel Schaap de keuze gemaakt om Geuze een week rust te geven. ,,Voor Reinout Geuze speelt Mike Smit maar als ik heel eerlijk ben mag dat tegen deze tegenstander geen verschil maken. Ze staan natuurlijk niet voor niets met nul punten op de laatste plaats. Waar we wel voor moeten waken is dat we Jistrum niet gaan onderschatten. Want voor een ploeg zonder punten komt het moment dat ze hun eerste punt gaan pakken steeds dichterbij. En ik hoop niet dat wij degene zijn waar dat tegen gebeurt,” aldus de jonge oefenmeester.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Visser uit Leeuwarden werd al snel duidelijk dat de thuisploeg in Jistrum geen tegenstander zou treffen die het de thuisploeg echt lastig zou gaan maken. Rood Zwart Baflo was  namelijk vanaf de eerste minuut veelvuldig in balbezit. Een balbezit wat de thuisploeg al direct wat mogelijkheden op de openingstreffer opleverde. Maar in het doel van Jistrum was Jacob Hamstra een hinderlijke sta in de weg voor de aanvallers van de thuisploeg. In de 18e minuut kwam er eindelijk een 1-0 stand op het scorebord te staan. Een  pass van Chris ten Boer kwam terecht bij Mike Smit. De jonge aanvaller hield vervolgens het hoofd koel en wist doelman Hamstra met een fraai schot kansloos te laten. Deze openingsgoal deed bij het thuispubliek de hoop ontstaan dat er nu snel meer treffers zouden volgen. Maar helaas voor alles en iedereen die Rood Zwart Baflo een warm hart toedraagt  gebeurde er op dat gebied in een slechte eerste helft helemaal niets meer. Wat er wel gebeurde was dat er rond de 37e minuut aan de kant van Jistrum een speler ernstig geblesseerd raakte. Jorrit Posthumus bleef liggen na een wat ongelukkige struikelpartij. Al snel werd er om een brancard geroepen om de onfortuinlijke speler naar de kant te vervoeren. Maar tussen de meegereisde supporters was echter een dame aanwezig die er in slaagde om met haar ‘fluwelen handjes’ toch weer wat beweging in Posthumus te krijgen. Voldoende beweging om er voor te zorgen  dat de middenvelder uiteindelijk lopend het veld kon verlaten Na dit intermezzo werd er in een qua spelpeil heel erg slechte eerste helft weer verder gevoetbald en zagen de toeschouwers dat Melvin Folkerts weer eens tegen een onnodige gele kaart aanliep wegens commentaar op de leiding. Een kaart die er voor zorgde dat de middenvelder voor het komende duel tegen OKVC is  geschorst.

Na de pauze keerde Folkerts dan ook niet meer terug en werd vervangen door Robin Meinema. Waar arbiter Visser in de eerste helft al vaak niet werd begrepen begon dat in de tweede helft niet anders. Zo kreeg Mark van Zanten in de 50e minuut een gele kaart van Visser. Een kaart waar niemand ook maar iets van begreep waarbij om uitleg vragen ook een lastig verhaal werd. De arbiter was namelijk slechthorend en daarbij ook nog eens matig verstaanbaar. Waar het spelpeil in de eerste helft slecht was kwam daar na de rust geen verbetering in. Sterker nog eigenlijk werd het alleen maar slechter. Voorin werd er door de Bafloërs namelijk  maar wat aangerommeld. En wat de gasten lieten zien stelde helemaal niets voor. Daardoor was het voor de spelers in het veld maar goed dat de dreigende luchten rond en niet over Baflo trokken. Want uit het commentaar langs de lijn viel op te maken dat bij een eerste regendruppel de meeste toeschouwers richting kantine of huis zouden vertrekken. Doordat de gastheren verzuimden om een tweede goal te scoren begon Jistrum er op een gegeven moment zelfs in te geloven dat er wat te halen zou zijn in Baflo. Er kwamen wat kansjes voor Koop Keizer maar die zag, gelukkig voor de Bafloërs, geen kans om Rick Folkerts te passeren. In de 78e minuut kwam dan toch de 2-0 tot stand toen Dennis Tromp eindelijk een van de vele mogelijkheden die de thuisploeg kreeg wist te benutten. Vier minuten later had het ook zo maar  2-1 kunnen staan. Maar met een acrobatisch hoogstandje wist Wouter van der Werf een treffer van Jistrum te verijdelen. De jonge verdediger wist met een uiterste krachtsinspanning een schot van Koop Keizer via zijn hak en de lat buiten het RZB-doel te houden waardoor de stand dus 2-0 bleef. Even voor dit technisch hoogstandje was aan de kant van de thuisploeg de 16-jarige Justin van Solkema binnen de lijnen gekomen als vervanger van Mike Smit. Met Van Solkema kwam er direct meer dreiging in het aanvalsspel van de thuisploeg. Nu kwamen er namelijk wel voorzetten voor het doel van Jistrum waar vooral Dennis Tromp en Mark van Zanten  niets mee deden. Zo zag het er naar uit dat het bij een schamele 2-0 zege zou blijven. Maar in de slotseconden had de thuisploeg toch  nog een verrassing in petto. Nadat Dennis Tromp even daarvoor nog op de paal had geschoten na een fraaie voorzet van Justin van Solkema, slingerde de snelle aanvaller in de 90e minuut de bal nogmaals voor het doel van Jistrum. Een voorzet die nu echt niet te missen was voor Tromp die met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 3-0 bracht in een wedstrijd die vanaf de eerste tot de laatste minuut niet om aan te zien was.

Rood Zwart Baflo-Jistrum: 3-0(1-0)

18. Smit 1-0, 78. Tromp 2-0, 90. Tromp 3-0.

Scheidsrechter: S. Visser( Leeuwarden)

‘Gele kaarten: Folkerts( Rood Zwart Baflo), Nicolai, Ylsma( Jistrum)

Rood Zwart Baflo: Rick Folkerts; Kruizenga, De Vries, Van der Werf, Mischa Meinema; Van Zanten, Melvin Folkerts(46. Robin Meinema), De Roo, Ten Boer; Smit(68. Van Solkema), Tromp.

Jistrum: Hamstra; Bergsma, Nicolai, Van der Meer, Van der Wal; Van der Sluis, Posthumus, Van der Velde, Keizer; David, Ylsma.

Heel erg slecht:

Marcel Schaap was absoluut niet tevreden na het door zijn ploeg met 3-0 gewonnen duel tegen Jistrum. ,,We moesten het spel maken tegen dit zwak Jistrum en dat lukte ons niet. Daardoor bleven we aanmodderen in een wedstrijd die niet om aan te zien was.