Onnodige nederlaag Stedum 2

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op zaterdag 5 november stond er in de reserve 5e klasse een thuiswedstrijd op het programma voor Stedum 2. Het mocht aantreden tegen het eveneens laag geklasseerde Stadspark 7. Deze ploeg had een punt minder dan Stedum 2 en zo lagen er misschien mogelijkheden voor Stedum 2 om punten te halen. Helaas kon leider Juan Werkman nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Hovenga. De spits is namelijk met 3 doelpunten wel de topscoorder van de ploeg en doelpunten maken is iets waar Stedum 2 moeite mee heeft.


   door Boelie de Sturler
Al gauw bleek dat Stadspark iets makkelijker voetbalde maar Stedum compenseerde dit met veel werklust. Achterin had Stedum de zaken goed op orde ondanks een slippertje van Jeroen Bansberg wat uiteindelijk met een sisser afliep. Na zo’n 20 minuten had Stedum op voorsprong moeten komen. Het was Joeri Perk die Johannes Mars de diepte in stuurde. De snelle Mars stoomde op de keeper af. Waar hij had moet kiezen om met zijn snelheid de keeper te passeren besloot hij van afstand te schieten. De bal ging net naast waardoor een voorsprong uitbleef wat Stedum later moest gaan bekopen. Echter eerst kreeg Stadspark nog een goede kans maar de Sturler wist de bal uit de hoek te tikken. Vlak voor rust kwam Stadspark op voorsprong. Een lange diepe bal werd buiten de 16 door de Sturler weggekopt. Hij kon niks anders dan de bal vooruit te koppen. In eerste instantie kwam de bal bij een medespeler welke de bal niet goed onder controle kreeg, Hierdoor kon een middenvelder van Stadspark met het mooie nummer 98 de bal van ver in het lege doel lepelen.

In de 2e helft ging Stedum met veel elan op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel na circa een kwartier. Juan werd op de rand 16 aangespeeld door Jasper Tillema en vanuit de draai liet hij de keeper kansloos. Hierna bleef Stedum op zoek naar de overwinning en de kansen daarop kreeg het ook via Bas Berntsen en Joeri Perk. Maar beiden wilden het te snel doen en behielden niet het overzicht. En wederom brak dit Stedum op. Stadspark kroop wat meer uit de verdediging en vooral hun nummer 98 en 19 bepaalden het spel. De nummer 98 had al bijna de 1-2 op de schoen maar trof in de korte hoek de doelman van de Stedumers op zijn weg. Zo’n 10 minuten voor tijd was het de nummer 19 die door kon breken. Zijn schot werd nog gepareerd  maar een medespeler die vermeend buitenspel stond kon in de rebound als nog scoren. De scheidsrechter vond het geen buitenspel en zo kon Stedum op zoek naar de gelijkmaker. Maar de krachten waren weg en het werd zelfs nog 1-3 maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel volgens de scheidsrechter maar nu ging de vlag niet omhoog. Nu ja het bleef nu 1-2. Maar goed wat was er gebeurd als de 1-2 niet was goed gekeurd. We zullen het nooit weten. Overigens floot de scheidsrechter een puike partij. Bedankt hiervoor. Voor Stedum was het een sneue nederlaag en het vertoeft inmiddels in de onderste regionen en zal volgende week bij Lycurgus opnieuw een poging wagen om punten te halen.

Boelie de Sturler